Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τρεις Ευρωπαίοι επιχειρηματίες τα πίνουν σ’ ένα μπαρ και συζητάνε πόσο χαζές είναι οι ξανθιές γυναίκες τους.
Λέει ο πρώτος: «Η δικιά μου είναι εντελώς χαζή. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγε στο σούπερ μάρκετ κι αγόρασε 300 ευρώ κρέας γιατί ήταν σε προσφορά και δεν έχουμε καν καταψύκτη για να το βάλουμε.»
Ο δεύτερος συμφωνεί ότι αυτή ακούγεται πολύ χαζή αλλά επιμένει ότι η δικιά του ξανθιά σύζυγος είναι πιο στόκος. «Ακριβώς πριν μια βδομάδα πήγε και ξόδεψε 17.000 ευρώ για να πάρει ένα καινούργιο αυτοκίνητο και δεν ξέρει καν να οδηγεί!»
Ο τρίτος, ο ξανθός, κουνάει το κεφάλι του σκεπτικά και συμφωνεί ότι και οι δύο σύζυγοι των φίλων του είναι βούρλα, αλλά πιστεύει ότι η δικιά του τις ξεπερνάει.
«Κάθε φορά που το σκέφτομαι με πιάνουν τα γέλια», λέει.
«Την προηγούμενη εβδομάδα η γυναίκα μου έφυγε για διακοπές στην Ελλάδα. Την παρακολούθησα που έφτιαχνε τις βαλίτσες της και πρέπει να πήρε τουλάχιστον πέντε πακέτα με προφυλακτικά μαζί της….
Και δεν έχει καν πουλί !!»

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Αγροτικό σύλλογο του Δήμου Πέλλας


Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά 
Συζητήθηκαν όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Πέλλας, η ανάγκη οργάνωσης των αγροτών σε οργανώσεις παραγωγών και η προοπτική του αγροτικού τομέα στην Πέλλα.
Ο βουλευτής συνεχάρη τον πρόεδρο Γιώργο Παπαδόπουλο και όλους τους συμβούλους που εξελέγησαν πρόσφατα σε μια πρωτόγνωρη ( για τα τελευταία χρόνια) μαζική διαδικασία και ακόμη για το γεγονός ότι όλο το συμβούλιο αποτελείται από νέους ανθρώπους με μέλλον στον αγροτικό χώρο, με καινούργιες ιδέες και απαλλαγμένων από νοοτροπίες και λογικές του παρελθόντος.
Υπήρξε συνεννόηση για τακτικές συναντήσεις στην Πέλλα και στην Αθήνα για την προώθηση των αγροτικών θεμάτων

Σημαντικές επαφές και συναντήσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας στην Αθήνα


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
- Δρομολογήθηκε η εκπόνηση μελέτης για το Νηπιαγωγείο Προμάχων και η προμήθεια αίθουσας και εξοπλισμού για το Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου
- Προωθήθηκε η υλοποίηση έργου για την αισθητική αναβάθμιση της Τ.Κ. Λουτρακίου (611.000 ευρώ)
- Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τους απλήρωτους εργαζόμενους των Λουτρών
- Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για παραχώρηση στρατιωτικών κτιρίων
- Παρουσίαση της πρότασης για σύνδεση Λουτρών Πόζαρ – Χιονοδρομικού στο Μουσείο Ακρόπολης.

Σημαντικές επαφές και συναντήσεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στην Αθήνα, όπου είχε την ευκαιρία να προωθήσει ζητήματα του Δήμου μας.
Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) κ. Βασίλη Καραγιάννη, με τη συνεργασία της Βουλευτή κ. Θεοδώρας Τζάκρη. Έτσι, δρομολογείται η εκπόνηση της μελέτης του 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Προμάχων, για να λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας του χωριού, καθώς το σημερινό κτίριο παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες λόγω παλαιότητας. Επίσης, δρομολογείται η προμήθεια προκατασκευασμένης αίθουσας και εξοπλισμού για το 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, καθώς στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου στο σχολείο υπήρξε σχετικό αίτημα ώστε να στεγαστεί το μάθημα της πληροφορικής.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μαζί με τη Βουλευτή συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη, για την προώθηση υλοποίησης του έργου που αφορά στην αισθητική αναβάθμιση της Τ.Κ. Λουτρακίου, προϋπολογισμού 611.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω των ιαματικών πηγών των Λουτρών Πόζαρ και χρειάζεται παρεμβάσεις που θα του δώσουν έναν χαρακτήρα παραδοσιακό. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός δικτύου λιθόστρωτων δρόμων (καλντερίμια), συνολικού εμβαδού 2.800 τ.μ. με χρήση γρανιτικού κυβόλιθου μετά των φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες LED που θα ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο Λουτρακίου - Λουτρών και θα κατευθύνεται προς το κέντρο του οικισμού (εκκλησία και δημοτικό σχολείο), που ενισχύει τον παραδοσιακό πετρόχτιστο χαρακτήρα του Λουτρακίου και την τουριστική του εικόνα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια και τοποθέτηση σε μήκος δρόμου 300 μέτρων 34 ιστών ηλεκτροφωτισμού (ύψους 3,5 μ) με φωτιστικά σώματα οροφής από αλουμίνιο με ηλεκτρονικό λαμπτήρα LED (LED 27-30 W). Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων θα παροχετευτεί από παράπλευρη οδό, μήκους 500 μέτρων περίπου, στην οποία προβλέπεται από το έργο η αποκατάσταση της υφιστάμενης ασφάλτου με νέα άσφαλτο. Επίσης στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται η φωταγώγηση μέρους του επαρχιακού δρόμου Λουτρακίου - Λουτρών σε μήκος 1.100 μέτρων. Κατά τη συνάντηση, παραδόθηκαν στον κ. Πουλάκη η Τεχνική Μελέτη, το Τεχνικό Δελτίο Έργου και ο Προϋπολογισμός, ενώ ο Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε την συμβολή του έργου, καθώς και το γεγονός ότι εμφανίζει μελετητική ωριμότητα και δεσμεύθηκε να προωθήσει πρόταση για την χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΑΑΝ.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπόθεση της πληρωμής των εργαζομένων του Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ και άλλες υποθέσεις που αφορούν ζητήματα του Δήμου Αλμωπίας, ενώ ο Δήμαρχος βρέθηκε και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συζήτησε σημαντικά θέματα όπως η παραχώρηση στρατιωτικών κτιρίων για χρήση από το Δήμο (Λέσχη Αξιωματικών κ.α.).
Τέλος, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος των Λουτρών παρουσίασε τη Λουτρόπολη του Πόζαρ στην ημερίδα επενδυτών με θέμα «Αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών» που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για σύνδεση των Λουτρών Πόζαρ με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργοί Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γ.Γ. Τουρισμού κ. Γεώργιος Τζιάλλας κ.α.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...