Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΕΥΧΑΡιΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΟΥΡΟΥΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Φ.Μ.Α. "Ο ΑΡΙΩΝ"


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 12-06-2024 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, το μουσικό αφιέρωμα στον αείμνηστο δάσκαλό μας ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΟΥΡΟΥΜΗ, με τίτλο “Στο σταυρό του ονείρου”. 

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ξεχείλισε η αγάπη  σας! 

Προηγήθηκε η ονοματοδοσία της αίθουσας θεωρίας του Ωδείου Αριδαίας σε αίθουσα “Δημήτριος Ουρούμης”. Ήταν μία πρόταση του συλλόγου μας που μόλις την φέραμε με αίτημα στον Δήμο με μεγάλη προθυμία πραγματοποιήθηκε. Ήταν ένα όμορφο χρέος που έγινε πράξη και  μας τακτοποίησε ηθικά διότι έτσι ο δάσκαλος δεν θα λείπει ποτέ από την αίθουσά του! 

Το αφιέρωμά μας είχε την συγκίνηση, την λάμψη και το χρέος που οφείλαμε να αποδώσουμε σε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο και μουσικό ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης εμείς που βρεθήκαμε δίπλα του, αλλά και κατ’ επέκταση όλη η περιοχή της Αλμωπίας. Ήταν πλεγμένο με κείμενα σχετικά με την ζωή του και πολλά τραγούδια. Εξαιρετική μουσική γέμισε τον Ξενιτίδειο χώρο και  διεύθυνε, επιμελήθηκε, δίδαξε ο νέος μας μαέστρος και  καταξιωμένος συνθέτης ΔΕΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  μαζί με τους χορωδούς του ΑΡΙΩΝΑ  και τους εξαιρετικούς μουσικούς της περιοχής μας.  

Ο Δημήτρης Ουρούμης, μουσικός γόνος της παραδοσιακής μουσικής των Ουρούμηδων κατάφερε να μεταγγίσει πολιτισμό από την μία γενιά στην άλλη διασώζοντας ένα πραγματικό πολιστιστικό θησαυρό της οικογένειας. Χάραξε πορείες 1) στην παράδοση με πολλές “παρακαταθήκες” και “μουσικά ιάματα”, 2) στην έντεχνη μουσική προσφέροντας ποιότητα και διαμορφώνοντας μουσικό ένστικτο στον κόσμο της επαρχίας μας, 3) στην δημιουργία τετράφωνου χορωδιακού συνόλου του συλλόγου μας με λαμπρή πορεία και αξιόλογες διακρίσεις ως μαέστρος μας, 4) στο ωδείο ως  καθηγητής ανώτερων θεωρητικών (αρμονίας και φούγκας), ακορντεόν και αρμόνιου και 5) στην Φιλαρμονική Μπάντας του Δήμου Αλμωπίας ως μαέστρος. 

Στο αφιέρωμα ακούστηκαν μεταξύ των άλλων τα τραγούδια: 1)  “Η πατρίδα μου” σε ποίηση του Μενέλαου Λουντέμη που μελοποίησε ο Δημήτρης Ουρούμης και 2) “Στο σταυρό του ονείρου” σε στίχους Βάσως Ρουμελή και μουσική Δημήτριος Δέκος που είναι γραμμένο για τον εκλιπόντα Δημήτρη Ουρούμη. Ο δάσκαλος μας έδωσε καρδιά, πήρε καρδιά. Αφιέρωσε όλη την ζωή του μόνο στην μουσική και το απόσταγμα είναι η αναγνώριση κι η αγάπη όλων μας.

Στο τέλος αποδώσαμε την τιμητική πλακέτα για τον Δημήτρη Ουρούμη στην αγαπημένη του ανηψιά Βασιλική Ταρπάνη και άλλες δύο πλακέτες προς ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφοράς τους, στους δύο πρώτους προέδρους του συλλόγου Γούλη Ιωαννίδη και Γιάννη Σηφάκη  

Να ευχαριστήσουμε: 

τον υπέροχο ως άνθρωπο πρώτα (μας δίνει μαθήματα ευγένειας και ήθους) και ως μουσικό φυσικά, τον καταξιωμένο μαέστρο μας ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΚΟ που είναι τιμή μας που τον έχουμε ως συνεχιστή. Σίγουρα και ο ξάδερφος του Δημήτρης θα χαμογελάει!! 

τους εξαίρετους μουσικούς μας που ήρθαν αφιλοκερδώς και μεγάλη προθυμία: Αλέξη Κωστόπουλο (μπουζούκι), Χρήστο Χατζηματθαίου (μπουζούκι), Παναγιώτη Ματζαρίδη (πλήκτρα), Σταύρο Θεοδωρίδη (κιθάρα), Λάζαρο Δημητριάδη (ντραμς), Γιάννη Καρτσώλη (μπάσο), Μάνθο Δημητριάδη (τραγούδι) και Βασίλειο Γεωργούλια (τραγούδι). Να τους ευχηθώ πολλές επιτυχίες, συνεργασίες και συγκινήσεις!!!

τους συνχορωδούς μας.

τον  Δήμο Αλμωπίας και 

όλους του φίλους μας που ήταν παρόντες σε αυτό το αφιέρωμα μνήμης

Με τιμή  

Βάσω Ρουμελή 

η πρόεδρος του Σ.Φ.Μ.Α. “Ο ΑΡΙΩΝ”

και  το Δ.Σ.  του Συλλόγου

Στην "Μαγική" Μουσικοχορευτική Εκδήλωση του Γυμνασίου Προμάχων.

Μια υπέροχη βραδιά επιφύλαξαν οι μαθητές, οι καθηγητές και ο Σύλλογος γονέων-κηδεμόνων του Γυμνασίου Προμάχων, στους εκατοντάδες επισκέπτες της αποχαιρετιστήριας καλοκαιρινής γιορτής στην αυλή του εμβληματικού συγκροτήματος.

Μουσική και χορός με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα από την ορχήστρα "Ρυθμοί της Μακεδονίας", εκλεκτοί μεζέδες και κρύα αναψυκτικά επιμελημένα από τους εθελοντές του Συλλόγου, δεκάδες πλούσια δώρα και μια σαγηνευτική δροσερή αύρα, συνέθεσαν όλον τον υπέροχο καμβά της κοινωνικής  παλέτας, χρωματίζοντας με ανεξίτηλα χρώματα τις ψυχές μικρών και μεγάλων.

Το γλέντι διήρκησε μέχρι αργά και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Καλό καλοκαίρι.

    


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...