Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Μέτρα του Δήμου Αλμωπίας για τη διακοπή της αλυσίδας διάδοσης του κορωνοϊού


Μέτρα του Δήμου Αλμωπίας για τη διακοπή της αλυσίδας διάδοσης του κορωνοϊού
Αγαπητοί συμπολίτες, 
Δυστυχώς ο Κορωνοϊός χτυπά και τη δική μας πόρτα. Καλούμαστε, ως χώρα, να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να βγούμε όσο το δυνατό, ακέραιοι από αυτή τη δοκιμασία. Σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές προβλέψεις, 2 στους 3 από εμάς θα νοσήσουμε από τη μεταδοτική αυτή νόσο.
Στις δύσκολες αυτές ώρες, πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να κοιτάξουμε το πρόβλημα στα μάτια. Πάνω από όλα, εμείς οι ίδιοι ως άτομα πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας ώστε να μειώσουμε, όσο γίνεται και περνά από το χέρι μας, την πιθανότητα να νοσήσουμε εμείς και οι οικείοι μας. 
Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Αλμωπίας λαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα:
1. Από σήμερα και μέχρι τις 25 Μαρτίου, κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές και τα υπαίθρια πάρκα και απαγορεύεται η χρήση τους.
2. Από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, κλείνουν όλοι οι χώροι άθλησης, ανοιχτοί και κλειστοί,  του Δήμου μας.  Κλείνουν όλα τα τμήματα υποδομών των αθλητικών σωματίων. 
3. Από σήμερα και μέχρι 22 Μαρτίου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών του Δήμου μας. Η απόφαση αυτή μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Φυσικά δε θα χρεωθούν τα αντιστοιχούντα τέλη.
4. Δηλώσεις – διορθώσεις τετραγωνικών ακινήτων, δε θα γίνονται δεκτές από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική πλατφόρμα (https://tetragvnika.govapp.gr). Επισημαίνουμε ότι έχει ήδη δοθεί παράταση δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών, έως 30 Ιουνίου 2020.
5. Για Πιστοποιητικά και Βεβαιώσεις δημοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις, βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης κλπ), οι πολίτες θα κάνουν τηλεφωνικά την αίτηση στα τηλέφωνα για το δημοτολόγιο: 
2384350264
2384350266
2384350267
Για το ληξιαρχείο Αριδαίας:
Τηλέφωνο 2384350268 και 
Fax 2384021368
Και για το ληξιαρχείο Εξαπλατάνου:
Τηλέφωνο 2384350312 και 
Fax 2384041000
Ειδικά για τα ληξιαρχεία, όποια έντυπα στοιχεία και παραστατικά είναι απαραίτητα για τη διεκπεραίωση της αίτησης, θα αποστέλλονται αρχικά με fax και θα επιδεικνύονται κατά την παραλαβή του πιστοποιητικού.
Ταυτόχρονα με την τηλεφωνική του αίτηση, ο πολίτης θα ενημερώνεται για το χρόνο που θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό, ούτως ώστε να προσέλθει συγκεκριμένη μέρα και ώρα, στο Δήμο ή το Γραφείο Δημοτολογίου, για να το παραλάβει.
6. Ενημερώνονται οι μηχανικοί ότι οποιαδήποτε συνεργασία με την Πολεοδομία, θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Οι πολίτες, πριν την επίσκεψή τους στην Πολεοδομία, θα καλούν στο 2384022711 ώστε να προεκτιμάται η αναγκαιότητα της επίσκεψης ή αν μπορεί ο πολίτης να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά. 
7. Για κάθε υπηρεσία ή συναλλαγή με τα ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά, προκειμένου να εξυπηρετούνται, στα τηλέφωνα:
ΚΕΠ Αριδαίας 2384028036
ΚΕΠ Εξαπλατάνου 2384042206
Σε περίπτωση που κατά την τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι δυνατή η πλήρης εξυπηρέτηση του πολίτη, αυτός θα συνεννοείται με τον αρμόδιο υπάλληλο για την εξυπηρέτησή του με προσωπική παρουσία του στα ΚΕΠ. 
Να σημειώσουμε ότι οι ώρες εξυπηρέτησης των ΚΕΠ είναι πλέον 7.30πμ – 3.00μμ.
Καταλαβαίνουμε όλοι τι βάρος σηκώνουν τα ΚΕΠ. Ως Δήμος, προσπαθούμε για παράταση κάποιων διαδικασιών που εκτελούνται από αυτά. Φυσικά είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιπλέον επιβάρυνσή τους με πρόσθετες διαδικασίες της Περιφέρειας. Πρόκειται όχι μόνο για την υγεία των υπαλλήλων, αλλά και για την υγεία όσων προσέρχονται στα ΚΕΠ προς εξυπηρέτηση. 
8. Το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμωπίας, πρόσφατα ανακοίνωσαν την παράταση υποβολής αιτήσεων των προνοιακών επιδομάτων για 3 μήνες και του ΚΕΑ και επιδόματος στέγασης για 1 μήνα. Ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση των δημοτών στο χώρο του τμήματος άμεσα και κάθε συναλλαγή μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά, στο τηλέφωνο 2384021300.
9. Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με το Δήμο, οι πολίτες θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα αντίστοιχα τμήματα του Δήμου. Οι τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονται στον ιστότοπο  του Δήμου Αλμωπίας.
10. Τέλος προβαίνουμε σε περιορισμό ή αναστολή των υπηρεσιακών μετακινήσεων εκτός έδρας.
Φίλοι μου, 
Κανένα μέτρο, όσο σκληρό κι αν είναι, δεν είναι ικανό από μόνο του να αποδώσει χωρίς την δική μας σύνεση και προσπάθεια. 
Εμείς θα σώσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας.
Μένουμε σπίτι! Δεν είναι απαίτηση, είναι ανάγκη!
Αν δε βρίσκουμε αντισηπτικά, ας απολυμαίνουμε με οινόπνευμα. 
Ας κρατηθούμε μακριά από κισσέ και δημόσιους χώρους. 
Ας προσέχουμε για να έχουμε! Για να έχουμε δυνάμεις για το αύριο.
Είμαστε όλοι εδώ και ο καθένας μόνος του για να δοκιμαστούμε στα δύσκολα. 
Και θα πετύχουμε! Γιατί μπορούμε!

Χρήστος Μπάτσης
Δήμαρχος Αλμωπίας

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι


Εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην ΠΕ ΠέλλαΈδεσσα, 13 Μαρτίου 2020

Εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην ΠΕ Πέλλας

Επείγουσα έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή για συνεργασία, υπευθυνότητα και αυτοπροστασία των πολιτών

Σε συνέχεια των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, προσκάλεσε σε επείγουσα συνάντηση εργασίας τους επικεφαλείς των οικείων υπηρεσιών της ΠΕ Πέλλας, καθώς και των συστεγαζόμενων υπηρεσιών στο Διοικητήριο, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και αποτελεσματική συνεργασία για την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας που έχουν οριστεί σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Κομβικής σημασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού είναι η λήψη μέτρων κατά την εξυπηρέτηση των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντική η συνεργασία των πολιτών, ώστε να εξυπηρετούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες μ’ έναν κατάλληλο τρόπο που θα προστατεύει τόσο τη δική τους υγεία, όσο και των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Ειδικότερα μέτρα που αφορούν στη λειτουργία της ΠΕ Πέλλας για το προσεχές χρονικό διάστημα συνοψίζονται στα επόμενα:

·        Τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω των τηλεφωνικών γραμμών των υπηρεσιών. Τηλέφωνα άμεσης επικοινωνίας: 2381351201, 2381351202
Για θέματα υγείας στο τηλέφωνο 2381351272, ώρες επικοινωνίας: 7:00 – 16:00
·        Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών. E- mail: grantiper@pella.gr
Οι υπηρεσίες δέχονται πλήρως την υποβολή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όλων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, προκειμένου να μη χρειάζεται να προσέρχονται στις αντίστοιχες υπηρεσίες.
·        Ταχυδρομική αποστολή εγγράφων, για τις περιπτώσεις που χρειάζεται υποβολή πρωτότυπων δικαιολογητικών.
·        Σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες που έχουν προσέλευση και εξυπηρέτηση κοινού, καθιερώνεται ωράριο εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης στις υποθέσεις που αποτελούν έκτακτη ή επείγουσα ανάγκη, τρεις ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Οι υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας θα δέχονται κοινό μόνο τις συγκεκριμένες αυτές ημέρες, ενώ στην είσοδο του Διοικητηρίου θα τηρείται βιβλίο επισκεπτών και θα λαμβάνονται ειδικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Είναι στο χέρι μας να αντιδράσουμε με λογική και υπευθυνότητα και να σταματήσουμε έγκαιρα την εξάπλωση της πανδημίας. Η συμμετοχή μας στα μέτρα αποτελεί προσωπική ευθύνη που χρειάζεται να την αναλάβουμε όλοι μας για την προστασία της ζωής της δική μας και των συνανθρώπων μας ώστε, το συντομότερο δυνατό, να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε συνθήκες κανονικότητας».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...