Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Υπηρεσιακή σύσκεψη στην Π.Ε. Πέλλας σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών



Υπηρεσιακή σύσκεψη στην Π.Ε. Πέλλας σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών


«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην διοικητική της αρμοδιότητα με τριετή σχεδιασμό και προγραμματισμό και έναν μεγάλο προϋπολογισμό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι για εμάς σημαντική προτεραιότητα και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες που κάνουμε για βελτίωση της ποιότητας ζωής» τόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά με αφορμή σύσκεψη που συγκάλεσε για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζεται, όπως σε όλη την Π.Κ.Μ. έτσι και στην Π.Ε. Πέλλας με επιτυχία και, συνέχισε επισημαίνοντας ότι «οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολούνται αρμοδίως με την υλοποίηση του προγράμματος είναι καταρτισμένοι και έμπειροι στο θέμα, το οποίο απαιτεί τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους και με όλους τους πολίτες. Οι παρεμβάσεις της Π.Κ.Μ. γίνονται στο αγροτικό και περιαστικό περιβάλλον και έχουν στόχο την προνυμφοκτονία, την ακμαιοκτονία, ενώ, εφαρμόζονται επιπρόσθετα και εναέριες μέθοδοι. Πρέπει όλοι μας ως πολίτες πρωτίστως, να βοηθήσουμε τις παρεμβάσεις των εξειδικευμένων συνεργείων και με τα κατάλληλα ατομικά μέτρα προστασίας να περιορίσουμε το φαινόμενο όχλησης των κουνουπιών στο ελάχιστο».

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Δημήτρης Χατζηβρέττας και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Σοφοκλής Κουρτίδης, ως αρμόδιοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τεχνικά στοιχεία του προγράμματος, την πορεία υλοποίησης αυτού, ζητώντας από τους εκπροσώπους των Δήμων να συνδράμουν στο πρόγραμμα με δικές τους ενέργειες κυρίως στο αστικό περιβάλλον. Παράλληλα, συνεχάρησαν την κα. Αηδονά για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της σύσκεψης και ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με την Π.Κ.Μ. – Π.Ε. Πέλλας για το πρόγραμμα, υπογράμμισε το γεγονός ότι έγιναν ενέργειες αντιμετώπισης των κουνουπιών από πλευράς του Δήμου Πέλλας το διάστημα 2013 – 2016 για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε δημοτικές ενότητες και τοπικές κοινότητες τονίζοντας, ότι η περιοχή του Δήμου Πέλλας λόγω των εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Δήμων Σκύδρας και Αλμωπίας, κ.κ. Ιωάννης Θεοδοσίου, Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων και Γιώργος Ιατρίδης, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου δήλωσαν ότι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή τους και τόνισαν ότι είναι στη διάθεση των υπευθύνων του προγράμματος για συνεργασία για πραγματοποίηση παρεμβάσεων όπου απαιτηθούν.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας Ελένη Καραντώνη παρουσίασε επιγραμματικά κάποια από τα αποτελέσματα του προγράμματος τα προηγούμενα χρόνια, όπως, επίσης, τις δράσεις ενημέρωσης που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, κυρίως σε σχολεία με αποδέκτες περίπου 8.000 μαθητές, ενώ, ανέφερε ότι θα συνεχιστούν και προγραμματικές ενημερωτικές εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας που είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση και υλοποίηση του προγράμματος στην περιοχή μας.



ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΑΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ



REALBREASTΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”
«Αληθινό μαστό- RealBreast»  με αυτολόγο μόσχευμα-κρημνό-(ιστός -δέρμα και λίποςμαζί με τα αγγεία του) αποκτά πλέον η πλειοψηφία των γυναικών που κάνει αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή, χάρις στην εξέλιξη της μικροχειρουργικής!
 «Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς ο νέος μαστός που δημιουργείται από  ιστό της γυναίκας δείχνει σαν φυσικός  μαστός, συμπεριφέρεται σαν μαστός, ενώ η γυναίκα τον αισθάνεται σαν μαστό» αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Γραββάνης, Διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν.

O Δρ Γραββάνης, έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό μικροχειρουργικών αποκαταστάσεων μαστού στην Ελλάδα και έχοντας συμβάλλει στην διεθνή βιβλιογραφία όσον αναφορά τον κοιλιακό κρημνό DIEP, ήταν εκπαιδευτής στο Διεθνές Σεμινάριο International Oldenburg – Groningen Perforator Flap Course που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Groningen της Ολλανδίας 19-21 Απριλίου 2018.
Σύμφωνα με τον διαπρεπή Έλληνα επιστήμονα οι κρημνοί των διατιτραινουσών αρτηριών (perforator flaps) έφεραν επανάσταση στην αποκατάσταση ιστικών ελλειμμάτων διότι εξασφαλίζουν ελάχιστη νοσηρότητα από την δότρια περιοχή καθώς αποτελούνται μόνο από δέρμα και λίπος, διατηρώντας την ανατομία και νεύρωση των υποκείμενων μυών.
 Ο κρημνός DIEP (Deep Inferior Epigastric perforator, διατιτραίνων κοιλιακός κρημνός) είναι μέθοδος εκλογής για εξιδεικευμένους Πλαστικούς Χειρουργούς - Μικροχειρουργούς για φυσικό αποτέλεσμα αποκατάστασης μαστού ακολουθώντας το αξίωμα «likewithlike”, δηλαδή αποκατάσταση με παρόμοιο ιστό.
 Ο κ Γραββάνης στο διεθνές σεμινάριο  εκπαίδευσε νέους γιατρούς στο perforator flaps νεώτερης γενιάς όπως είναι ο κρημνός PAP (Profunda Artery Perforator, διατιτραίνων μηριαίος κρημνός) για την αποκατάσταση μαστού μετά μαστεκτομή.
Ο κρημνός PAP αποτελείται μόνο από δέρμα και λίπος, λαμβάνεται από την έσω/οπίσθια επιφάνεια των μηρών και αντιστοιχεί στο δέρμα που αφαιρείται στο αισθητική ανόρθωση μηρών.
              ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΜΑΣΤΟΥ  ΜΕ  ΚΡΗΜΝΟ
Η κλινική Πλαστικής Χειρουργικής- Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν  εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες προεγχειρητικές διαγνωστικές μεθόδους (Αξονική αγγειογραφία, υπερηχοτομογραφία, τρισδιάστατο σχεδιασμό του ανακατασκευασμένου μαστού) και περιεγχειρητικές τεχνικές καθιστώντας την μικροχειρουργική αποκατάσταση μαστού μέθοδο ρουτίνας στο Θεραπευτήριο. Οι κρημνοί των διατιτραινουσών αρτηριών εξασφαλίζουν την αποκατάσταση ενός “ζωντανού μαστού” που δείχνει μαστός, συμπεριφέρεται σαν μαστός και η γυναίκα το αισθάνεται σαν μαστό.
  Η χειρουργική επέμβαση  αποκατάστασης  μαστού με κρημνό διαρκεί 6 με 8 ώρες, ηνοσηλεία 3-4 ημέρες και η πλήρη αποκατάστασης 4-6 εβδομάδες.
«Εμείς πριν αποφασίσουμε για την αποκατάσταση υποβάλλουμε την γυναίκα σε όλες τις σύγχρονες προεγχειρητικές απεικονιστικές εξετάσεις για να έχουμε το καλύτερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα» αναφέρει ο Δρ Γραββάνης.
Η αποκατάσταση της θηλής γίνεται συνήθως σε δεύτερο χρόνο με τοπική αναισθησία, χρησιμοποιώντας τοπικό κρημνό (C-V flap) από τον ανακατασκευασμένο μαστό, ενώ η θηλή αποκαθίσταται με τατουάζ δίνοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα.
      Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το σύμβολο ομορφιάς και θηλυκότητας της γυναίκας βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο του καρκίνου. Δυστυχώς με το πέρασμα των χρόνων  ο καρκίνος του στήθους πλήττει εκατομμύρια  γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο  να γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο εκατοντάδες χιλιάδες μαστεκτομές.
 Σήμερα, μετά από τέσσερις  δεκαετίες εμπειρίας στην αποκατάσταση του μαστού, ο πλαστικός χειρουργός έχει στην διάθεσή του ποικίλες τεχνικές και μεθόδους.
 Όμως, με βάση τα τελικά αποτελέσματα,   η μικροχειρουργική διασφαλίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα αποκατάστασης, με διάρκεια στον χρόνο και μηδαμινή νοσηρότητα.
Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, λόγω της ενημέρωσης κυρίως μέσω Ιντερνέτ, οι περισσότερες γυναίκεςσε Αμερική και Ευρώπη επιλέγουν την αποκατάσταση του στήθους τους με κρημνό.
Μετά την αποκατάσταση με μικροχειρουργική  και κρημνό DIEP ο νέος μαστός έχει:
ØΦυσικό σχήμα
ØΗ γυναίκα  αισθάνεται το  μόσχευμα σαν φυσικό  μαστό
ØΤο μόσχευμα δείχνει  και συμπεριφέρεται σαν μαστός
ØΔεν απαιτείται εμφύτευμα μαστού( σιλικόνης η άλλου είδους)
ØΗ αποκατάσταση έχει διάρκεια στο χρόνο
 

 www.athensmicrosurgery.gr. Tηλ: 69444 555 75

ΚΑΛΕΣΜΑ της ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Επικοινωνία: 6949705232


ΚΑΛΕΣΜΑ της ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Μέλος της Ο.Γ.Ε.)
για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των  ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην  ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30 ΜΑΗ
& στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ σε

                                       - ΕΔΕΣΣΑ         : Μικροί Καταρράκτες στις 11 π.μ.
                                  - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  : Πλατεία ΕΠΟΝ στις 11π.μ.

         Εργαζόμενη και  άνεργη, αυτοαπασχολούμενη της πόλης και της υπαίθρου, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε
          Απευθυνόμαστε σε σένα που ασφυκτιάς από την ανασφάλεια
ü  αφού ο μισθός σου δε φτάνει να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειας σου, 
ü  αφού η σκληρή καθημερινότητα σε φορτώνει με  υποχρεώσεις λόγω της υποβάθμισης, της εμπορευματοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, παιδείας και πρόνοιας,
ü  αφού η φοροληστεία και οι ασφαλιστικές εισφορές σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό σου, αν είσαι αυτοαπασχολούμενη ή αγρότισσα
ü  αφού ετοιμάζεσαι να δεις νέες μειώσεις στην ήδη κουτσουρεμένη σου σύνταξη αν είσαι συνταξιούχος

      Σε καλούμε στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή.
     Συμμετέχουμε όλες στην απεργία της 30ης Μάη δίνοντας τη δική μας αγωνιστική απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν όλα αυτά που μας ανήκουν.

      Τη στιγμή που τσακίζουν καθημερινά τις ζωές μας, η κυβέρνηση μας καλεί να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην περιβόητη “δίκαιη ανάπτυξη”! Η “δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει για μας: πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, εργασία χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, απολύσεις εγκύων. Σημαίνει μονιμοποίηση των εκβιασμών με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες.  Σημαίνει δουλειά με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και τους υποκατώτατους μισθούς για τις νέες γυναίκες,

     Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει τελικά ότι οι δικές μας θυσίες γίνονται το λίπασμα για να ανθίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

         Σ’ αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα  μας καταδικάζει να ζούμε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη “μεταμνημονιακή εποχή” θα είναι εδώ ο αντεργατικός, αντιλαϊκός οδοστρωτήρας των προηγούμενων κυβερνήσεων, μαζί με τα συγχαρητήρια που παίρνει από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ.
Από κοντά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ που επιδιώκουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες πίσω από τους στόχους των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλεμπόρων. Τα “αιτήματα” που βάζουν για την 30η Μάη είναι κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των μονοπωλίων.

          Αυτοί όμως  που κλέβουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών σε συνθήκες ειρήνης είναι οι ίδιοι που τους στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθούν για τα συμφέροντά τους.  Γι αυτό και η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας. Γι αυτό και βάζει εμάς να αιμορραγούμε για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και τους εξοπλισμούς.

    Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα , νέα μητέρα, φοιτήτρια, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Σπάμε τις αλυσίδες του φόβου, της απομόνωσης και της απογοήτευσης που μας κρατάει μακριά από την κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.
        Η συλλογική αγωνιστική μας δράση σε συμπόρευση με  εργατικά σωματεία, ενώσεις αυταπασχολουμένων,  αγροτικούς συλλόγους,  φοιτητικούς συλλόγους  αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή.

Απαιτούμε :

·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
·         Καμιά απόλυση εγκύου.
·         Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
·         Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα.
·         5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
·         Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού
·         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ τη Τετάρτη  30 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης 31 Μαΐου 1-2-3 Ιουνίου 2018 & 8ος Μαραθώνιος Παραμυθιού 1-2-3 Ιουνίου 2018


2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης 31 Μαΐου 1-2-3 Ιουνίου 2018 &
 8ος Μαραθώνιος Παραμυθιού 1-2-3 Ιουνίου Μαΐου 2018 
στον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκηδόνας

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας διοργανώνει, υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσ/νίκης και της ΔΕΘ HELXPO καθώς και τη στήριξη ελληνικών και διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2018 και τον 8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού στις 1 - 2 & 3 Ιουνίου 2018, στήνοντας ένα «παραμυθένιο» σκηνικό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του συλλόγου με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών. 
Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και των αφηγήσεων ξεκινάει  με λέξεις, εικόνες, μουσικές. Μαζί  θα ταξιδέψουμε στο χρόνο σε τόπους αλλοτινούς ίσως και μελλοντικούς, εκεί που λογικό και παράλογο, δεν αντιτίθενται αλλά συνυπάρχουν αρμονικά για να συνθέσουν μνήμες ξεχασμένες, που κόντρα στην καθημερινότητα διεκδικούν την έκφρασή τους ως αναπόσπαστα κομμάτια της ανθρώπινης ψυχής.

Ο Μαραθώνιος Παραμυθιού και το Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης οκτώ χρόνια συνεχόμενα αναδεικνύουν και τονίζουν τη διαχρονικότητα της λαϊκής προφορικής παράδοσης και αποτελούν  έναν χώρο συνάντησης πολιτισμών και διαπολιτισμικής ανταλλαγής, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ειδών τέχνης, που συνομιλούν και εκφράζονται με θεματικό άξονα το παραμύθι και την αφήγηση.
Αφηγητές παραμυθιών, παραμυθάδες, συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικοί, μουσικοί  αλλά και απλός κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συγκεντρωθούν και φέτος στην Χαλκηδόνα, για να μεταφέρουν ιστορίες από διάφορους πολιτισμούς και παραδόσεις. 
Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά αλλά και μεγάλους  που περιλαμβάνει αφηγήσεις - παρουσιάσεις παραμυθιών με θεατρικό τρόπο και την βοήθεια μουσικών οργάνων, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ζωγραφική, μουσικές συναυλίες εμπνευσμένες από τον χώρο των παραμυθιών, κουκλοθέατρο, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές άλλες  εκπλήξεις για παιδιά αλλά και για μεγάλους.
Στον  8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού ταξιδεύουμε στην χώρα των παραμυθιών για  να βρούμε ποιο το ψέμα και ποια η αλήθεια μέσα από τα παραμύθια. 60 ώρες ασταμάτητα παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, 60 ώρες παραμύθια από όλο τον κόσμο και από όλους τους πολιτισμούς. 
60 ώρες ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ.

Όλοι μας, μικροί μεγάλοι μπορούμε να γίνουμε παραμυθάδες, φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι ή να μοιραστούμε παραμύθια που μας έλεγαν οι παλιότεροι και τ’ ακούγαμε εκστασιασμένοι, απογειωμένοι στο άρμα της φαντασίας. Κι όσο ξεδιπλωνόταν ο παραμυθένιος ιστός, μέχρι να μάθουμε το τέλος, δε σταματούσαμε στιγμή να ρωτάμε, να γελάμε, να το διασκεδάζουμε με την ψυχή μας.

Γι΄ αυτό η  οργανωτική επιτροπή καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων, τους συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους όσοι θέλουν να ζήσουν το δικό τους  παραμύθι  να  συμμετάσχουν στο ταξίδι του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης  και του 8ου Μαραθωνίου Παραμυθιού. 

Έναρξη: Πέμπτη 9:00 π.μ. - Λήξη:  Κυριακή  9:00 μ.μ. 

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλ. & e-mail:
6977.025.356 - Κων/νος Στογιαννάρης
23910.23970 - Μορφωτικός Σύλλογος (10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00), radiohalkidona@gmail.com 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του  Μορφωτικού και  Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας. (στην πλατεία Χαλκηδόνας κάτω από την αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Χαλκηδόνας)
Και φυσικά η Είσοδος είναι Ελεύθερη. 
Με τιμή
Το Δ.Σ του Συλλόγου



Κοινοβουλευτική πρέμβαση ΚΚΕ για τις ζημιές από βροχοπτώσεις και δυσμενείς καιρικές συνθήκες στα Οπωροφόρα της ΠΕ Πέλλας.



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Ζημιές από βροχοπτώσεις και δυσμενείς καιρικές συνθήκες στα Οπωροφόρα της ΠΕ Πέλλας.

Οι κερασοκαλλιεργητές των χωριών του ορεινού όγκου των Δήμων Έδεσσας (Βεγορίτιδα) και Αλμωπίας στα βόρεια της Π.Ε. Πέλλας, βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά σε απόγνωση, μιας και στο ξεκίνημα της συγκομιδής των πρώιμων ποικιλιών κερασιών αντιμετώπισαν παρατεταμένες έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα τεράστιες ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή τους λόγω κακής γονιμοποίησης και καρπόπτωσης, αλλά και στην ποιότητα όσων κερασιών απέμειναν.
Επίσης μεγάλες ζημιές υπάρχουν ακόμη σε βερίκοκα και όψιμες ποικιλίες ροδάκινων και νεκταρινιών, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων την περίοδο της ανθοφορίας, που δεν επέτρεψαν τη σωστή γονιμοποίηση και τη δημιουργία καρπιδίων. Την ίδια περίοδο οι δενδροκαλλιέργειες αντιμετώπισαν επίσης και μεγάλες αποκλίσεις θερμοκρασίας μέρας - νύχτας, που συνέβαλαν στις μεγάλες ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή των Οπωρο­φόρων και στις υπόλοιπες περιοχές της ΠΕ Πέλλας (Σκύδρα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση).
Δέχονται οι δενδροκαλλιεργητές της Πέλλας ένα ακόμη κτύπημα στο - έτσι και αλλιώς – κουτσουρεμένο εισόδημά τους, μιας και είναι ακόμη απλήρωτοι από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του 2017, ενώ παράλληλα οι τιμές παραγωγού από τους εμπόρους - μεταποιητές ήταν πέρσι εξευτελιστικές.
Οι δενδροκαλλιεργητές της ΠΕ Πέλλας βρίσκονται αντιμέτωποι για πολλοστή φορά με τα στοιχεία της φύσης, με πολλές ζημιές να καταγράφονται κάθε χρόνο στις σοδειές τους, χωρίς την πλήρη κάλυψη τους από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από όλα τα ζημιογόνα αίτια στην αναμενόμενη παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο, μιας και δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση και - επιπλέον - δεν διασφαλίζει την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωσή τους.
Τη ίδια στιγμή μάλιστα, που το εισόδημα τους συνέχεια μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και τα μέτρα “φοροληστείας” που προβλέπονται στα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου .

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για τις συνολικές ζημιές από βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες στα οπωροφόρα (κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια ) της Π.Ε. Πέλλας, με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν, αφού το εισόδημα τους συνεχώς μειώνεται εξ αιτίας των πολιτικών της ΕΕ για την αγροτιά και των μέτρων των ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και των επαναλαμβανόμενων ζημιών, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί.
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους οι δενδροκαλλιεργητές για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του 2017.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από την Τετάρτη 23-05-2018 έως και την Πέμπτη 24-05-2018



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 16/2018) που ισχύει από την Τετάρτη 23-05-2018 έως και την Πέμπτη 24-05-2018
Ειδικότερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 έως και το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου 2018, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:
Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 μέχρι το μεσημέρι κατά διαστήματα το Ιόνιο (κυρίως τα βόρεια) και πιθανόν η Εύβοια. Κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός Θράκης).
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες: 

·   Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·   Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

·   Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
·   Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·   Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·   Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
·   Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (ιρλανδικές διαβάσεις).

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...