Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Μέτρα Προστασίας κατά την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα


«Μέτρα Προστασίας κατά την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και
καύσωνα».


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του καύσωνα, συνιστά:

1.Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).

2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με
υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

3.Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως: Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών
χυμών. Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών. Ολιγοθερμιδική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

4.Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες ( ντους ).

5.Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα ( μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ. λ. π.

6.Οι χώροι εργασίας και τα μεταφορικά μέσα θα πρέπει να κλιματίζονται επαρκώς.

7.Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:

Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών

Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.

Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας ξεκινούν με : δυνατό πονοκέφαλο, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμέτους, διάρροια, απουσία εφίδρωσης κ.ά.

Οι πρώτες βοήθειες περιλαμβάνουν την αφαίρεση των ρούχων ειδικά των στενών, τοποθέτηση παγοκύστεων και κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό.

Οι πρώτες βοήθειες αφορούν στις ενέργειες που πρέπει να γίνονται για να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε κίνδυνο δεν αντικαθιστούν την ιατρική φροντίδα γι΄ αυτό ο ασθενής πρέπει αμέσως να εξεταστεί από γιατρό και να τεθεί αν υπάρχει ανάγκη κάτω από παρακολούθηση.          

Προετοιμασία βουλευτικών εκλογών στην Π.Ε. ΠέλλαςΠροετοιμασία βουλευτικών εκλογών στην Π.Ε. Πέλλας – Ενημέρωση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αηδονά για την πορεία των διαδικασιών


«Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου συζήτησα με τους υπαλλήλους μας και ενημερώθηκα για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Διαπίστωσα μεγάλη ετοιμότητα γεγονός που αποδεικνύει ότι τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας διακρίνονται για την τήρηση των καθηκόντων, τη θετική διάθεση συνεργασίας και την αποτελεσματικότητα. Τους ευχαριστώ», δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Η κα. Αντιπεριφερειάρχης είχε συνομιλία με τους υπαλλήλους της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού – Ανθρωπίνων Πόρων και του Τμήματος Διαφάνειας & Υποστήριξης Συστημάτων για την πορεία προετοιμασίας της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή. Η Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης και υπεύθυνη για όλη την εκλογική διαδικασία κα. Κυριακή Κυριακοπούλου ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη κα. Αηδονά για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες, επισήμανε ότι υπάρχει η γνώση και η πείρα της υπηρεσίας λόγω και των τετραπλών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τον Μάϊο, ενώ, τόνισε ότι ο όγκος δουλειάς όπως και τα εκλογικά τμήματα είναι αυτή τη φορά λιγότερα. Επίσης, τονίστηκε η καλή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τα Πρωτοδικεία και τους τέσσερις (4) Δήμους της Π.Ε. Πέλλας που είναι οι εμπλεκόμενοι φορείς της εκλογικής διαδικασίας. «Είμαι βέβαιη ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κορυφαίας αυτής δημοκρατικής διαδικασίας, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για να κυλήσουν όλα ομαλά. Είμαστε έτοιμοι ως Διοίκηση να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην πορεία. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους» κατέληξε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...