Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Ας δώσουμε ώθηση στον Αλμωπαίο πρωταθλητή να ανοίξει τα φτερά του


Ο Γιάννης Κουκουσέλης είναι αθλητής του Αθλητικού συλλόγου Καράτε ‘’ Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΄’ και η καταγωγή του είναι από το Λουτράκι Αλμωπίας. 
Ξεκίνησε Καράτε από την Δευτέρα Δημοτικού και τώρα είναι 15 ετών και αγωνίζεται στην κατηγορία των εφήβων. Επί έξι χρόνια που ασχολείται με το αγωνιστικό Καράτε πρωταγωνιστεί στις κατηγορίες που αγωνίζεται και τα τελευταία χρόνια δουλεύει πάνω στο αγωνιστικό ΚΑΤΑ κατακτώντας πανελλήνια μετάλλια. Μόνιμος πρωταθλητής στο GOJU KAI KARATE DO , στην Βόρεια Ελλάδα και στο βάθρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε. Είναι ένας αθλητής με ήθος, παράδειγμα εργατικότητας και σκληρής δουλειάς. Είναι η ήρεμη δύναμη του συλλόγου μας.

Η τεχνική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές τον επέλεξαν να εκπροσωπήσει την χώρα μας στις τρέχουσες αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Είναι μεγάλη τιμή για την περιοχή μας να την εκπροσωπεί ένας αθλητής της στην Εθνική Ομάδα της χώρας μας. Η μεγάλη αγωνιστική υποχρέωση που πρέπει να συμμετάσχει είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών και κάτω των 21 ετών. Οι αγώνες αυτοί θα λάβουν χώρα στην Χιλή της Νοτίου Αμερικής στο Σαντιάγο το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2019. Επίσης πρέπει να λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά Καράτε το οποίο διεξάγεται τον Σεπτέμβριο στην Κωνσταντινούπολη που διαρκεί τρεις μέρες. 
Γι αυτές τις συμμετοχές ειδικά της Χιλής το κοστολόγιο είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα του συλλόγου και τα προσωπικά οικονομικά του αθλητή καθώς δεν μπορεί και η Ομοσπονδία να καλύψει έξοδα των αθλητών. Έτσι αποφασίσαμε και σαν σύλλογος αλλά και σε προσωπική βάση να ζητήσουμε την βοήθεια χορηγών φορέων η ιδιωτών για να μπορέσει ο αθλητής μας να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και στις άλλες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Παρακαλούμε οποιονδήποτε φορέα η ιδιώτη μπορεί να βοηθήσει στο θέμα αυτό να επικοινωνήσει προσωπικά αλλά και με τον σύλλογο για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα :
6939658913 Κεβίδης Γεωργιος
6936183878 Κουκουσέλης Ανδρέας 
Επίσης έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην ALFA BANK για τον σκοπό αυτό στο όνομα του αθλητή , του πατέρα του και του προπονητού του.
Αριθμ. Λογαριασμού ALPHA BANK
873 00 2787 002771 EUR
IBAN: GR30 0140 8730 8730 0278 7002 771
BIC: CRBAGRAA
Παρακαλούμε για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα παραπάνω τηλέφωνα.

Ανακοίνωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Πέλλας σχετικά με την εξέλιξη της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων


     Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Α  Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν          

 Ανακοίνωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Πέλλας σχετικά με την εξέλιξη της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στη  Βουλγαρία και τις υποχρεώσεις κατόχων συστηματικών εκμεταλλεύσεων και/ή οικόσιτων χοίρων.

Με βάση την ενημέρωση  από την Κεντρική Αρχή του Υ.Π.Α.Α.Τ  βάσει της οποίας η επιζωοτία Αφρικανικής Πανώλης στην Βουλγαρία επεκτείνεται στη κεντρική χώρα, παρακαλούμε για την αυστηρή  τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας σε όλες τις εκμεταλλεύσεις χοίρων εμπορικές η μη, ανεξαρτήτως δυναμικότητας. 

Ιδιαίτερα οι κάτοχοι οικόσιτων χοίρων (χοίρων που διατηρούνται σε αυλές ) υποχρεούνται για την τήρηση των ακόλουθων μέτρων :
1)στέγαση των οικόσιτων χοίρων εντός περιφραγμένου χώρου (περίφραξης) ο οποίος θα εμποδίζει οποιαδήποτε είσοδο/έξοδο ζώων, αδέσποτων και άγριων και ειδικότερα την είσοδο αγριόχοιρων,
2)κατά την είσοδο στο χώρο στέγασης των χοίρων, χρήση καθαρών ρούχων που να μην έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την επίσκεψη σε χώρο που διαβιούν άλλοι οικόσιτοι χοίροι ή κατά την επίσκεψη σε εκτροφή χοίρων ή σε χώρο που διαβιούν άλλοι χοίροι, 
3) τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής από τον κάτοχο και όσους εισέρχονται εντός του περιφραγμένου χώρου στέγασης των χοίρων, 
4)καθαριότητα του χώρου στέγασης των ζώων, απομάκρυνσης σκουπιδιών, κοπριάς και λοιπών αντικειμένων,
5) περιορισμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση στον χώρο στέγασης των χοίρων στο ελάχιστο δυνατό, 
6) σωστή συλλογή και επεξεργασία των αποβλήτων, 
7) αποφυγή σχηματισμού στάσιμων νερών που προσελκύουν έντομα 
8)αντιμετώπιση τρωκτικών, εντόμων και παρασίτων
9)τακτική χρήση εξωπαρασιτοκτόνων σκευασμάτων στα ζώα,
10) αποθήκευση των ζωοτροφών σε στεγασμένο χώρο, 
11)δήλωση των χοίρων τους στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και σήμανσή τους. 

Επιπρόσθετα απαγορεύονται για όλες τις εκμεταλλεύσεις χοίρων: 
1) Η είσοδος ή η μεταφορά ενηλίκων αγριόχοιρων και άγριων χοιριδίων στο χώρο στέγασης των χοίρων, 
2) Η σίτιση των χοίρων με ωμό χοιρινό κρέας και υποπροϊόντα χοιρινού κρέατος  ή κρέας θηραμάτων αγριόχοιρων, 
3) Η είσοδος κυνηγών, του εξοπλισμού τους, των ενδυμάτων  και υποδημάτων τους στο χώρο στέγασης των χοίρων, 
4) Η παραμονή χοίρων προερχόμενων από εμπορικές η μη εκμεταλλεύσεις εκτός περιφραγμένων εγκαταστάσεων. 
 Σας ενημερώνουμε ότι έχει  επιβεβαιωθεί ένα ακόμα  κρούσμα Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στη Βουλγαρία.       (η 12η  εστία για το έτος 2019). Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και λόγω της ιδιαίτερης φύσης του νοσήματος, καθώς δεξαμενή του ιού αποτελούν οι αγριόχοιροι και ο ιός  επιβιώνει μεγάλο διάστημα στο περιβάλλον,  παρακαλούμε τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων  να εντείνουν τις ενέργειες για την  εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας  κατά τη διαχείρηση του κρέατος θηραμάτων και των υποπροιόντων αυτών καθώς και την υποχρέωση κοινοποίησης στις αρμόδιες Κτηνιατρικές  Αρχές οποιασδήποτε υποψίας της νόσου σε χοίρους η αγριόχοιρους. 

Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ  προκειμένου να αποφευχθεί η ενδεχόμενη επαφή των ζώων με μολυσμένους αγριόχοιρους ή άλλους χοίρους ελεύθερης βοσκής καθώς και η ενδεχόμενη μόλυνση των οικόσιτων χοίρων από μολυσμένη τροφή ή επαφή με μολυσμένα υλικά, ρουχισμό, εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα. 
Τονίζουμε ότι σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω μέτρων ή μη δήλωσης των ζώων στην Κτηνιατρική Αρχή και σήμανσή τους, επιβάλλονται οι Διοικητικές και Ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται στον Ν. 4235/2014 όπως ισχύει, ενώ εφόσον κριθεί απαραίτητο, για λόγους προστασίας της υγείας του ζωικού κεφαλαίου της Χώρας, θα επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα.

                                                                                                                 Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ 
                                                                                                            ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΠΕ.ΠΕΛΛΑΣ
                                                                                           ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

8ο Φράγμα Πάρτι


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...