Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΑΣ Πρόμαχοι - Ακρίτας Σωσάνδρας 3 - 1

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης

Παρουσία πολυπληθούς κοινού και βοηθούντος του ηλιόλουστου καιρού, ο ΑΣ Πρόμαχοι κέρδισε στο "κλασικό" ντέρμπι της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας, την ομάδα του Ακρίτα Σωσάνδρας με σκορ 3-1.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι γηπεδούχοι Προμαχιώτες υπερείχαν σε όλες τις γραμμές, καταφέρνοντας τα σημειώσουν τρία γκολ.
Στην επανάληψη, με δεδομένη την προσεχτική διαχείρηση του παιχνιδιού των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι Σωσανδριώτες πήραν χώρο, κατάφεραν να μειώσουν σε 3-1, χωρίς όμως να πετύχουν τίποτα το παραπάνω, ώστε να μπουν στο μάτς και το κυνήγι για κάτι καλύτερο.
Ο Τρίψης, με ψηλοκρεμαστό σουτ σημείωσε το 1-0 στο 10', ο Πααντωνίου το 2-0 με πλασέ στο 27' και στο 29' ο Τρίψης με πλασέ τριπλασίασε το κασέ των Προμάχων.
Το γκολ της τιμής για τον Ακρίτα πέτυχε ο Κόκλης στο 62' με σουτ από το ύψος του πέναλτι.
Από τους νικητές διακρίθηκαν οι Νάνος,, Τανούρης, Αδραμάνης, Τρίψης και Παπαντωνίου.
Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Κουντουράς, Κονταξής, Κόκλης και Μποζίνης.
Ο διαιτητής Ραμπούσης ήταν μέτριος με παράπονα για τις αποφάσεις του και από τις δυο πλευρές, ενώ οι βοηθοί του Ζιώγλης και Λιάβας ήταν καλοί.




















Την πίτα τους έκοψαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»



 Δ. ΜΠΙΝΟΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ»

- «ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»


Την πίτα τους έκοψαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας», σε οικογενειακό κλίμα στο Γαρέφι. Το φλουρί έτυχε ο Δημήτρης Μπίνος.


Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Μπίνος, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους και αναφέρθηκε στην απόφασή του να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος. Όπως είπε, «Καθημερινά φτάνουμε όλο και πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας Σύγχρονης Αυτοδιοικητικής Παράταξης, που θα διέπεται από Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες και θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης για τον τόπο μας, την Αριδαίας και τα χωριά μας. Καθημερινά, η κοινωνική αποδοχή της νέας μας προσπάθειας, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, εμπιστεύονται την εμπειρία μας και είναι διατεθειμένοι να συνδημιουργήσουν μαζί μας το Αύριο της Αλμωπίας».

Ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε και στα χαρακτηριστικά που έχει αυτή η προσπάθεια. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «Εμείς μένουμε μακριά από διχαστικές λογικές. Θέλουμε όλους τους πολίτες ενωμένους, για να δουλέψουμε με ευθύνη και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα για το καλό του τόπου μας. Επιθυμούμε να συνθέσουμε ένα ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα συμμετέχουν άνθρωποι από όλα τα επαγγέλματα, με σημαντική παρουσία και των γυναικών σε αυτή την προσπάθεια. Όλοι θα έχουμε ως κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον τόπο μας. Θα συνδυάσουμε την εμπειρία των παλαιών με τον ενθουσιασμό των νεότερων. Να πορευτούμε Ενωμένοι για την Αλμωπία της Καρδιάς μας».

Και πρόσθεσε ο κ. Μπίνος: «3 χρόνια μετά την ανάληψη της Διοίκησης από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, οι πολίτες αντιλαμβάνονται το χάσμα που μας χωρίζει από την πρακτική και τη λογική τους: Σπατάλη του δημόσιου χρήματος με τις απευθείας αναθέσεις, πρωταθλητές στα δίμηνα και την εκλογική τους εκμετάλλευση, απουσία από τα κέντρα αποφάσεων και από τα δρώμενα του Δήμου, καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων που παρέλαβαν από την παρακαταθήκη των 10.000.000 ευρώ, φίλοι και κουμπάροι Εδώ Ζουν και Βασιλεύουν».

Τέλος, ο κ. Μπίνος ανέφερε τα εξής: «Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για τους Δημότες, την οποία θα παρουσιάσουμε στους πολίτες, ώστε να την υλοποιήσουμε. Έχουμε τη διάθεση να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Η Καρδιά της Αλμωπίας χτυπά στον επόμενο τόνο…».


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...