Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ο Αγιασμός των "ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" και "ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ".


 Με σεμνότητα και με βλέμμα αισιοδοξίας για τις νέες αγωνιστικές προκλήσεις, πραγματοποιήθηκε ο κοινός Αγιασμός των δυο συλλόγων των Προμάχων, "ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" και "ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Γεώργιος, ο οποίος ευχήθηκε υγεία και επιτυχίες σε όλους, ενώ παραβρέθηκαν εκτός από τους ποδοσφαιριστές, μέλη των Διοικητικών συμβουλίων καθώς και τα προπονητικά τιμ.

Τα "Προμαχιώτικα Νέα" θα είναι δίπλα στους δυο συλλόγους και θα καλύψει, όσο οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν, την  προσπάθεια των παιδιών, όπως πάντα με τα πιο έγκυρα, αντικειμενικά και πλούσια ρεπορτάζ που μας έχουν καθιερώσει ως την πληρέστερη και επαγγελματικού επιπέδου ιστοσελίδα, τουλάχιστον στον τομέα αυτόν.

Καλή επιτυχία.















Διοικητικά πρόστιμα στο Νομό Πέλλας για καύσεις σε οικοπεδικούς χώρους και γεωργικές εκτάσεις.

 


Διοικητικά πρόστιμα στο Νομό Πέλλας για καύσεις σε οικοπεδικούς χώρους και γεωργικές εκτάσεις.

 Διοικητικά πρόστιμα σε 23 περιπτώσεις, ύψους 200 έως 800  ευρώ έχουν  βεβαιωθεί από πυροσβεστικούς υπαλλήλους του Νομού Πέλλας κατά την διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου για χρήση φωτιάς σε οικοπεδικούς χώρους και για καύσεις υπολειμμάτων καλλιεργειών κατά παράβαση της 19/2020 Πυροσβεστικής Διάταξης.

  Επιπλέον, για περιπτώσεις καύσεων σε γεωργικές εκτάσεις, ενημερώνεται σχετικώς ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), με την κοινοποίηση των συντεταγμένων της γεωργικής έκτασης και κατά συνέπεια την περικοπή ή τον αποκλεισμό από τις σχετικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

  Επισημαίνεται ότι η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, επιτρέπεται μόνο κατόπιν έκδοσης αδείας καύσης, από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Νομοθεσία.

 Οι έλεγχοι, θα είναι εντατικοί κι αυστηροί και θα αφορούν περιπτώσεις τόσο σε οικοπεδικούς χώρους, όσο και σε γεωργικές εκτάσεις και_βοσκοτόπους.

Συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας στην 18η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών

 


Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) συμμετέχουν στην 18η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων & Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι μια εκδήλωση της ΠΟΣΕΑ, η

οποία πραγματοποιείται από το 2002 και θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι μέσα από συνεχείς προσπάθειες και δραστηριότητες να αναπτύξει πανανθρώπινες ιδέες, με κυρίαρχη αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει φορείς και πολίτες.

Μέσω αυτής της προσπάθειας, ο θεσμός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, δίνει τη δική της φλόγα αγάπης και ξεκινάει το ταξίδι της σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, κάνοντας στάση και στην Αριδαία στις 06/10/2020.

Φέτος λόγω της πανδημίας, στην Λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν ενδεικτικά μόνο αθλητές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός .

Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 06/10/2020 και ώρα 17:00μμ.

Εκκίνηση από την είσοδο της Αριδαίας (πίσω από το Δημοτικό Στάδιο) και τερματισμός στην Πλατεία Αγγελή Γάτσου.

Εκτός από την τελετή αφής φλόγας, θα πραγματοποιηθεί επίσης  την Τρίτη 06/10/2020 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας από τις 9.00μ.μ έως 13:00μ.μ.

Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξετε την προσπάθεια μας ως προς την αιμοδοσία.

Τα νέα της Πέλλας (Τεύχος 59).

 














ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...