Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκη στην Πέλλα στις 20.04.18


Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη την Παρασκευή 20 Απριλίου στην Πέλλα : 
«Θα θέσω στον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη ( παλιό συμφοιτητή και συναγωνιστή μου στο ίδιο έτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) τέσσερα κύρια θέματα για την Παιδεία στην Πέλλα:  
την προτεραιότητα που δίνουμε όλοι στην Πέλλα στην κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Γιαννιτσών
Την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα σε υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις ( για αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια). Αποτελεί αίτημα όλης της κοινωνίας της Έδεσσας.
Να διερευνήσει την δυνατότητα ίδρυσης ΕΠΑΛ στην Σκύδρα
θα ζητήσω την υποβοήθηση του στην πρόταση που έχω κάνει προς τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Γιώργο Αγγελόπουλο για ίδρυση 2ετών αποκεντρωμένων Πανεπιστημιακών σχολών στην Πέλλα για αποφοίτους ΕΠΑΛ  χωρίς εξετάσεις με το βαθμό απολυτηρίου και χορήγηση πτυχίου επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Παράλληλα θα συζητηθούν και οι άλλες απαιτούμενες κτιριακές υποδομές του 4ου Νηπιαγωγείου Σκύδρας, του Νηπιαγωγείου Προμάχων και Νηπιαγωγείου Πετριάς.
Στόχος μας είναι η δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη ποιοτικά εκπαίδευση θεωρώντας την Παιδεία ύψιστο κοινωνικό και καθολικό ανθρώπινο αγαθό που πρέπει να είναι προσιτό σε όλους».  


Το Κολυμβητήριο Έδεσσας, ανοίγει για τους φίλους του νερού.



Το Κολυμβητήριο Έδεσσας, ανοίγει για τους φίλους του νερού.
To Δημοτικό Κολυμβητήριο Έδεσσας ανοίγει για όλους όσους αγαπούν το νερό! Την Δευτέρα 16 Απριλίου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Έδεσσας ανοίγει και σας καλωσορίζει για την θερινή περίοδο 2018 με νέα καθημερινά προγράμματα κολύμβησης, εκμάθησης, προπόνησης και άθλησης για παιδιά και για ενήλικες με στόχο την ασφαλή διασκέδαση, την άθληση και την ψυχαγωγία στο νερό.
Ήδη την εβδομάδα που διανύουμε φιλοξενείται ένα εκπαιδευτικό κολυμβητικό camp προετοιμασίας με δεκάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα μαζί με τους προπονητές τους που επέλεξαν την Έδεσσα, των νερών και των ανθισμένων κερασιών για την προετοιμασία τους. 
Μια σειρά αναβαθμισμένων παρεμβάσεων με σκοπό την παροχή σύγχρονης εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών με σεβασμό στην ασφάλεια και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής Κιουπρί σε συνδυασμό με την αξιοποίηση  των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει υλοποιηθεί. Από φέτος λειτουργεί και κυλικείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητικών κέντρων. Τα προγράμματα κολύμβησης, οι ώρες λειτουργίας, οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής εγγραφής θα γίνονται στον ιστότοπο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας στο www.edessacity.gr. Όσοι θέλουν μπορούν να ενταχθούν σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης για παιδιά, ενήλικες αλλά και εκγύμνασης με Aqua Aerobic και πρόγραμμα Baby Swimming. Παράλληλα θα μπορούν να κολυμπούν σε ελεύθερο ατομικό ή οικογενειακό πρόγραμμα στο διευρυμένο καθημερινό ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Έδεσσας το οποίο θα είναι ανοιχτό και για επισκέπτες που έχουν την κάρτα της Έδεσσας, την Edessa City Card.
H πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κα.Αναστασία Ιατρίδου που φέρει την ευθύνη της λειτουργίας όσο και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτρης Γιάννου αναφέρουν ότι σκοπός είναι η επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας με στόχο την 12μηνη λειτουργία και παράλληλα την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλους όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία να κολυμπάς σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Έδεσσας.
Το Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο Έδεσσας, βρίσκεται στην κατάφυτη περιοχή Κιουπρί δίπλα στο ιστορικό γεφύρι όπου εικάζεται ότι περνούσε η αρχαία Εγνατία οδός και αποτελεί τμήμα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας.  Σκοπός της λειτουργίας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πρόσβασης σε 2 οργανωμένες αθλητικές κολυμβητικές θερμαινόμενες πισίνες με διαρκή έλεγχο ποιότητας νερού.
Καλό κολύμπι και καλή κολυμβητική χρονιά από την Έδεσσα την πόλη των νερών
Περισσότερες πληροφορίες www.edessacity.gr / FB:edessaswimming




Αγώνας προσανατολισμού (Orienteering) στην Φούστανη Αλμωπίας


ΑΓΩΝΑΣ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΦΟΥΣΤΑΝΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Αφετηρία:
Γυμνάσιο Φούστανης Εκκίνηση:
17:00 με 19:00 το απόγευμα 
(ο καθένας ξεκινάει όποτε θέλει)

Κόστος συμμετοχής ανά αγώνα:
Με δήλωση συμμετοχής Χωρίς δήλωση συμμετοχής
Ανήλικοι 3 Ευρώ 5 Ευρώ
Ενήλικοι 10 Ευρώ 15 Ευρώ

ΖΗΤΗΣΤΕ:
ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ

ΕΓΚΑΙΡΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΜΕΧΡΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ  18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Πληροφορίες και
 δήλωση συμμετοχής:
Σμυρνοπούλου Σοφία : 6976-331087
Καμενίδου Μαργαρίτα : 6970-201806

Διοργάνωση:
-Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού -  Orienteering

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ:
hellasorienteering.blogspot.com

ΟΜΑΔΑ FACEBOOK : HELLASORIENTEERING

Διακοπή ρεύματος θα σημειωθεί την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 σε τ.κ. του δήμου Αλμωπίας


Διακοπή ρεύματος θα σημειωθεί την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:

7:30 – 14:30
Αριδαία
Υδραία
Ξιφιανή
Σωσάνδρα
Πρόμαχοι
Δωροθέα – Αγάθη
Γαρέφι (Άνω και Κάτω)
Βορεινό – Πευκωτό – Νεοχώρι

7:30 – 11:00
Λουτράκι
Λουτρά
Πιπεριά
Λυκόστομο
Χρύσα – Τσάκο – Ροδωνιά (Άνω και Κάτω)
Ευθεία Εξαπλατάνου

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...