Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Έκκληση για την ελαχιστοποίηση των επισκέψεων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.


Έκκληση για την ελαχιστοποίηση των επισκέψεων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Φίλες και φίλοι όσο θα περνούν οι μέρες τα κρούσματα από τον κορονο'ι'ο στην χώρα μας θα αυξάνονται και δυστυχώς ίσως θα εμφανιστούν και τα πρώτα θύματα.
Το μοναδικό μας όπλο είναι η ατομική υγιεινή και η αντιμετώπιση του θέματος με σοβαρότητα, ψυχραιμία και φυσικά χωρίς πανικό.
Έχοντας λοιπόν ως βάση τα ανωτέρω δεδομένα και χρησιμοποιώντας την θεσμική μου ιδιότητα ως Γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδος θέλω να παρακαλέσω όλους τους συμπολίτες μου στον Ν.Πελλας να μειώσουν στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ τις επισκέψεις τους στην δημόσιες υπηρεσίες και να προσέρχονται σε αυτές ΜΟΝΟ όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Η επικοινωνία με τις υπηρεσίες κάλλιστα μπορεί να γίνει είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω email. Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλουμε ώστε η εξάπλωση του ιού να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν και με τις μικρότερες επιπτώσεις για την χώρα μας.

Τζάκος Αντώνης
Γραμματέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΕΑ -ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ  12/03/2020

   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΕΑ -ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ        
   Ο Δήμος Αλμωπίας  έχοντας υπόψη:
 την Πράξη Νομοθετικού  Περιεχομένου ΦΕΚ  55 /τ.Α/11-03-2020 άρθρο 7 “κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” ενημερώνει τους πολίτες επιδοματούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ,Επιδόματος Στέγασης (Επίδομα Ενοικίου) και επιδόματος γέννησης ότι:

      1. Εφόσον δεν έχει υποβληθεί, έως την έναρξη ισχύος της παρούσας, νέα αίτηση γα τη χορήγηση του επιδόματος του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» του άρθρου 235ου ν.4389/2016(Α΄ 94) ή εφόσον δεν υποβληθεί η αίτηση αυτή ηλεκτρονικά απευθείας από τους ίδιους τους αιτούντες μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του ανωτέρω προγράμματος, παρατείνεται για έναν (1) μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος αυτού, η οποία έληξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

2. Εφόσον δεν έχει υποβληθεί, έως την έναρξη ισχύος της παρούσας, νέα αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος του προγράμματος «Επίδομα Στέγασης» του άρθρου 3 του ν 4472/2017.(Α΄ 74), ή εφόσον δεν υποβληθεί η αίτηση αυτή ηλεκτρονικά απευθείας από τους ίδιους τους αιτούντες μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του ανωτέρω προγράμματος, παρατείνεται για έναν (1) μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος αυτού, η οποία λήγει τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
3. Mε απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύναται να παρατείνεται εκ νέου η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των παρ. 1 και 2. 
4. Η προθεσμία τριών (3) μηνών που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 5 της υπ΄ αρ. Δ11 οικ. 8523/236/ 17.02.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης» (Β΄ 490) για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους, όταν η αίτηση υποβάλλεται στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ που λειτουργεί η ΗΛΙΔΑ Α.Ε. μέσω εξουσιοδοτημένου χρήστη Κέντρου Κοινότητας ή Δήμου. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών σε Κέντρο Κοινότητας ή σε Δήμο, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 6 της κοινής υπουργικής απόφασης του προηγούμενου εδαφίου. Η προβλεπόμενη στα προηγούμενα εδάφια της παρούσας παραγράφου αναστολή προθεσμιών δύναται να παρατείνεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2002


Από το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας υπενθυμίζεται ότι η Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2002 πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου 2020, καταληκτική ημερομηνία.


Κατά την προσέλευσή τους, οι μαθητές, θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών:
α. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικού Διαβατηρίου.
β. Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
γ. Βεβαίωσης ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr.
δ. Ιατρικών γνωματεύσεων ή βεβαιώσεων, στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση για όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

4. Ειδικά, οι διαμένοντες στο εξωτερικό εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, πρέπει να προσκομίσουν κατά την απογραφή τους επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους. Οι Προξενικές Αρχές υποχρεούνται να αποστείλουν ταχυδρομικά τα Δελτία Απογραφής στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες.
5. Επίσης, οι στρατεύσιμοι, ανεξαρτήτως αν διαμένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, οφείλουν να γνωστοποιούν υποχρεωτικά κατά την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (E-mail), προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση ενημέρωσή τους αναφορικά με τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις, ώστε να αποφευχθούν πιθανές συνέπειες από τη μη ενημέρωση (πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, αδυναμία εύρεσης από τις Αστυνομικές Αρχές κλπ).
6. Αποδεικτικό κατάθεσης δεν εκδίδεται από τις ΣΥ,τα ΚΕΠ ή τις προξενικές αρχές. Οι στρατεύσιμοι μπορούν να το εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα του Νομικού Σώματος (www.stratologia.gr/enimerwsi_apografis) πληκτρολογώντας το στρατιωτικό αριθμό τους ή τον αριθμό του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητάς τους.
7. Όσοι δεν τηρούν τις ως άνω υποχρεώσεις υπέχουν τις παρακάτω διοικητικές κυρώσεις:
α. Ενός (1) μηνός πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
β. Δύο (2) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
γ. Τριών (3) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.
8. Οι μη εγγεγραμμένοι σε μητρώο αρρένων, οι οποίοι υποχρεούνται να απογραφούν (αδήλωτοι), προκειμένου να θεωρηθούν ως εμπροθέσμως καταθέσαντες, οφείλουν μέχρι την 31 Μαρ 2020, να υποβάλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας, από την οποία να προκύπτει ότι υπέβαλαν δικαιολογητικά για την εγγραφή τους σε μητρώα αρρένων. Οι παραπάνω έχουν υποχρέωση να απογραφούν εντός μηνός από την έκδοση της απόφασης εγγραφής τους στο μητρώο αρρένων.

9. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κατάθεση Δελτίου Απογραφής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Στρατολογικές Υπηρεσίες, στα ΚΕΠ ή στις Ελληνικές Προξενικές Αρχές του εξωτερικού.

Προσωρινή αναβολή εκδήλωσης Βράβευσης του Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Κωστή Χατζηδάκη


Προσωρινή αναβολή εκδήλωσης
Βράβευσης του Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Κωστή Χατζηδάκη

Ανταποκρινόμενοι με υπευθυνότητα στις υγειονομικές οδηγίες περί κορονοιού,  που θέλουν την προσωρινή αναβολή οποιασδήποτε δημόσιας εκδήλωσης, η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13 Μαρτίου εκδήλωση βράβευσης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη στο Κέντρο  Νεότητας Προμάχων αναβάλλεται.
Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της προσωρινής αναβολής των εκδηλώσεων.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.
Της Δημ.ΤΟ Αλμωπίας
Γεώργιος Τζάτσης

Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας



Έδεσσα, 11 Μαρτίου 2020

Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή

Συζήτηση της πορείας υλοποίησης όλων των μεγάλων έργων υποδομών της ΠΕ Πέλλας


Τον υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου συνάντησε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρώτου στην Π.Ε. Πέλλας.

Ο κ. Τζαμτζής καλωσόρισε τον κ. Υφυπουργό στην Πέλλα με τον οποίο συνδέεται με πολυετή φιλία και συνεργασία. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους τέθηκαν τα μεγάλα έργα υποδομών της Πέλλας. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου των δύο παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας για το οποίο θα οριστεί τις επόμενες μέρες η τιμή μονάδας απαλλοτριώσεων. Παράλληλα, συζητήθηκαν κι άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Πέλλας, όπως η οδική σύνδεση της Πέλλας με την Εγνατία Οδό και η παράκαμψη του Μαυροβουνίου.   
Ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, τόνισε ότι «η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου εντός της Π.Ε. Πέλλας, αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία συνοριακού σταθμού στους Προμάχους και τη λειτουργία μίας ακόμη εξόδου της Ελλάδας προς τα Βαλκάνια».

Τα δύο πολιτικά πρόσωπα συζήτησαν, επίσης, κι άλλα σημαντικά έργα υποδομών για τη βιώσιμη Ανάπτυξη της Πέλλας όπως η οδική σύνδεση της Αλμωπίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καïμακτσαλάν, η προοπτική δημιουργίας ενός Πολιτιστικού Κέντρου στην Έδεσσα,  αλλά και το Φράγμα πολλαπλού σκοπού του Αλμωπαίου.  

Στο τέλος της συνάντησής τους οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα με συμβολικό περιεχόμενο (βιβλία με ιστορικό, φυσικό και πολιτιστικό περιεχόμενο για την Πέλλα και το Άγιο Όρος). 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...