Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας οι Εθνικοί Αγώνες και η Εθνική Αντίσταση 1941 – 1944

 

Έδεσσα, 9/5/2022


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 1941 – 1944 ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ.


Με κάθε επισημότητα τιμήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας οι Εθνικοί Αγώνες και η Εθνική Αντίσταση 1941 – 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού , με αφορμή την επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την επικράτηση των συμμαχικών δυνάμεων.

Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας , ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, υπενθύμισε τα ιστορικά γεγονότα λέγοντας ότι « η 9η Μαϊου 1945 αποτελεί ιστορικό ορόσημο ως ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Είναι η ημέρα που υπεγράφη η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας και τελείωσε οριστικά, για την Ευρώπη, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τζαμτζής τόνισε: «Αποδίδοντας τις οφειλόμενες τιμές στους πολεμιστές, τους αγωνιστές και τα θύματα του Ιερού Αγώνα 1941 – 1944, δίνουμε υπόσχεση ότι θα πασχίζουμε πάντα για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Οι αγώνες των αδούλωτων Ελλήνων μας διδάσκουν ότι ενωμένοι και ανυποχώρητοι μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντιξοότητα. Αυτό το ιστορικό δίδαγμα οφείλουμε να το μετουσιώσουμε σε πράξεις εθνικής υπερηφάνειας και προσωπικής ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο».

Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας, ο Υποδιοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Δήμαρχος Έδεσσας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, ο Διοικητής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Πέλλας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο πέρας της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του έθνους και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...