Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΟΥ ΣΕ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ


Επίσκεψη στα χωριά Κερασιά και Καρυδιά πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής για να δει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση χτες 27-6-2014.
Ο κ. Τζαμτζής επισκέφτηκε με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου τις πληγείσες περιοχές όπου οι ζημιές από το χαλάζι είναι καθολικές.
Ο κ. Τζαμτζής επικοινώνησε με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Παππά Μαρία, την ενημέρωσε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και την καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες στα δύο χωριά,  Κερασιά και Καρυδιά.
Ο Βουλευτής ζήτησε από την κ. Παππά την άμεση επέμβαση της και την ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και οι αποζημιώσεις στους αγρότες να δοθούν άμεσα και όχι όπως φέτος.

Η Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ κ. Παππά διαβεβαίωσε τον κ. Τζαμτζή ότι την Δευτέρα το πρωί θα επισκεφτεί η ίδια τις περιοχές που χτύπησε το χαλάζι και θα ζητήσει να προχωρήσουν άμεσα οι δηλώσεις ζημιάς ώστε και ο ΕΛΓΑ με γεωπόνους του να ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών. 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΣΤΑ-ΡΙΚΑ: Η ΑΘΗΝΑ, Η ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η ελληνική πλευρά της Κόστα Ρίκα: Τρεις πανέμορφες πόλεις της, η Αθήνα, η Σπάρτη

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κόστα Ρίκα είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας την Κυριακή για την πρόκριση στους 8 του Μουντιάλ, ωστόσο, η χώρα της Κεντρικής Αμερικής έχει αρκετά ελληνικό χρώμα.
Ο λόγος για τρεις πόλεις της οι οποίες ονομάζονται Grecia (Ελλάδα), Atenas (Αθήνα) και Esparza (Σπάρτη) και έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.
Η πανέμορφη Grecia, όπως αναφέρει το echoes.gr, θεωρείται μια από τις πιο καθαρές πόλεις της Κεντρικής Αμερικής και το όνομά της δόθηκε προς τιμήν της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η ιδρυσή της μας μεταφέρει στο 1825 και ο τότε νομάρχης της περιοχής και αργότερα πρόεδρος της χώρας, Ζοζέ Ραφαέλ ντα Γκαγιέγος, της έδωσε αυτό το όνομα, καθώς ήταν φιλέλληνας και υποστηρικτής της ελληνικής επανάστασης.
Οι περίπου 15.000 κάτοικοί της είναι γνωστοί για την φιλοξενία και την απλότητά τους, ενώ στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με την κτηνοτροφία, τη γεωργία και συγκεκριμένα με την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου.
Η πόλης είναι χτισμένη σε υψόμετρο 999 μέτρων, διαθέτει υπέροχο ήπιο κλίμα και παραμένει δροσερή ακόμη και το καλοκαίρι, ενώ, οι φιλόξενοι κάτοικοι, τα μοναδικά φυσικά τοπία και η πλούσια βλάστησή της προσελκύουν πλήθος τουριστών όλο τον χρόνο.
Μάλιστα, στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η Plaza Hellenica (Ελληνική πλατεία) στην οποία δεσπόζει η προτομή του Αριστοτέλη, προσφορά του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού το 1997.
Από τα αξιοθέατα της πόλης, η εκκλησία Iglesia de la Nuestra Señora de las Mercedes που είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από προκατασκευασμένα ελάσματα χάλυβα σε ασυνήθιστο βαθύ κόκκινο χρώμα, το Περιφερειακό Μουσείο, το Μουσείο με τις πεταλούδες αλλά και το «World of Snakes» το οποίο στεγάζει πάνω από 50 είδη ερπετών από όλο τον κόσμο. Ακούγεται ίσως απίστευτο, αλλά αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι τουρίστες συρρέουν στην Grecia.
Στην είσοδο της πόλης εκτός από την επιγραφή «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα» υπάρχει και μια προσπάθεια απομίμησης του Παρθενώνα σε μινιατούρα.



Κοντά στην Gracia υπάρχει και ένα μικρό χωριό με το όνομα Αθήνα. Βέβαια είναι αρκετά διαφορετική από την ελληνική πρωτεύουσα, καθώς, είναι γεμάτη πράσινο, με καθαρό αέρα, χτισμένη σε υψόμετρο 698 μέτρων, σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένη από καταπράσινα βουνά. Σύμφωνα με το National Geographic, μάλιστα, το χωριό αυτό έχει ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο.



Τέλος από μια «Ελλάδα» δεν θα μπορούσε να λείπει η Σπάρτη. Η Esparza ιδρύθηκε το 1851 με την ονομασία Sparta και με το πέρασμα του χρόνου, εξαιτίας και της ισπανικής προφοράς το όνομά της μετατράπηκε σε Esparza. Είναι μία ήσυχη πόλη που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, φημισμένη για τα grecotacos της, δηλαδή τοπικές πίτες αλά ελληνικά από ντόπιους μάγειρες.

Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ: ΠΩΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕ "ΜΑΙΜΟΥ" ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η κομπίνα του βαμβακιού: Πώς αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις με «μαϊμού» χωράφια και ψεύτικες παραγγελίες

Νέα διπλή υπόθεση απάτης κατά του Δημοσίου κατάφερε να εξακριβώσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που σχετίζεται με εμπλοκή αγροτών -παραγωγών, αλλά και προμηθευτών οι οποίοι εισέπρατταν παράνομα επιδοτήσεις από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) για αρκετά χρόνια.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατάφερε να εξιχνιάσει άλλες δυο σημαντικές υποθέσεις εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου και ταυτοποίησε την εμπλοκή αγροτών - παραγωγών καθώς και προμηθευτών σπόρων βάμβακος, σε περιπτώσεις παράνομης είσπραξης ειδικών χρηματικών ενισχύσεων (επιδοτήσεων), από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).

Στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε η εμπλοκή πέντε ημεδαπών, ηλικίας από 22 έως 76 ετών, παραγωγών βαμβακιού στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αιτολωακαρνανίας, αλλά και δύο ιδιωτικών επιχειρήσεων και οκτώ αγροτών -παραγωγών στο Κιλκίς.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκαν σχηματίστηκαν αυτοτελείς ποινικές δικογραφίες για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης, της φοροδιαφυγής, της έκδοσης πλαστών φορολογικών στοιχείων και της παράβασης της νομοθεσίας για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Πώς έστηναν το κόλπο με τα χωράφια «μαϊμού»

Αναφορικά με την υπόθεση της Αιτωλοακαρνανίας, όπου εμπλέκονται πέντε βαμβακοπαραγωγοί, προέκυψε ότι κατά τα έτη 2006 έως 2012, προκειμένου να λαμβάνουν παράνομα τις ειδικές χρηματικές ενισχύσεις βάμβακος, που χορηγούνταν μέσω των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δήλωναν ανακριβώς στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, ως καλλιεργούμενα από τους ίδιους, αγροτεμάχια συνολικής έκτασης (370) στρεμμάτων.

Για να εμφανίσουν περισσότερα χωράφια από όσα είχαν, οι εμπλεκόμενοι συνέτασσαν ιδιωτικά συμφωνητικά εταιρικής καλλιέργειας, στα οποία δεν συμπλήρωναν την πραγματική θέση των γεωτεμαχίων, ούτε και τα ακριβή στοιχεία των συμβαλλομένων μερών.

Από τον έλεγχο στα επίμαχα γεωτεμάχια, προέκυψε ότι κανένα από αυτά δεν ταυτοποιείται με τα αρχικώς δηλωθέντα από τους παραγωγούς, δεδομένου ότι παρουσίαζαν σημαντική απόκλιση ως προς την έκταση, το σχήμα και τη θέση, ενώ περαιτέρω δεν κατέστη δυνατόν να δικαιολογήσουν τη νόμιμη κατοχή τους.

Μάλιστα προέκυψε ότι τα ίδια γεωτεμάχια είχαν δηλωθεί ταυτόχρονα και από άλλους εμπλεκόμενους παραγωγούς, προκειμένου να λάβουν και αυτοί τις επιδοτήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση δύο τουλάχιστον αγροτών, οι οποίοι είχαν δηλώσει ως ιδιόκτητο, καλλιεργούμενο από αυτούς, ένα από τα επίμαχα γεωτεμάχια, ενώ ή κυριότητά του στη πραγματικότητα ανήκει σε νομικό πρόσωπο.

Μόνο για το έτος 2011, που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, προκύπτει ότι η προκληθείσα αλλά και η επαπειλούμενη (στις περιπτώσεις της απόπειρας) ζημιά του ελληνικού δημοσίου, ανέρχεται στις 30.000 ευρώ, για το σύνολο των εμπλεκομένων αγροτών. Η συνολική ζημιά για ολόκληρη την περίοδο 2006 – 2012 θα προσδιοριστεί επακριβώς με την ολοκλήρωση του ελέγχου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πλαστά τιμολόγια αγοράς σπόρων στο Κιλκίς

Στη δεύτερη υπόθεση, η οποία ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη της αρχικής έρευνας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι παραστατικών προμηθευτών σπόρων βάμβακος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε περιοχές του Κιλκίς και της Πέλλας.

Το αντικείμενο των ελέγχων αφορούσε στη νομιμότητα της χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε βαμβακοπαραγωγούς και επεκτάθηκε και στα τρία επιμέρους στάδια της διαδικασίας, που περιλαμβάνει αρχικά τη χορήγηση σπόρων βάμβακος από τις εταιρείες στους παραγωγούς και την έκδοση τιμολογίων, στη συνέχεια την υποβολή των τιμολογίων και λοιπών παραστατικών από τους αγρότες στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και τέλος την έγκριση των αιτήσεων για τη χορήγηση των ενισχύσεων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε δύο επιχειρήσεις – εκδότες τιμολογίων αγοράς σπόρων βάμβακος, στη περιοχή της Γουμένισσας του νομού Κιλκίς, κατασχέθηκαν πέντε μπλοκ δελτίων αποστολής – τιμολογίων καθώς και αντίγραφα στελεχών αυτών.

Από τον έλεγχο, που ακολούθησε, προέκυψαν τόσο ποινικές ευθύνες, όσο και διοικητικές παραβάσεις, που επισύρουν αντίστοιχες κυρώσεις σε βάρος και των δυο επιχειρήσεων, καθότι χορήγησαν πλαστά τιμολόγια αγοράς σπόρων σε οκτώ τουλάχιστον αγρότες, οι οποίοι στη συνέχεια τα παρουσίασαν, ως παραστατικά και έλαβαν οικονομικές ενισχύσεις από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., συνολικού ποσού 83.755,58 ευρώ.

Οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν στις παραπάνω επιχειρήσεις, αφορούν αδικήματα της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα φοροδιαφυγή, μέσω έκδοσης πλαστών φορολογικών στοιχείων καθώς επίσης παραβάσεις της νομοθεσίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), καθώς διαπιστώθηκε ελλιπές περιεχόμενο των απαραίτητων στοιχείων έκδοσης σε δελτία αποστολής -τιμολόγια.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών Μεσολογγίου και Κιλκίς, αντίστοιχα ενώ οι συνταχθείσες εκθέσεις φορολογικού ελέγχου απεστάλησαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για τις προβλεπόμενες πράξεις καταλογισμού, σε σχέση με τις διαπιστωθείσες παραβάσεις.

Φωτογραφία Eurokinissi






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΡΩΤΟ ΑΒΑΤΑΡ

Ρώσος μεγιστάνας θέλει να νικήσει το θάνατο: Επενδύει εκατομμύρια για να φτιάξει

Χρονοδιάγραμμα έως το 2045 έχει βάλει ένας εκκεντρικός Ρώσος μεγιστάνας για να πετύχει το στόχο του: Να νικήσει το θάνατο. Έχει βρει ήδη τη «μαγική» συνταγή, έβαλε το σχέδιό του μπροστά και αναζητά κι άλλους «επενδυτές» που πιστεύουν στην αθανασία.
Η απάντηση στο θάνατο, σύμφωνα με τον 33χρονο Ντμίτρι Ιτσκόφ, είναι ένα άτρωτο σώμα. Θα είναι τεχνητό και δεν θα καταβάλλεται από κούραση ή ασθένειες. Για την υλοποίηση του project έχει προσλάβει επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, προκειμένου να δημιουργήσουν τους λεγόμενους «προηγμένους μη βιολογικούς φορείς». Ο κορυφαίος Αμερικανός στη ρομποτική Ντέιβιντ Χάνσον έχει αναλάβει να κατασκευάσει το πρόσωπο που θα συμπληρώσει το τεχνητό σώμα.
Ο Ντμίτρι Ιτσκόφ:


Το χρονοδιάγραμμα του Ιτσκόφ προβλέπει ότι το 2035 οι επιστήμονες θα είναι έτοιμοι να τοποθετήσουν ατομική συνείδηση σε έναν από αυτούς τους τεχνητούς φορείς. Το «έργο» θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2045, οπότε θα είναι έτοιμο το άβαταρ, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα, με ταξίδια στο διάστημα και ριζικές αλλαγές σε πολιτική, πολιτισμό και θρησκεία.


Τα άβαταρ, όπως ονειρεύεται θα πωλούνται σε ειδικά καταστήματα, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέξει το σώμα της προτίμησής του και μέσα σε αυτό θα «μεταφέρει» τη συνείδηση που του ταιριάζει καλύτερα.
«Τα τεχνητά σώματα δεν θα χρειάζονται όσα σήμερα έχουν ανάγκη οι άνθρωποι. Έτσι θα μπορούν να ζήσουν και σε μέρη όπου σήμερα η επιβίωση είναι αδύνατη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του «Initiative 2045» (Πρωτοβουλία 2045).


Ο Ιτσκόφ παραδέχεται ότι ακόμη και οι γονείς του τον περνούν για τρελό. Υπερασπίζεται, ωστόσο, τον εαυτό του με το επιχείρημα ότι «κάποτε ακούγονταν ανέφικτα η τεχνολογία, το διαδίκτυο ή οι μεταμοσχεύσεις οργάνων».
Για την υλοποίηση του στόχου του ταξιδεύει στον κόσμο και αναζητά επενδυτών που έχουν πάθος με την προηγμένη τεχνολογία και λαχταρούν την αθανασία.
Υποστηρικτής του σχεδίου του Ιτσκόφ είναι και ο Δαλάι Λάμα:







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΟΥ OZZY

Τα βραχιόλια του Μπουτάρη έκλεψαν την παράσταση στη βράβευση του κιθαρίστα του Ozzy Osbourne - Κανείς δεν ασχολήθηκε με τον Gus G [εικόνες]

Τον κιθαρίστα Gus G (κατά κόσμον Κώστας Καραμητρούδης) από τη Θεσσαλονίκη, που διαπρέπει στο διεθνές μουσικό στερέωμα της Metal σκηνής τίμησε χθες ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή του καλλιτέχνη στη χθεσινή συναυλία του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του δήμου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών.
Ωστόσο, κατά τη χθεσινή βράβευση, κανείς δεν πρόσεξε ούτε το τιμητικό δίπλωμα ούτε την προτομή του Μεγαλέξανδρου, που δώρισε ο Γιάννης Μπουτάρης στον κιθαρίστα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε με βραχιόλα πάνω και κάτω από το ρολόι του δεξιού του χεριού, με τους φωτογράφους να εστιάζουν σε αυτά και τους δημοσιογράφους να τα σχολιάζουν στα πηγαδάκια που στήθηκαν...
Ο κιθαρίστας Gus G γεννήθηκε με το όνομα Κώστας Καραμητρούδης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στις 12 Δεκεμβρίου του 1980. Είναι ένας αναγνωρισμένος μουσικός της heavy-metal μουσικής, ο οποίος παίζει τώρα με τον Ozzy Osbourne. Έχει παίξει επίσης με τους Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy και Dream Evil. Είναι ένας από τους νεότερους μουσικούς του metal που έχει φτάσει σε μεγάλο επίπεδο στην κιθαριστική τεχνική. Στα 18 του χρόνια, έφυγε από την Ελλάδα για να γραφτεί στο διάσημο μουσικό κολλέγιο του Μπέρκλεϊ, στη Βοστόνη.
Πηγή φωτό: Eurokinissi





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. ΙΔΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΘΕΣΟΥΝ

Χαμένοι στη μετάφραση: Ιδιες λέξεις που σε διαφορετικές γλώσσες σημαίνουν άλλο πράγμα και μπορούν να μας εκθέσουν

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας, τελικά δεν φτάνει για να μας προστατεύσει στο εξωτερικό και τούτο διότι υπάρχουν λέξεις που σε μια ξένη γλώσσα σημαίνουν ένα συγκεκριμένο πράγμα και σε κάποια άλλη, κάτι εντελώς διαφορετικό.

Φερ' ειεπείν: Θέλατε κονσέρβα και σας έδωσαν προφυλακτικό; Πεινούσατε πολύ και αντί για φαγητό, «φάγατε» χαστούκι;

Δείτε παρακάτω μερικές λέξεις με διπλό νόημα, ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεστε, όπως παρουσιάστηκαν στην ιστοσελίδα interestingthings.info.

Ζητήσατε προφυλακτικό χωρίς να το καταλάβετε: Βρίσκεστε στη Γαλλία και ψωνίζετε σε κάποιο κατάστημα τροφίμων.

Αν ανησυχείτε για τα συντηρητικά (στα αγγλικά: preservatives) που περιέχονται σε αυτά ίσως θα ήταν καλύτερα να... κρατήσετε τις ανησυχίες σας για τον εαυτό σας.

Διαφορετικά, το πολύ πολύ να σας προσφέρουν ένα προφυλακτικό (στα γαλλικά: préservatifs).

Χαστούκι στο μπαρ: Δε γίνεται να ταξιδέψει κανείς στην Ισπανία χωρίς να δοκιμάσει τα περίφημα «tapas» (μεζεδάκια).

Αν όμως ο δρόμος σας σάς βγάλει στη Βραζιλία, μη ζητήσετε ποτέ «tapas» σε κάποιο μπαρ, γιατί αυτό που θα ζητήσετε θα είναι... ένα χαστούκι.

Μην κάνετε σκηνή: Αν περιοδεύετε στη Νότια Αμερική και έχετε μάθει μερικές λέξεις στα ισπανικά, μην τις χρησιμοποιήσετε αν βρεθείτε στη Βραζιλία.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό, καθώς η λέξη γεύμα (στα ισπανικά: cena) στα πορτογαλικά σημαίνει «κάνω σκηνή»... με άλλα λόγια, αφορμή για καυγά.

Άλλο στην Ολλανδία, άλλο στη Γαλλία: Η λέξη Schlimm στα ολλανδικά σημαίνει «έξυπνο και πετυχημένο παιδί», όμως στα γερμανικά... σημαίνει χαζός.

Άλλο τα αχλάδια, άλλο οι βρισιές: Στα ισπανικά η λέξη «pera» σημαίνει αχλάδι, όμως μια σχεδόν ίδια λέξη με δύο «ρ» (perra) στα πορτογαλικά σημαίνει «σκύλα».

Μην αρχίσετε τα... «γαλλικά»: Οι Γάλλοι συνηθίζουν να λένε τη λέξη «Putain», σαν το δικό μας «γαμ...».

Αν όμως πείτε αυτή τη λέξη απευθυνόμενοι σε μια γυναίκα, θα τη χαρακτηρίσετε «πουτ...».



ΠΑΓΚΑΚΙΑ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ. ΤΟ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

«Παγκάκια - καταφύγια» για άστεγους - Στο Βανκούβερ δεν βάζουν καρφιά, όπως στο

Δυο αντίθετοι κόσμοι: αν στο Λονδίνο τοποθετούν καρφιά σε διάφορα σημεία για να εμποδίσουν τους άστεγους να καταλύσουν εκεί, στο Βανκούβερ του Καναδά μετατρέπουν τα παγκάκια σε υπόστεγα για να προστατεύσουν τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο από τη βροχή και το υπερβολικό κρύο.
Πραγματικά πρωτοποριακός είναι ο σχεδιασμός που έχουν τα «παγκάκια - καταφύγια» διπλής χρήσης που προορίζονται για τους άστεγους στο Βανκούβερ. Στην πόλη έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία παγκάκια που κατά την διάρκεια της ημέρας οι άστεγοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να καθίσουν να ξεκουραστούν ή να φάνε κάτι. Τα παγκάκια αυτά την νύχτα αναδιπλώνονται και μετατρέπονται σε καταφύγια για τους ανθρώπους χωρίς κατοικία, όπου μπορούν να κοιμηθούν και να αισθάνονται προφυλαγμένοι σε περίπτωση βροχής.


Κατά την διάρκεια της ημέρας μια επιγραφή επάνω στα παγκάκια γράφει: «αυτό είναι ένα παγκάκι», ενώ την νύχτα επιγραφή με γράμματα που «λάμπουν» για να είναι ορατά στο σκοτάδι, όταν οι άστεγοι αναδιπλώσουν το παγκάκι, θα διαβάσουν: «αυτό είναι ένα υπνοδωμάτιο». Παράλληλα, άλλη ταμπέλα στα παγκάκια λέει: «Βρείτε καταφύγιο εδώ», ενώ πιο πέρα μια άλλη ταμπέλα, συμβουλεύει: «βρείτε ένα σπίτι εδώ».


Η ιδέα όλου αυτού του σχεδίου, προκειμένου να βοηθηθούν οι άστεγοι στο Βανκούβερ, ώστε κατ' αρχάς να βρουν μια προσωρινή λύση για να κοιμούνται χωρίς να βρέχονται και στη συνέχεια να βρουν ένα κανονικό σπίτι, ανήκει στον οργανισμό RainCity Housing, που ιδρύθηκε στον Καναδά το 1982 και έχει στόχο να παράσχει στους άστεγους κάθε βοήθεια για να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.
Στα «παγκάκια - καταφύγια» που έχει τοποθετήσει η οργάνωση σε πολλά σημεία στο Βανκούβερ αναγράφεται η διεύθυνση καταφυγίων που είναι κανονικά σπίτια και θα μπορούσαν οι άστεγοι να αναζητήσουν μια πιο μόνιμη στέγη.


Ο Bill Briscall, επικεφαλής της οργάνωσης, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», ότι μπορεί τα πρωτοποριακά παγκάκια να μην είναι πολλά για να καλύψουν όλους τους άστεγους της πόλης, αλλά είναι ένα μέσο για να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα σοβαρά προβλήματα των αστέγων.
Ο βρετανικός Τύπος αναφέρεται στα παγκάκια που έχουν τοποθετηθεί για τους άστεγους στο Βανκούβερ σε αντιδιαστολή με τα «καρφιά» που έβαλαν «άγνωστοι» στα πεζοδρόμια πολυτελούς συνοικίας του Λονδίνου, αλλά και έξω από κάποια σούπερ μάρκετ για να αποθαρρυνθούν οι άστεγοι της πόλης και να μην κοιμούνται σε αυτά τα σημεία. Οι εφημερίδες κατηγορούν τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ότι καταδίκασε την τοποθέτηση των καρφιών, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για να μειωθεί το ποσοστό των αστέγων στην πόλη.

Φωτογραφίες: www.independent.co.ukwww.dailymirror.co.uk, twitter





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ

Δείτε τον πιο γρήγορο και απολαυστικό τρόπο να καθαρίσετε πατάτες -Ενα σακί σε 1 λεπτό [βίντεο]

Το καθάρισμα της πατάτας είναι μια βαρετή δουλειά. Εκτός από βαρετή δουλειά, είναι αγγαρεία στο στρατό. 
Γενικώς, όλοι μισούν τη στιγμή του μαγειρέματος που θα πρέπει να καθαρίσουν ένα σωρό πατάτες.
 Εκτός από όποιον κρύβεται πίσω από το παρακάτω βίντεο.
 Για αυτόν, μάλλον είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστο. 
Και πολύ αστείο για εμάς.


ΠΕΡΙΠΟΥ 20.000 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ "ΣΚΛΑΒΕΣ". - ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 13 ΕΤΩΝ

Σοκαριστικό: Περίπου 20.000 γυναίκες είναι «σκλάβες» στην Ελλάδα -Ανάμεσά τους ακόμα και 13χρονες!

Ιστορίες γυναικών από όλο τον κόσμο που βίωσαν τον πόνο, ενώ τους υποσχέθηκαν δουλειά. Ιστορίες γυναικών που για αλλού ξεκίνησαν και κατέληξαν να εκδίδονται για ένα κομμάτι ψωμί, να δουν υπό καθεστώς... κράτησης από τους σωματέμπορους και να απειλείται ακόμα και η ζωή τους.

Τρεις από αυτές φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα Νέα, σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άλλες παρόμοιες, αναδεικνύοντας το θέμα του trafficking και της εμπορίας λευκής σαρκός στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτιμάται ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, περίπου 20.000 γυναίκες είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Το ακόμα πιο σκληρό είναι ότι από αυτές τις 20.000, περίπου 1000 είναι κορίτσια μεταξύ 13-16 ετών!

Ο παγκόσμιος... τζίρος από την εμπορία λευκής σαρκός ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο και αυτή τη στιγμή υπολογίζεται σε 25,7 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 22 εκατ. ευρώ είναι αποτέλεσμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Τα θύματα υφίστανται βία και εκμετάλλευση και έχει πολλές μορφές: σεξουαλική, εργασιακή, ψυχολογική, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις υποχρεωτικής επαιτείας, εμπορίας οργάνων και βρεφών.

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η ενημερωτική εκστρατεία «Stop trafficking» που άρχισαν στα μέσα Μαΐου το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ), με μία σειρά από δράσεις, όπως η λειτουργία σημείων ενημέρωσης σε τριτοβάθμια ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος, η ευαισθητοποίηση, κυρίως των νέων για το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων που αποτελεί πλέον το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα, μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων.



ΦΟΥΡΝΙΖΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ...ΚΑΝΝΑΒΗ

Τα μπισκότα δεν ήταν αθώα -Διακινητής στη Θεσσαλονίκη τα... φούρνιζε με κάνναβη

Μερικά διόλου αθώα μπισκότα εντόπισε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Γιατί πέρα από τα συνήθη συστατικά, αυτά περιείχαν και κάνναβη. 

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 44χρονος, που κατηγορείται ότι διακινούσε τα εν λόγω ένοχα γλυκίσματα, ενώ με χειροπέδες στα χέρια βρέθηκαν άλλα δύο άτομα. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 44χρονος, που χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως επικεφαλής δικτύου διακίνησης ποσοτήτων κάνναβης, κατείχε 12 μπισκότα κάνναβης, 38 κάψουλες που περιείχαν την ίδια ναρκωτική ουσία, μικροποσότητα κοκαΐνης και άλλα 4 κιλά περίπου κάνναβης, καθώς επίσης και χρήματα προερχόμενα από διακίνηση.

Ο 44χρονος κατηγορείται ότι προμήθευσε με ναρκωτικά δύο άτομα, ηλικίας 43 και 45 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν άλλα 37 από τα αυτά τα ιδιαίτερα μπισκότα, βάρους 925 γραμμαρίων.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ROCK ΜΠΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ



Το rock n roll έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες ως είδος μουσικής που απελευθερώνει, ως ήχος που δημιουργεί το απόλυτο soundtrack για μια road movie.

Οι πιτσιρικάδες του βίντεο το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και κυριολεκτικά ροκάρουν στον δρόμο.

Εβαλαν τα τύμπανα και την κιθάρα πάνω σε μια μοτοσικλέτα και και ξεχύθηκαν στους δρόμους.



ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟ ΞΟΡΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΑΝΣΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Με αυγά και αγιασμό ξόρκισαν τον Μέριλιν Μάνσον ορθόδοξοι ακτιβιστές στη Ρωσία

Για συναυλία στη Ρωσία ξεκίνησε ο δημοφιλής ροκ τραγουδιστής Μέριλιν Μάνσον, αλλά οι ορθόδοξοι ακτιβιστές του το έβγαλαν ξινό. Συγκεκριμένα, λίγο πριν βγει στη σκηνή, τον περιέλουσαν με αγιασμό και αυγά για να «ξορκίσουν το κακό».

Οπως αναφέρει το Russia Today ο αυτοαποκαλούμενος προστάτης των ορθόδοξων ρώσων πιστών και αρχηγός του κινήματος «Θέλημα του Θεού», Ντμίτρι Εντέο, παραδέχθηκε ότι εκείνος και οι συνεργάτες του πέταξαν αυγά και ράντισαν με αγιασμό τα μέλη της μπάντας και τον Μάνσον, ενώ με μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για «νίκη απέναντι στη βλάσφημη ροκ μπάντα».

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το LifeNews δείχνει στιγμιότυπα από την επίθεση αυτή, όπου ακτιβιστές κρατώντας μπουκάλια νερού και αυγά, κυνηγούν έναν άνδρα που φορά γυαλιά ηλίου κοντά σε ξενοδοχείο.



ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΗΛΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ



Βίντεο – εικόνες - Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδάτος -Επιμέλεια: Γιώργος Χαλαβαζής
Η μηλιά… «μίλησε» και υπέδειξε το μυστικό που έκρυβε για χρόνια στις ρίζες της! Μια πραγματικά πολύ όμορφη ιστορία, αποκαλύφθηκε πριν μερικές μέρες έξω από την εκκλησία των Βαλσαμάτων (Παμμεγίστων Ταξιαρχών).
«Σε προγραμματισμένη δενδροφύτευση, ανεβρέθη με θαυμάσιο τρόπο η ιερή εικόνα της αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντω» μας λέει ο ιερέας της εκκλησίας πατήρ Ξενοφώντας Ζαρκάδας και συνεχίζει: «Διαπιστώθηκε από την ομάδα της δεντροφύτευσης ένα μικρό κλαδάκι μηλιάς να εξέχει, που αποφασίστηκε να μεταφυτευτεί. Στις ρίζες της διαπιστώθηκε ένα δέμα που μέσα ήταν τυλιγμένη προσεκτικά η εικόνα της Αγίας Ειρήνης».
Ο πατήρ Ξενοφώντας συνεχίζοντας την θαυμάσια ιστορία ανεύρεσης της εικόνας δηλώνει: «Η εικόνα δεν είναι παλαιά, αλλά ανάγεται στο 2ο μισό του προηγούμενου αιώνα. Προφανώς είναι από γυναικείο χέρι φιλοτεχνημένη, είναι μοναδικής ομορφιάς και αναγράφει η Αγία Χρυσοβαλάντω».
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου η εκκλησία των Βαλσαμάτων (Παμμεγίστων Ταξιαρχών), τέλεσε την πρώτη παράκληση στην χάρη της Οσίας Ειρήνης, καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κωνσταντινουπόλεως (Μονή Χρυσοβαλάντου).
«Ο κόσμος της περιοχής, "αγκάλιασε" τη θαυμαστή εύρεση της εικόνας, η οποία ευλογεί και αγιάζει τον ευλογημένο τόπο των Ομαλών» μας λέει ο ιερέας της εκκλησίας, ενώ ο επίτροπος της εκκλησίας Δημήτρης Καλογηράς αναφέρει, όπως θα δείτε στο πολύ ενδιαφέρον βίντεο του Γιάννη Παπαδάτου που ακολουθεί, για το προφητικό όνειρο που είδε πριν μερικές μέρες.
Πολλά σενάρια έχουν ειπωθεί για το πώς βρέθηκε η εικόνα εκεί. Από τα επικρατέστερα είναι ότι στο παρελθόν υπήρχε μεγάλη διάθεση για προσκύνηση από τα Ομαλά στην Λυκόβρυση Αττικής όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή Χρυσοβαλάντου. Ίσως κάποιος πήρε την εικόνα από εκεί την μετέφερε στην Κεφαλονιά και για κάποιο προσωπικό του λόγο την έθαψε στο σημείο που ανεβρέθη.
Κατά δήλωση του ιερέα, "είναι παντελώς αδιάφορο η χρονολόγηση της εικόνας και τα σενάρια που την περιβάλλουν. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το θαυμαστό γεγονός ότι η εικόνα θέλησε να φανερωθεί με την αγαπημένη μηλιά της Αγίας!".
Η εικόνα της Αγίας Χρυσοβαλάντω και η μηλιά αγιάζει με την χάρη της τον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Βαλσαμάτα…




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...