Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Εναέριες ρίψεις δολωμάτων με εμβόλιο κατά της λύσσας για την ανοσοποίηση των άγριων ζώωνΑπό τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας γίνεται γνωστό ότι από τις 01-04-2018 ως και τις 12-04-2018 θα πραγματοποιηθούν εναέριες ρίψεις δολωμάτων με εμβόλιο κατά της λύσσας για την ανοσοποίηση των άγριων ζώων.

Οι  ρίψεις εστιάζονται σε μη κατοικημένες περιοχές σε όλη την έκταση της Π.Ε. Πέλλας.

                     Επισημαίνουμε τις οδηγίες προφύλαξης αν βρείτε δόλωμα - εμβόλιο:    

   - Μη το πιάνεται με γυμνά χέρια.

  - Χρησιμοποιήστε χοντρά πλαστικά γάντια και πλαστικές σακούλες.

  - Ενημερώστε την Κτηνιατρική υπηρεσία για την ανεύρεση δολωμάτων-εμβολίων σε κατοικημένη περιοχή.

Αν άτομο έρθει σε επαφή με δόλωμα - εμβόλιο, κίνδυνος υπάρχει όταν το υγρό της κάψουλας του εμβολίου έρθει σε επαφή με ανοιχτές ή μη καλά επουλωμένες πληγές και βλεννογόνους (μάτια, στόμα). Σ΄ αυτήν την περίπτωση:     

- Πλύνετε καλά με νερό και σαπούνι την περιοχή του δέρματος που ήρθε σε επαφή με το δόλωμα - εμβόλιο.

- Εφαρμόστε τοπικά οινόπνευμα ή ιώδιο.
 
- Πλύνετε με άφθονο νερό τους βλεννογόνους.    

- Αν η επαφή ήταν επικίνδυνη με το δόλωμα - εμβόλιο θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε σε Μονάδα Υγείας και να ζητήσετε Ιατρική Βοήθεια μεταφέροντας και το δόλωμα - εμβόλιο αν είναι δυνατό, με όλες τις παραπάνω προφυλάξεις. 

                                                   ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
& ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας


Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας για το Πασχαλινό Bazaar
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αριδαίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τίμησαν με την παρουσία τους το Πασχαλινό Bazaar, που διοργάνωσε για πρώτη φορά το σχολείο μας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αριδαίας. 
Δεκάδες πολίτες επισκέφθηκαν την έκθεση και αγόρασαν πασχαλινές λαμπάδες και χειροποίητα προϊόντα, που δημιούργησαν οι μαθητές με τους καθηγητές τους, δείχνοντας έμπρακτα την ηθική και κοινωνική ευαισθησία τους. Η συμμετοχή στη δράση μας αποδεικνύει την ειλικρινή αγάπη της τοπικής κοινωνίας για τα παιδιά του σχολείου μας και μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου», το Διευθυντή του σχολείου κ. Αστρανίδη Γεώργιο και τους καθηγητές Μουσελεμίδη Δ., Μαντά Α., Αλατζίδου, Δ. και Καλαϊτζοπούλου Κ., των οποίων η πολύτιμη βοήθεια και στήριξη,  συνετέλεσαν καταλυτικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες και δημοσιογράφους των τοπικών εντύπων και ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στήριξαν και πρόβαλαν τη δράση μας. 

Ευχόμαστε ολόψυχα 
Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση! 

Ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας
     Βασδάρης Αναστάσιος

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» μοιράζουν χαρά και αγάπη!


Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» μοιράζουν χαρά και αγάπη!

Με σύνθημα μας «Μαζί σου γίνομαι καλύτερος» οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος ΠαπαΪωάννου πλημμυρίσαμε με 500 κόκκινα μπαλόνια την Αριδαία προτρέποντας όλους να ψάξουν τον άνθρωπο που τους εμπνέει να θέλουν να γίνουν καλύτεροι!!! 
Επίσης, βοηθήσαμε στην πώληση των προϊόντων του πασχαλινού Bazaar του ΕΕΕΕΚ αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους καλούς μας φίλους. 
Τέλος, με αυτή την κίνηση και με την ταυτόχρονη διανομή εντύπων θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους κατοίκους της Αλμωπίας, που στηρίξατε όλες μας τις δράσεις και μας εμπνέετε να θέλουμε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι!

Το ταξίδι συνεχίζεται….


Χρυσό και Αργυρό μετάλλιο για το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ… αυτή τη φορά στην Κομμωτική Τέχνη!!!Ακόμη δύο μετάλλια (Χρυσό και Αργυρό) για το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ… αυτή τη φορά στην Κομμωτική Τέχνη!!!
Για μια ακόμη φορά σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ διακρίνονται μετά τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό και κάνουν περήφανους γι’ αυτούς και τους εκπαιδευτές τους.
Μετά τις διακρίσεις των Chef και Αρτοζαχαροπλαστών, έρχεται άλλη μια σπουδαία στιγμή διάκρισης για τις σπουδάστριες Χατζηγιάννη Άννα και Τουμανίδου Στέλλα που φοιτούν στο Β΄ μόλις εξάμηνο  της Κομμωτικής Τέχνης στο ΙΕΚ μας.
Συγχαρητήρια τόσο για το θάρρος που έδειξαν τα κορίτσια μας και  συμμετείχαν όσο και για τη σπουδαία επίδοση, η οποία θα τους συνοδεύει σε όλη την επαγγελματική πορεία.
Χρυσό έλαβε η Χατζηγιάννη Άννα από τη Σκύδρα,  στην κατηγορία  «Γυναικείο Βραδινό Χτένισμα» ενώ η Τουμανίδου Στέλλα από το Νεοχώρι,  έλαβε Αργυρό στην κατηγορία «Νυφικό Χτένισμα»
Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν στις εκπαιδεύτριες, κ. Νικολάου, κ. Γκερλή και κ. Κουτσουρά που συντόνισαν και καθοδήγησαν την Άννα και τη Στέλλα στη σημαντική αυτή διάκριση.
Για εμάς στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ τέτοιες  προσπάθειες αποτελούν τον πυρήνας της σκέψης και νοοτροπίας μας.
 Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε δράση που προωθεί την ποιότητα στην επαγγελματική κατάρτιση και θα στέκεται δίπλα στους σπουδαστές  μας με κάθε τρόπο!!!!

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γιόρτσος Α. Γεώργιος


"Το Σούπερ Μάρκετ". Χρονογράφημα του Τρύφωνα Ούρδα


ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Ως καταναλωτικός άνθρωπος κι εγώ, προχθές λίγο πριν τα Ευαγγελισμού,  πήγα να ψωνίσω  σ’ ένα από τα «σούπερ μάρκετ»  της πόλης μας. Μου φάνηκε παράξενο μάλιστα, γιατί αυτή τη φορά δεν κράταγα  στα χέρια μου λίστα με τα ψώνια. Τώρα πήγαινα αποκλειστικά και μόνο να πάρω ένα σακουλάκι αλάτι. Ναι αυτό μόνο! Μου θύμισε την εποχή εκείνη στο χωριό μας, που πηγαίναμε στο φτωχομπακάλικο για να πάρουμε ένα πράγμα, γιατί για τα πολλά δεν έφτανε και η τσέπη!
Έφτασα λοιπόν και από τις αυτόματες πόρτες μπήκα μέσα. Όπως συμβαίνει πάντα σ’ αυτά τα μαγαζιά, πάνω στα μακρόστενα ράφια του, αντίκρισα πληθώρα αγαθών. Και φυσικά πελάτες να τα περιεργάζονται. Άλλοι απ’ αυτούς  χωρίς πολύ σκέψη να τα παίρνουν και να τα βάζουν στο καροτσάκι τους, άλλοι να τα απορρίπτουν και να τα ξαναβάζουν στη θέση που τα πήραν και άλλοι να πιάνουν συζήτηση μπροστά σ’ αυτά, εξαίροντας ή κατηγορώντας την ποιότητά τους. 
Τώρα… εδώ βέβαια, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και ένα άλλο είδος πελατών. Αυτών δηλαδή που πάνε εκεί και δεν παίρνουν τίποτα. Πάνε εκεί μόνο και μόνο για να ξεσκάσουν! 
Χωρίς να ξέρω σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται το αλάτι, είπα να το ψάξω, κάνοντας παράλληλα και μια βόλτα μέσα στο κατάστημα. Να δω και να απολαύσω τα πράγματα που πουλούσε και «εν πάση περιπτώσει», να δω αυτά που κυκλοφορούν στον κόσμο μας και τα τρώει ο «κάθε» άνθρωπος που έχει «βαρύ» πορτοφόλι και ο «κάθε» άνθρωπος που δεν έχει τέτοιο, αλλά ούτε καν πορτοφόλι. Τι πειράζει όμως για τον δεύτερο. Φτάνει που τα χορταίνει με το μάτι του!
Έτσι ψάχνοντας, και το δικό μου μάτι, έπεσε πάνω σε κάτι πολύχρωμα χάρτινα κουτάκια. Όλο περιέργεια παίρνω το ένα από αυτά στο χέρι μου και απ’ έξω διαβάζω: «Σοκολατάκια πολυτελείας» Το φέρνω καλύτερα στα μάτια μου και διαβάζω επίσης, ότι τα σοκολατάκια είναι προέλευσης… ότι έχουν αυτά τα συστατικά και ότι η τιμή τους είναι…
-Καλή ιδέα, λέω από μέσα μου να πάρω ένα. Άνθρωπος είσαι, καμιά φορά εκεί στο σπίτι που κάθεσαι, λιμπίζεσαι το γλυκό. Έτσι παίρνεις ένα από αυτά και βγάζεις το μεράκι σου!
Πήρα το κουτί και κρατώντας το στο χέρι μου, μια και δεν είχα καλαθάκι, τράβηξα παρακάτω περίεργος να δω και άλλα πράγματα που θα μ’ ‘έκαναν να τα προσέξω.
Έτσι στο τέλος του διαδρόμου, αυτή τη φορά όμως στα δεξιά ράφια, μέσα στα άλλα προιόντα, την προσοχή μου τράβηξαν κάποια μεταλλικά κουτιά. Απ’ έξω τους είχαν ζωγραφισμένα μήλα, αχλάδια και ροδάκινα. Σκύβω πιο κοντά και διαπιστώνω πως είναι κομπόστες. Μάλιστα τοπικής γνωστής κονσερβοποιίας.
-Δεν είναι και άσχημη ιδέα, λέω με τον νου μου, να τρως τέτοια φρούτα τώρα την Άνοιξη. Και όπως γράφει από έξω πως είναι και «χωνευτικό» προιόν, είναι ότι πρέπει να το γευτείς μετά από ένα βαρβάτο και «άτσαλο» μεσημεριάτικο γεύμα.
Χωρίς πολύ περαιτέρω σκέψη, πήρα και απ’ αυτά δυο-τρία κουτιά στα χέρια μου και αρκετά ικανοποιημένος για την αγορά τους, προχώρησα στον επόμενο διάδρομο με τα άλλα προιόντα που είχε στα ράφια του το κατάστημα.
Εδώ το ενδιαφέρον μου τράβηξαν τα πολύ ωραία ζαρζαβατικά! Τοποθετημένα όλα σε «στρατιωτική» σειρά μέσα στις προθήκες και φωτισμένα κατάλληλα από πάνω τους, έδειχναν σαν να ήταν ζωντανά και να θέλουν να σου «μιλήσουν». Σωστές ζωγραφιές! Ειδικά εκείνες οι ντομάτες με το κατακόκκινο χρώμα τους, ήταν τόσο φινετσάτες και τόσο προκλητικές που σε έκαναν να θέλεις οπωσδήποτε να τις αγοράσεις.  Βέβαια στο σημείο αυτό θα μου πείτε, ότι τα πράγματα αυτά τα αγοράζεις για τη νοστιμιά τους, και όχι για την «ομορφάδα» τους, μια και τα τρώμε. Τέλος πάντων, αυτή την ώρα μπροστά στο θαυμασμό που σου προκαλεί η εικόνα τους, τα υπόλοιπα περισσεύουν…
-Δεν παίρνω λέω και απ’ αυτές να έχουμε στο σπίτι. Άλλωστε η σαλάτα που γίνεται με αυτά τα ζαρζαβατικά, πάει με πολλά φαγητά που στρώνονται στο τραπέζι.
Με τα πολλά, αφού διάλεξα τις καλύτερες, γέμισα και απ’ αυτές μια σακούλα, πάλι αρκετά ικανοποιημένος και γι’ αυτή μου την αγορά… Έτσι κρατώντας τώρα με το «ζόρι» τα ψώνια στα χέρια μου, συνέχισα την περιήγησή μου μέσα στο θαυματουργό σούπερ μάρκετ, αναζητώντας  καινούριες συγκινήσεις!
Προτού όμως να κάνω ένα βήμα και να κοιτάξω κάτι άλλο, έπεσα πάνω στον φίλο μου τον Λευτέρη. Χονδρούτσικος και αφράτος όπως ήταν, ποιος θα μπορούσε να αμφιβάλλει για τις αδυναμίες του στο καλό φαγητό! Εξ άλλου μ’ αυτόν όποτε βγαίναμε σε κάποιο ουζερί για να «τσιμπήσουμε» και να πιούμε, κανένας μας δεν μπορούσε να τον προλάβει στο «πιρούνι» και στο ποτό. Γι αυτό πάντα, πολύ σωστά λέγαμε πως αυτόν, «καλύτερα είναι να τον ντύνουμε, παρά να τον ταίζουμε», σοφή παροιμία που λέει ο λαός μας.
-Ρε, μου λέει ο Λευτέρης μετά από μια σύντομη κουβέντα για το πώς είμαι και αυτά τα τυπικά. Πήγες μου λέει στο τέλος αυτού του διαδρόμου να δεις τι εξαιρετικά μανιτάρια και τι νόστιμα μύδια έχει το μαγαζί! Είναι ότι πρέπει τώρα για τη νηστεία της Σαρακοστής. Χτες πήρε η γυναίκα μου μια «δόση» και τώρα εγώ ήρθα να πάρω κι άλλα, γιατί πολύ μας άρεσαν. Τρέξε μου συστήνει, τρέξε τώρα…να προλάβεις να πάρεις, επειδή έχουν πολύ ζήτηση και θα τα εξαφανίσουν! 
-Αμάν ρε φίλε μου, του λέω κι εγώ, σχεδόν «τρομοκρατημένος», που έχασα τέτοιο «κελεπούρι». Που βρίσκονται βρε αδερφέ μου του ξαναλέω αυτά τα πράγματα εδώ μέσα στο κατάστημα, να κάνω γρήγορα να πάω να τα πάρω, μην χάσω την ευκαιρία!                                                                                                                             
Τότε ο καλός μου φίλος, μ’ έπιασε ελαφρά απ’ τον ώμο και με οδήγησε μπροστά τους. Πραγματικά εκ πρώτης όψεως τα προτεινόμενα μου φάνηκαν άριστα. Και όταν όπως ξέρουμε το μάτι σου τα κρίνει έτσι, τότε είναι θέμα δευτερολέπτων η απόφασή σου για να τα ψωνίσεις.  
-Ας πάρω λέω και απ’ αυτά! Έχουμε ακόμα αρκετό καιρό για την νηστεία. Όλο και κάποια μέρα μ’ αυτά θα την καλύψουμε με φαγητό. Ύστερα διευκολύνω και την οικογένεια στο καθημερινό της προβληματισμό για την επιλογή του μενού. Να λοιπόν η ευκαιρία να αποδείξω, πως συμμετέχω και εγώ σ’ αυτήν την ταλαιπωρία της, δίνοντας μάλιστα και λύσεις!
Με λίγα λόγια, φορτώθηκα και απ’ αυτά τα προιόντα και αγαθά και όπως ήμουνα έτσι φορτωμένος, παραφορτωμένος θα έλεγα, «δίκην γνωστού συμπαθέστατου τετράποδου», σχεδόν έτρεξα για το ταμείο, πριν τα ψώνια μου φύγουνε απ’ τα χέρια και τα ψάχνω στο δάπεδο. Πλήρωσα, τα έβαλα σε μια πλαστική σακούλα και έφυγα για το σπίτι.
Φτάνοντας τα έβγαλα ένα-ένα πάλι απ’ αυτή και τα εναπόθεσα πάνω στο τραπέζι. Ενώ τα τοποθετούσα έκανα ειδική μνεία για το καθένα, πόσο ωφέλιμα είναι για τον οργανισμό μας και το πόσο απαραίτητα για την οικογένεια, εκθειάζοντας κάπου-κάπου και τον εαυτό μου για την έξυπνη αγορά τους.
-Πολύ καλά, μου είπαν τότε όλοι στο σπίτι, παραβλέποντας τις υπερβολές μου. Καλά έκανες και τα  ψώνισες όλα αυτά, αν και προς το παρόν έχουμε άλλα πράγματα με τα οποία θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε φαγητό. Αλλά για πες μας, εσύ για να αγοράσεις αλάτι δεν πήγες στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ; Αλάτι όμως δεν βλέπουμε!
Ειλικρινά όταν άκουσα την ερώτηση έμεινα άναυδος! Αισθάνθηκα το ταβάνι να πέφτει στο κεφάλι μου! Να πέφτω από τα σύννεφα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε για την περίπτωση! Δεν ήξερα τι να απαντήσω και πώς να δικαιολογήσω τον εαυτό μου γι αυτό που μου συνέβη, χωρίς να το καταλάβω. Προσπάθησα βέβαια να το κάνω. Με τι επιχειρήματα όμως;
Τελικά βρήκα τη διέξοδο. Το απέδωσα στην «άκρως καταναλωτική» κοινωνία μας! Αυτήν την κοινωνία που μας θέλει όλους «δεινούς» καταναλωτές της αγοράς. Που τις περισσότερες φορές μας  βάζει μπροστά σε «φανταστικές» ανάγκες. Μια κοινωνία που έχει «μανία» να αγοράζει και να καταναλώνει χωρίς να υπάρχει ανάγκη. Και το χειρότερο! Που μας κάνει να «ξεχνάμε» τα αγαθά που «όντως» έχουμε ανάγκη και μας φτάνουν να ζήσουμε! 
Πάει η εποχή των πραγματικών αγορών στον «μπακάλη» και βέβαια στο κάθε μαγαζί. 
Φυσικά και εμείς λέμε, ότι και…εδώ πάμε μπροστά..!
                                                                                                                                          28 -3-2018
ΤΡΥΦΩΝ ΟΥΡΔΑΣ

Γιάννης Σηφάκης : Ανανέωση της ελπίδας προς τους ροδακινοπαραγωγούς οι δεσμεύσεις του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου


Γιάννης Σηφάκης :  Ανανέωση της ελπίδας των ροδακινοπαραγωγών οι δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για εισοδηματική ενίσχυση και αποζημίωση από βροχοπτώσεις στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας 
Σημαντικές συναντήσεις του βουλευτή για το θέμα της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» 
Αναρτήθηκαν οι πίνακες των πρώτων 450 επιλαχόντων νέων αγροτών και την επόμενη βδομάδα η καταβολή της προκαταβολής τους. 
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των επιλαχόντων 
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους παριστάμενους εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών ότι θα δοθεί εισοδηματική ενίσχυση στο επιτραπέζιο ροδάκινο και το νεκταρίνι λόγω απώλειας εισοδήματος με τις εμπορικές τιμές το 2017 να κινούνται πολύ κάτω του κόστους παραγωγής. 
Ακόμη επισήμανε ότι το ζήτημα της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 έχει πάρει τον δρόμο του.
Ο Υπουργός ανταποκρίνεται με αυτό τον τρόπο στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου των Περιφερειακών Ενοτήτων που παράγουν ροδάκινα στην Βόρεια Ελλάδα αναγνωρίζοντας την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει.
Το πρόβλημα, βέβαια, είναι σαφώς διαρθρωτικό και απαιτείται η συντονισμένη προσπάθεια των αγροτών για την εξασφάλιση οργάνωσης, συγκέντρωσης, τυποποίησης, εμπορικών συμπράξεων και εξασφάλισης ποιοτικών αγορών που θα κατευθύνονται στις ποιοτικές αγορές.
Μέχρι όμως να επιτευχθεί ο στόχος αυτός απαιτείται η στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που πρέπει να συνοδεύεται όμως από συγκεκριμένες δεσμεύσεις και των ιδίων ότι θα κινηθούν προς την κατεύθυνση λύσης του διαρθρωτικού προβλήματος. 
Ο Υπουργός ανέφερε ότι όσον αφορά την ζημιά από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 ελέγχονται τα στοιχεία της ζημιάς που παρεδόθησαν στο Υπουργείο από την Διεπαγγελματική Πυρηνοκάρπων και θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.
Αναρτήθηκε την 29/03/2017 ο πίνακας 450 επιλαχόντων νέων αγροτών στην Κεντρική Μακεδονία και η πληρωμή της προκαταβολής θα γίνει πριν το Πάσχα.
Για τους υπόλοιπους επιλαχόντες ( περί τους 700) θα ανακοινωθεί ο τρόπος και ο χρόνος που θα υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι και αυτοί θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης για την ένταξη των νέων στην αγροτική παραγωγή, πιστεύοντας ότι θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που υπάρχουν για να ακολουθήσουν σύγχρονους και επιστημονικούς τρόπους καλλιέργειας και διάθεσης των προϊόντων, είναι σαφής και μετρήσιμος.
Στο περιθώριο των εργασιών του Αναπτυξιακού συνεδρίου ο βουλευτής προώθησε το θέμα 1200 αγροτών με την ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» με συσκέψεις στο υψηλότερο επίπεδο. Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση των πληγέντων αγροτών.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...