Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλμωπίας

 ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ANAΚΟΙΝΩΣΗ

Εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλμωπίας

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αλμωπίας δέχονται αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2022 για τα νήπια που έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 2019 μέχρι 31 Μαρτίου 2020.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά 

1)  Αίτηση (διαθέσιμη σε κάθε Παιδικό Σταθμό).

2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και όπου δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού ή και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης.

3.α)Βεβαίωση εργοδότη, ότι και δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους, και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού).

   β)Βεβαίωση ασφάλισης του ΕΦΚΑ, για γονείς που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

   γ)Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι εκτός πρωτογενή τομέα απαιτείται: 

- Αντίγραφο της Δήλωσης  Έναρξης Επιτηδεύματος στην ΔΟΥ.

- Υπεύθυνη δήλωση περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος. 

4)  Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.

5) Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και  καμπύλη ανάπτυξης ύψους και βάρους του παιδιού(διαθέσιμη από τον Παιδικό Σταθμό). Επίσης αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης (Mantoux), όπως κάθε φορά προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και όπου συνιστάται από τον παιδίατρο.

6) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων του τρέχοντος οικονομικού έτους 2022 (αφορά εισοδήματα 2021).

7)  Απόδειξη λογαριασμού ρεύματος ή τηλεφωνικής σύνδεσης για την ακριβή διεύθυνση κατοικίας.

8)   Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (διαθέσιμη στον Παιδικό Σταθμό) του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία θα δηλώνει τα άτομα που θα παραλαμβάνουν το νήπιο κατά την αποχώρηση από τον Παιδικό Σταθμό (ενήλικες).    

9)  Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (διαθέσιμη στον Παιδικό Σταθμό) του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία  θα δηλώνει τη συμμετοχή των τροφείων.

-Για παιδί ορφανό, ληξιαρχική πράξη του αποβιώσαντος γονέα, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

-Για γονείς φοιτητές ή σπουδαστές, βεβαίωση τελευταίου εξαμήνου σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής.

-Για γονέα που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, βεβαίωση από αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία.

-Για διαζευγμένους, αντίγραφο διαζευκτηρίου (εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης).

-Για γονείς σε διάσταση, αίτηση διαζυγίου ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της διάστασης, καθώς και δικαστική απόφαση επιμέλειας

10) Κάθε άλλο δικαιολογητικό που κρίνεται απαραίτητο από το Δ.Σ., για τη διευκόλυνση της επιλογής.

Για την εγγραφή παιδιού στο Σταθμό αλλοδαπών γονέων, εκτός από τα παραπάνω δικαιολογητικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.

Για την επανεγγραφή απαιτούνται όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση, αντί αυτής απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων που βεβαιώνει τη μη μεταβολή (διαθέσιμη από τον Παιδικό Σταθμό). 

  Τα έντυπα είναι αναρτημένα σε μορφή pdf στην ιστοσελίδα μας kekpaalmopias.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας dimosalmopias.gov.gr.

(ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ - https://kekpaalmopias.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1/)

 Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς ή θα αποστέλλονται με e-mail στα τμήματα προσχολικής αγωγής 

Στα χωριά του Δήμου Αλμωπίας, στα οποία δε λειτουργεί Παιδικός Σταθμός, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν αίτηση εγγραφής- επανεγγραφής σε σταθμό της επιλογής τους.

Πληροφορίες:

1.Δ/νση ΚΕ.Κ.Π.-Α  Νάκα-Παυλίδου Παρασκευή, στο τηλέφωνο-fax: 23840-21830, 23840-22237

2. Τμήμα προσχολικής αγωγής (Α΄ παιδικός σταθμός, περιοχή δασάκι) Λουλούδη           Κυριακή,  τηλ.- fax: 23840-21442, mail: apaidaridaias@gmail.com 

α) Α΄ Παιδικός Σταθμός Αριδαίας 

β) Παιδικός Σταθμός Σωσάνδρας

γ) Παιδικός Σταθμός Προμάχων

δ) Παιδικός Σταθμός Περίκλειας & Αρχαγγέλου

3.  Τμήμα προσχολικής αγωγής (Β΄ παιδικός  σταθμός, περιοχή εργατικές κατοικίες)

     Γεωργιάδου Δέσποινα,τηλ. – fax: 23840-24916, mail:2paidaridaias@gmail.com

α) Β΄ Παιδικός Σταθμός Αριδαίας

β) Παιδικός Σταθμός Τσακώνων

γ) Παιδικός Σταθμός Λουτρακίου

δ) Παιδικός Σταθμός Εξαπλατάνου

ε) Παιδικός Σταθμός Ίδας                                                                             

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                                                                    

ΤΟΥ ΚΕ.Κ.Π.-Α

ΔΟΝΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας οι Εθνικοί Αγώνες και η Εθνική Αντίσταση 1941 – 1944

 

Έδεσσα, 9/5/2022


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 1941 – 1944 ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ.


Με κάθε επισημότητα τιμήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας οι Εθνικοί Αγώνες και η Εθνική Αντίσταση 1941 – 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού , με αφορμή την επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την επικράτηση των συμμαχικών δυνάμεων.

Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας , ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, υπενθύμισε τα ιστορικά γεγονότα λέγοντας ότι « η 9η Μαϊου 1945 αποτελεί ιστορικό ορόσημο ως ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Είναι η ημέρα που υπεγράφη η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας και τελείωσε οριστικά, για την Ευρώπη, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τζαμτζής τόνισε: «Αποδίδοντας τις οφειλόμενες τιμές στους πολεμιστές, τους αγωνιστές και τα θύματα του Ιερού Αγώνα 1941 – 1944, δίνουμε υπόσχεση ότι θα πασχίζουμε πάντα για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Οι αγώνες των αδούλωτων Ελλήνων μας διδάσκουν ότι ενωμένοι και ανυποχώρητοι μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντιξοότητα. Αυτό το ιστορικό δίδαγμα οφείλουμε να το μετουσιώσουμε σε πράξεις εθνικής υπερηφάνειας και προσωπικής ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο».

Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας, ο Υποδιοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Δήμαρχος Έδεσσας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, ο Διοικητής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Πέλλας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο πέρας της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του έθνους και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...