Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

 


Αριδαία, 19/03/2021

 

Θέμα: Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

 

Ο Δήμος Αλμωπίας, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αλληλεγγύης για συγκέντρωση σχολικών ειδών, για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

Σε μια ακόμη συνεργασία των τεσσάρων Αντιδημάρχων Παιδείας του Νομού Πέλλας, ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού κι Εθελοντισμού κ. Γιάντσης Δημήτριος, παρέδωσε σήμερα το πρωί, τα σχολικά είδη που συγκέντρωσαν τα σχολεία και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας, στα πλαίσια της βοήθειας  των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται μετά το χτύπημα του εγκέλαδου στην Ελασσόνα.

Η κίνηση των τεσσάρων Δήμων του Νομού Πέλλας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι ένα ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης προς τους συμπολίτες μας.

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής των Διευθυντή Πρωτοβάθμιας του Νομού Πέλλας, παρέδωσε σήμερα κιόλας το υλικό στα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών.




Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

 


Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 7/19-03-2021) που ισχύει από τo Σάββατο 20 Μαρτίου 2021.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης, προβλέπει τα εξής:  

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το Σάββατο (20-03-2021) και από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

1. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (20-03-2021)

A. Από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

B. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

2. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (21-03-2021)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις πρωινές και εκ νέου από τις απογευματινές ώρες.

β. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

 

 

Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και στη δυτική Μακεδονία.

3. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (22-03-2021)

A. Στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

B. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

 



19.03.2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Με το σύνθημα "Μη σπαταλάς το νερό σήμερα, για να μην το στερηθείς αύριο", ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 22Η Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα υπενθύμισης της σημασίας του νερού στην ανθρωπότητα αλλά και ευαισθητοποίησης για το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης. Με αφορμή αυτή την σημαντική ημέρα, (προσ)καλούμε όλους τους πολίτες του τόπου μας να αποστείλουν στο e-mail της υπηρεσίας μας (deyaalmopias1@gmail.com) και στη σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/ΔΕΥΑΑλμωπίας), μέχρι τη Δευτέρα 22/03, φωτογραφίες από τοπία, πηγές και οποιαδήποτε σημεία της Αλμωπίας μας, τα οποία εμπεριέχουν το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής μας, το νερό.

Ένα κλικ από τον καθένα σας για να τιμήσουμε αυτή την ημέρα, μέσα από τις ομορφιές του τόπου μας  όπως την αντιλαμβάνεστε εσείς μέσα από τα δικά σας τα μάτια.

Οι φωτογραφίες σας θα δημοσιευθούν την Δευτέρα 22.03.2021 συνοδευόμενες από ένα δελτίο τύπου αφιερωμένο στην ημέρα αυτή.

Σας ευχαριστούμε. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ 

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...