Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης με Αγιορείτικη Κουζίνα


Μια ιδιαίτερη γαστρονομική βραδιά με Αγιορείτικη Κουζίνα, ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης οργανώνεται στην Έδεσσα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στο Κέντρο Καταρράκτες.
 Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση των γιορτινών ενεργειών αλληλεγγύης σε ανθρώπους που δοκιμάζονται τις ημέρες αυτές στην Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή.
 Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ι.Μ.Έδεσσης Πέλλης και Αλμωπίας και του Δήμου Έδεσσας.
Τα γεύματα της ημέρας ετοιμάζει και παρουσιάζει με ένα σύνολο εθελοντών ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμιανός, αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους. Στην ομάδα συμμετέχουν ο Θοδωρής Κουρατζόγλου, Καθηγητής ΙΕΚ Μαγειρικής, Αρχιμάγειρας μαζί με σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ Εδεσσας, ενώ την παρουσίαση του δείπνου θα κάνει ο Γιώργος Παλησίδης, Ερευνητής Γαστρονομίας.
Το δείπνο συνδιοργανώνεται από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» / Γαστρονομική Λέσχη, τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Έδεσσας, το Εδεσσαϊκό Θέατρο μαζί με πολλούς άλλους φορείς της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας και του Δημοτικού Κέντρου Καταρρακτών. 

Η τιμή πρόσκλησης είναι 15 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει δύο πακέτα αλληλεγγύης που θα ενισχύσουν το γιορτινό τραπέζι συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη για τις ημέρες των εορτών και συμμετοχή στο δείπνο με την Χριστουγεννιάτικη Αγιορείτικη Κουζίνα. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν. 

Ώρα προσέλευσης 7.30μμ.
 Χώρος Κέντρο Καταρράκτες,
 Πάρκο Καταρρακτών,
 Έδεσσα 

Ο Ετήσιος χορός της "Θύελλας" Σαρακηνών


Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο...
Τιμήστε μας για να σας τιμήσουμε με τις πράξεις μας εις διπλούν...
Εμπιστευτείτε μας γιατί είμαστε το μέλλον...
Χωρίς "εσάς" δεν υπάρχει ούτε ¨εμείς"!!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

Φιλικά ο Πρόεδρος της ομάδος.








ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ

Επειδή τα Χριστούγεννα είναι αγάπη, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης το Δημοτικό Σχολείο Μηλιάς για να ανταλλάξουν γιορτινές ευχές με τους μαθητές και τους δασκάλους. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του χωριού κ. Γιάννης Καρφιτσόπουλος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Παράλληλα, μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας φίλους, στους οποίους ο Δήμαρχος χάρισε από ένα συμβολικό δωράκι ενόψει των Χριστουγέννων και τους ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, η χαρά τους ήταν μεγάλη.

Στη συνέχεια τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκαν στις ζωγραφιές των μαθητών που σχετίζονταν με τον εθελοντισμό και εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, όπου οι μαθητές αποδέχτηκαν το κάλεσμα του Δήμου Αλμωπίας και αποτύπωσαν σε ζωγραφιές την έννοια του εθελοντισμού. Ο κ. Χατζηγιαννίδης μίλησε στα παιδιά και τα ευχαρίστησε γι’ αυτή τους την προσπάθεια και τους ευχήθηκε καλές γιορτές.

Όπως είπε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στα παιδιά, «τα πιο όμορφα πράγματα δεν αγοράζονται με χρήματα, όπως για παράδειγμα τα δικά σας χαμόγελα που μας γεμίζουν με δύναμη και αισιοδοξία». Και πρόσθεσε: «Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη. Μεταδώστε αυτό το μήνυμα στους γονείς σας, στους φίλους σας, σε όλο τον κόσμο. Να είστε όλοι αγαπημένοι και να γιορτάσετε δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν».







Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
                              ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
          Σας καλούμε να έρθετε  στις  19  Δεκεμβρίου,  του έτους 2016,  ημέρα  Δευτέρα και ώρα  11:30   π. μ., στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75  του του Ν.3852/2010, στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου  Αλμωπίας, για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
                                   
1 Ακύρωση του με αριθμό διακήρυξης 25292/27-09-2016 διαγωνισμού “Προμήθειας πετρελαιοειδών (καυσίμων κίνησης /θέρμανσης – λιπαντικών) για τις ανάγκες του Δήμου Αλμωπίας και των Νομικών του προσώπων για ένα έτος (2016-2017 διάστημα για δώδεκα μήνες) & ανάκληση της  266/2016  απόφασης Οικον. Επιτρ. για έγκριση των πρακτικών του ανωτέρω  διαγωνισμού.  
2 Ανατροπές Εκθέσεων Ανάληψης Δαπάνης (ΕΑΔ) 
3 Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2016. 
4 Κατακύρωση πρακτικού του συνοπτικού διαγωνισμού του έργου “Συντήρηση και επισκευή της στέγης του  1ου  Γυμνασίου Αριδαίας”. 
5 Εξέταση της με αριθμ. πρωτ. 25890/03-10-2016 Ένσταση της ΑΞΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ με θέμα "7ος Λογαριασμός του Έργου «Επέκταση Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Πέλλας (ΧΥΤΑ Αλμωπίας) και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού» 

6 Διαχείριση  συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS). 

7 16η   Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2016.

8 Έγκριση πρακτικού κλήρωσης επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών έργων. 

9 ΄Εγκριση όρων του συνοπτικού διαγωνισμού για το έργο  “Συντήρηση επισκευή δικτύου όμβριων υδάτων ΔΕ  Αριδαίας”. 

10 ΄Εγκριση όρων του συνοπτικού διαγωνισμού για το έργο  “Συντήρηση επισκευή δικτύου όμβριων υδάτων ΔΕ  Εξαπλατάνου”. 

Έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  ΕΚΤΑΚΤΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
Σας καλούμε να έρθετε στις  16  Δεκεμβρίου, του έτους 2016,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30΄   π. μ. στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τεύχος Α’), για να παραστείτε στην έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την παρ.6 εδ. γ΄ του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010), για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Παράταση της με αριθμ. 10513/28-04-2016 σύμβασης «Υλοποίηση της πράξης Bee-conomy ΥΠ.3- Δράσεις υποστήριξης και ανάπτυξης  της οικονομίας των προϊόντων  μέλισσας».
       Η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος λόγω  στο ότι:
Η λήξη της σύμβασης του θέματος είναι στις 16 Δεκεμβρίου.
Η λήξη της πράξης είναι η 26η Δεκεμβρίου, μετά από έγκριση σχετικού αιτήματος του Δήμου Αλμωπίας και την έγκριση της παράτασης από το Δ.Σ. στις 23/11.
Είναι απαραίτητη η παράταση της σύμβασης εντός του νέου χρονοδιαγράμματος, για την ολοκλήρωση δράσεων που βρίσκονται υπό εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία. 
Το θέμα έχει έκτακτο χαρακτήρα λόγω του στενού χρονοδιαγράμματος της πράξης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική) από τα 200 μετρα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 37/2016) και ισχύει από σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 ως και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, θα σημειωθεί βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες σήμερα Πέμπτη (15/12/2016) με χιονοπτώσεις κατά περιόδους σε ορεινά- ημιορεινά καθώς και σε σχετικά πεδινές περιοχες της ηπειρωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:
1. Σήμερα Πέμπτη (15-12-2016):
Το βραδύ στην Μακεδονία και τη Θράκη ακόμα και σε πιο πεδινές περιοχές καθώς και σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

2. Αύριο Παρασκευή (16-12-2016):
Ενδεικτικά υψόμετρα:
Α. Τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική) (από τα 200 μετρα)
Β. Κυρίως από το απόγευμα στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα), την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Εύβοια (απο τα 300-400 μέτρα) στην Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο (από τα 400-500 μέτρα)

3. Το Σάββατο (17-12-2016) εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και στα ημιορεινά της Κρήτης αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το βράδυ θα σταματήσουν.

Παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός μέχρι και το πρωί της Δευτέρας (19-12-2016).


Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά για θέματα παγετού και χιονοκάλυψης.

Να φροντίζουν να διαθέτουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες για τα αυτοκίνητα τους.

Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες παγετού.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).



Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με ΕΤΑΔ για το χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν


Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με ΕΤΑΔ για το χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν 
Ενίσχυση με εκχιονιστικό από τον Παρνασσό για τον εκχιονισμό του δρόμου της Κερασιάς 
Προτάσεις του βουλευτή για επέκταση του χιονοδρομικού προς τα κάτω προς Αλμωπία και προς Έδεσσα με δύο κλάδους μήκους 1000 m  αντίστοιχα με τελεφερίκ και πίστες  που θα διπλασιάσει τον λειτουργικό του χρόνο. Θα εξεταστεί από την ΕΤΑΔ 
Εκπτώσεις στις κάρτες ( εισιτήρια) για πολίτες της Πέλλας και για αθλητές
Ο βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε με τον αρμόδιο Διευθυντή της ΕΤΑΔ κ. Πλουμάκη Κωνσταντίνο και έθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν στο χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν του οποίου ήδη ξεκίνησε η φετινή λειτουργία. 
Ζήτησε βοήθεια της ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Αλμωπίας για τον εκχιονισμό και του δρόμου της Κερασιά, εκπτώσεις για τους κατοίκους της Πέλλας, τα μέλη των χιονοδρομικών συλλόγων ‘Εδεσσας και Αλμωπίας και τους μικρούς αθλητές των δύο συλλόγων. Ακόμη έκανε προτάσεις ( που έχει εκθέσει και στο παρελθόν) για επέκταση του χιονοδρομικού προς τα κάτω με δύο επεκτάσεις μήκους περί τα 1000 m  και προς τις δύο κατευθύνσεις προς την Αλμωπία ( μέχρι τα Καλύβια του Γιαννακούλα) και προς την Έδεσσα ( μέχρι το κτίριο του Φυσιολατρικού Ομίλου). Με τις επεκτάσεις αυτές θα δημιουργηθούν φυσικές πίστες χαμηλότερα που δεν θα είναι τόσο εκτεθειμένες στις ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα τον πιθανό διπλασιασμό του λειτουργικού του χρόνου συμβάλλοντας στην βιώσιμη λειτουργία του. Προτάθηκε η σύνδεση των δύο νέων θέσεων με τον υπάρχον χιονοδρομικό να γίνει με τελεφερίκ, με κλειστή καμπίνα που θα συμβάλει στην μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του από τουρίστες, με πολίτες που θα επισκεφτούν το χιονοδρομικό για αναψυχή και όχι μόνο για να κάνουν σκι.   
Ακόμη ζήτησε την αξιοποίηση του φυλακίου που βρίσκεται στο χιονοδρομικό. Μια πρόταση είναι η παραχώρηση του για χρήση στους χιονοδρομικούς συλλόγους Έδεσσας και Αλμωπίας. Ρώτησε ποια είναι η σκέψη της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του.
Εκ μέρους της ΕΤΑΔ ο κ.Πλουμάκης δεσμεύτηκε να προτείνει να αποφασιστεί άμεσα από την ΕΤΑΔ η μεταφορά εκχιονιστικού μηχανήματος του Παρνασσού στο Καϊμακτσαλάν για να βοηθήσει τον εκχιονισμό κυρίως του δρόμου από Κερασιά. Υπάρχει στο Καϊκακτσαλάν ένα εκχιονιστικό χωρίς πινακίδες ( βρίσκεται στο Καϊμακτσαλάν) αλλά δεν μπορεί να κινείται στις οδούς χωρίς άδειες κυκλοφορίας. 
Ενημέρωσε ακόμη ότι υφίστανται εκπτώσεις σε κατοίκους της Πέλλας ( 10 € αντί 15 € γενικού εισιτηρίου), σε αθλητές 6€, σε προπονητές ( με επίδειξη σύμβασης με σύλλογο) 10€, ετήσια κάρτα 100 € για κατοίκους Πέλλας ( αντί 180 € γενικά). 
 Για το φυλάκιο ανέφερε ότι η ΕΤΑΔ μελετά τις δυνατότητες αξιοποίησης του ως ξενώνα για αθλητές η κάποια άλλη χρήση. Σε πρώτη φάση σε αυτή την σαιζόν θα ξεκινήσει η συντήρηση του. 
Δέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του βουλευτή για την επέκταση του προς τα κάτω, αναγνώρισε την χρησιμότητα τους και δεσμεύτηκε σε εξέταση τους το αμέσως επόμενο διάστημα

Επίσκεψη Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας


Επίσκεψη Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ στην Ιερά Μητρόπολη Έδεσσας.

Ο κ.κ. Ιωήλ καλωσόρισε την κ. Αηδονά στην Έδεσσα ευχόμενος καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο. Επίσης, παρουσίασε το σημαντικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας αναφέροντας, μάλιστα, ότι σε πανελλαδική μελέτη που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο το κοινωνικό έργο των Μητροπόλεων, αυτή της Έδεσσας κατέλαβε την 9η θέση μεταξύ των 82 Μητροπόλεων.


Από την πλευρά της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά εξήρε το έργο του Σεβασμιώτατου και συνολικά της Μητρόπολης, υπογραμμίζοντας τον πολύπλευρο ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όλες τις κρίσιμες περιόδους για τη χώρα. Ευχαρίστησε θερμά τον κ.κ. Ιωήλ για την υποδοχή και τη φιλοξενία και τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βρίσκεται στη διάθεση της Μητρόπολης για μια εποικοδομητική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Δεν έγινε και τίποτα αν το σπίτι μας δεν λάμπει, είναι καλύτερο να «λάμπουν» τα παιδιά μας!


Σύντομο, άμεσο και αποτελεσματικό!
«Τα βρώμικα πιάτα αποδεικνύουν ότι μαγειρεύω και ταΐζω την οικογένειά μου.
Τα γεμάτα δοχεία απορριμμάτων σημαίνουν οτι καθαρίζω μετά από ότι έχει βρωμίσει.
Τα ακατάστατα πατώματα σημαίνουν ότι άφησα τα παιδιά μου να διασκεδάσουν!
Ο σωρός απο ρούχα για σιδέρωμα σημαίνει ότι κρατώ την οικογένειά μου με καθαρά ρούχα.
Μπάνιο μέσα στα νερά σημαίνει ότι λούζω τα παιδιά μου!
Η σκόνη στα έπιπλα δείχνει ότι προτίμησα να παίξω μαζί τους από το να πιάσω το ξεσκονόπανο.
Ετσι την επόμενη φορά που μπαίνετε μέσα το σπίτι μου και βλέπετε «ακαταστασία» σκεφτείτε δύο φορές προτού με κρίνετε!
Εάν έρχεστε να μας δείτε , καλως να ορίσετε!
Εάν έρχεστε να δείτε το σπίτι μου παρακαλώ κλείστε ένα ραντεβού πρώτα!».





Πηγή: mothersblog.gr

Φράσεις που ποτέ δεν θα πούμε σωστά


Yπάρχουν λέξεις αλλά και φράσεις τις οποίες πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε λάθος στην καθημερινή μας ζωή. Το αστείο είναι πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μάθουμε να τις λέμε σωστά στο άμεσο μέλλον κι όλα αυτά γιατί η δύναμη της συνήθειας καμιά φορά είναι ισχυρότερη ακόμα κι από τη διάθεσή μας για μάθηση!
Το άρθρο δεν είναι οδηγός γραμματικής, ωστόσο εμείς επιλέξαμε κάποιες από τις πιο συνηθισμένες φράσεις που μας παγιδεύουν και σας τις παρουσιάζουμε. Ας ελπίσουμε πως την επόμενη φορά που θα τις ξεστομίσουμε θα έχουμε τουλάχιστον σκεφτεί καλύτερα!
«Χαίρετε!» 
Είναι ευχή. Δηλαδή να χαίρεστε! Γράφεται με έψιλον και όχι «χαίρεται» (ό,τι θυμάται).

«Κύριε/κυρία/Δεσποινίς»
Προσφωνούμε πάντα κύριο και κυρία κάποιον που δεν γνωρίζουμε και τον ζητάμε πάντα σαν κύριο ή κυρία στο τηλέφωνο σε τρίτους ακόμα κι αν είναι κολλητός μας και παίζουμε μαζί σφαλιάρες. Το «δώσε μου το Μανώλη λιγάκι» όταν τηλεφωνούμε στην δουλειά του δεν δείχνει οικειότητα, αλλά αγένεια.
Επίσης δεσποινίδες λέμε μόνο τα κορίτσια από 16 χρονών και κάτω. Από 17 χρονών και πάνω όλες οι γυναίκες αποκαλούνται (και είναι) κυρίες.
Αντιθέτως, δεν αποκαλούμε ποτέ κύριο τον εαυτό μας!
Λέμε: «Είμαι ο Γιώργος Νταλάρας» και όχι «είμαι ο κύριος Νταλάρας»
Τέλος, δεν αποκαλούμε ποτέ κύριο κάποιον που έχει φύγει από τη ζωή γιατί έχει πάψει να είναι κύριος του εαυτού του.

«Με γεια!»
Ευχή. Δύο λέξεις. Με υγεία και όχι μεγιά

«Εξ απαλών ονύχων»
Το χρησιμοποιούμε λανθασμένα όταν θέλουμε να πούμε ότι κάτι έγινε ή το γνωρίζουμε πολύ επιδερμικά, ξώφαλτσα. Όμως σημαίνει ακριβώς το αντίθετο! Σημαίνει «από τότε που ήμουν μωρό και τα νύχια μου ήταν μαλακά, απαλά» δηλαδή από πάντα, και δείχνει την εξοικείωση με κάτι. Είναι συνώνυμο του “παιδιόθεν” (από παιδί). Αν σας ζορίζει να το θυμάστε, αντικαταστήστε το με το «Σε τα μας τώρα?» Και μια και είπαμε «παιδιόθεν»:

«-θεν»
Όλα αυτά τα επιρρήματα με κατάληξη «θεν» λέγονται σκέτα! Το «θεν» δείχνει κατεύθυνση και σημαίνει “από”. Έτσι είναι πλεονασμός να ξαναβάζουμε το “από”. Δεν λέμε από ανέκαθεν, απλά ανέκαθεν. Ομοίως, λέμε «έμπροσθεν», «όπισθεν», «άνωθεν», «κάτωθεν», «έξωθεν», «δεξιόθεν», «εκατέρωθεν», «πόθεν», «μακρόθεν» αλλά, προσοχή, δεν υπάρχει κοντόθεν! Εκεί αν δεν θέλουμε να πούμε «από κοντά» μπορούμε να κοτσάρουμε το «εκ του σύνεγγυς». Επισημότητες!

«Ελαφρά τη καρδία»
Δηλαδή με ανάλαφρη καρδιά, άνετα, χωρίς να το πολυσκεφτώ. Τσιριμπίμ, τσιριμπόμ. (Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε εκεί που θα βάζατε λανθασμένα το «εξ απαλών ονύχων!»)

«Αβρόχοις ποσί»
Χωρίς να βρέξω τα πόδια μου. Ο λαός μας λέει «αν δε βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρως» που σημαίνει ότι πρέπει να εμβαθύνεις σε μια δουλειά για να έχεις αποτέλεσμα και όχι να την κάνεις επιδερμικά.

«Άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου»
Το ακούμε συχνά λανθασμένα από τους τηλεπαρουσιαστές, οι οποίοι λένε “τους ασκούς τους Αιόλου”. Ο ασκός του Αιόλου σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν ΕΝΑ σακούλι από δέρμα ζώου, που ο Αίολος, ο θεός των ανέμων είχε φυλακίσει μέσα όλους τους αέρηδες. Συνεπώς είναι λάθος να λέμε «άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου» γιατί ήταν μόνο ένα. Όπως και το κουτί της Πανδώρας.

«Υπέρ το δέον»
Και όχι υπέρ του δέοντος! Είναι το δέον (αυτό που πρέπει να γίνει) και κάνουμε κάτι, παραπάνω κι από αυτό.

«Ον ου τύπτει λόγος, ουδέ ράβδος»
Και όχι «εκεί που δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος». Σημαίνει φυσικά ότι αυτόν που δεν παίρνει από λόγια, ούτε και το ξύλο μπορεί να τον συγκινήσει. Οπότε τσάμπα ο κόπος!

«Προπηλακίζω»
Σημαίνει βρίζω χυδαία κάποιον, τον μπινελικώνω. Δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι του επιτίθεμαι σωματικά.

«Επί τούτω»
Και όχι «επι τούτου» «εξεπιτούτου» και άλλα τέτοια χαριτωμένα, που τα λέμε για αστείο και κοντεύουν να ενσωματωθούν στην γλώσσα μας. Ομοίως και το «Επί τω έργω».

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»
Δηλαδή ένα δυνατό μυαλό μέσα σε ένα σώμα που υγιαίνει, που είναι καλά!

«Ζην ή ζειν;»
Από τον καιρό που το «ζη» (η παλιά υποτακτική) έγινε «ζει», συμπαρέσυρε και το απαρέμφατο. Το απαρέμφατο όμως είναι τύπος της αρχαίας ελληνικής, οπότε καλό είναι να το αφήσουμε έτσι όπως ήταν. Άρα:
Στον πατέρα μου χρωστώ το ζην, στο δάσκαλό μου το ευ ζην.
βγάζω τα προς το ζην
το ζην επικινδύνως (vivere pericolosamente).

«Μέτρον άριστον»
Και όχι «παν μέτρον άριστο». Σημαίνει ότι είναι καλό να έχουμε μέτρο σε όλα. Βάζοντας όμως μπροστά το «παν» αλλάζει αμέσως το νόημα και σημαίνει «μέτρο να’ ναι κι ό,τι να ναι!» Καλό σλόγκαν για μια χούντα. Να τα προσέχουμε αυτά…

Στρατιωτικά παραγγέλματα:
Μερικές εκφράσεις είναι από στρατιωτικά παραγγέλματα και αυτές πάλι τις λέμε ως έχουν, αλλιώς λέμε μπούρδες:
Δίνω το «παρών»
Δηλαδή σε μια εκδήλωση, στο αγγελτήριο με κάλεσαν και δήλωσα «παρών». Και όχι δίνω το «παρόν» δηλαδή το …τώρα!

Με το όπλο «παρά πόδα»
Δηλαδή με το όπλο δίπλα από τον πόδα μου (το ποδαράκι μου). Φυσικά όχι «παρά πόδας». Σημαίνει είμαι σε προσοχή. Και δεν το μπερδεύουμε με το: «κατά πόδας» που σημαίνει παίρνω κάποιον στο κατόπι, τον ακολουθώ, κατά βήμα (και του έχω σπάσει τα νεύρα…)

«Εφ’ όπλου λόγχη»
Και όχι «εφ΄ όπλου λόγχης». Ομοίως, σημαίνει προσαρτώ στο όπλο μου τη λόγχη και είμαι ετοιμοπόλεμος. Βέβαια ίσως θα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί αυτή η έκφραση και να λέγεται «με το δάχτυλο στο κουμπί» μια και οι πόλεμοι πλέον είναι πυρηνικοί

«Έρπειν»
και όχι έρπινγκ. Είναι ομολογουμένως απολαυστικό γιατί οι φαντάροι του κόλλησαν την αγγλική κατάληξη ing (erping) αλλά δεν υπάρχει! Είναι κι αυτό απαρέμφατο του ρήματος έρπω.

«Εκ των ων ουκ άνευ»
Και όχι σκέτο «εκ των ουκ άνευ». Δηλαδή από αυτά που δεν μπορείς να κάνεις χωρίς.

«Του λόγου το ασφαλές»
Και όχι το αληθές. Είναι από το απολυτίκιο των Φώτων (των Θεοφανείων) και δεν του αλλάζουμε τα φώτα!

Δεν έχει «που την κεφαλή κλίνη»
Και όχι «κλίναι». Δεν έχει δηλαδή που να γείρει το κεφάλι του να ακουμπήσει. Είναι αυτό που λέμε «δεν έχει μαντήλι να κλάψει!» Είναι από τα Ευαγγέλια κι αυτό και το κρατάμε ως έχει.

Πχ, & π.Χ.!
Π.Χ. «Προ Χριστού» με κεφαλαίο το Χ.
Π.χ. «Παραδείγματος χάριν», με μικρό το χ.
Μ.Χ. «Μετά Χριστόν» και όχι μετά Χριστού.

Πως αποκαλούμε έναν ιερέα;
«Πάτερ Γεώργιε» (κλητική) όταν του απευθύνουμε το λόγο. Πως όμως μιλάμε για κάποιον ιερέα; Τον «πατέρα Γεώργιο» και όχι τον …πάτερ Γεώργιο. Γράφεται πάντα με μικρό γιατί Πατέρας με κεφαλαίο είναι μόνο ο Θεός.
Ο πατήρ/πατέρας Γεώργιος
Του πατρός/πατέρα Γεωργίου
Τω πατρί/(δεν έχουμε πια) Γεωργίω (πως λέμε “την έφαγα στο δόξα πατρί”)
Τον πατέρα/πατέρα Γεώργιο
Ω! πάτερ!/πατέρα Γεώργιε

Επίσης λέμε:
Ο συνήθης ύποπτος αλλά το σύνηθες φαινόμενο
Ο ευμεγέθης κύριος Πάγκαλος αλλά το ευμέγεθες πακέτο
Η αυτάρκης Κρήτη αλλά το αύταρκες νησί
Ο κακοήθης άνθρωπος αλλά το κακόηθες μελάνωμα (φτου φτου, έξω κι από μακριά) κλπ. Ομως προσοχή:
Ο φιλοθεάμων άνθρωπος και το φιλοθεάμον (και όχι φιλοθέαμον) κοινό.

Ώρες και χαιρετούρες
Π.μ. «Προ Μεσημβρίας» αλλά μ.μ. «Μετά Μεσημβρίαν». (κατά το προ Χριστού / μετά Χριστόν).
Τέλος, από τις 12.01 πμ (προ μεσημβρίας) είναι πρωί και λέμε «καλημέρα!» μέχρι τις 12.00μ (το μεσημέρι). Από τις 12:01 μμ (μετά μεσημβρίαν) είναι απόγευμα και λέμε «καλησπέρα!» μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα!

Όταν φεύγουμε από κάπου καλό είναι να αποφεύγουμε το «αντίο» γιατί σημαίνει “θα τα πούμε στον άλλο κόσμο” (στο Θεό) και δεν είναι κι ελληνικό! Μπορούμε όμως με άνεση να χρησιμοποιήσουμε το «Εις το επανιδείν!» μια ευχή για να ξαναϊδωθούμε…
Είπαμε πολλά και σώνει,
ας λαλήσει κι άλλο αηδόνι...






Πηγή: penna.gr

Η ουσία της ύπαρξης


Δεν μ' ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις.
Δεν μ' ενδιαφέρει πόσο χρόνων είσαι.
Δεν μ' ενδιαφέρει ποιοί πλανήτες είναι γύρω από το φεγγάρι σου.
Δεν μ' ενδιαφέρει να μάθω πόσα λεφτά έχεις.
Δεν μ' ενδιαφέρει που και τι έχεις σπουδάσει.

Θέλω να ξέρω τι σε κάνει να πονάς κι αν τολμάς να ονειρευτείς το να καταφέρεις να κάνεις αυτό που η καρδιά σου λαχταρά.
Θέλω να ξέρω αν έχεις αγγίξει το βάθος της δικής σου λύπης, αν είσαι ανοιχτός στις προδοσίες ή αν έχεις ζαρώσει από το φόβο.
Αν μπορείς να χορέψεις στην αγριάδα και να αφήσεις την έκσταση να σε γεμίσει χωρίς να ανησυχείς και να πρέπει να προσέχεις να είσαι ρεαλιστής και να θυμάσαι τα όρια σου.

Θέλω να ξέρω αν τολμάς να απογοητεύσεις κάποιον με το να είσαι ο εαυτός σου. Αν αντέχεις την κατηγορία αρκεί να μην προδώσεις τη δική σου ψυχή.
Θέλω να ξέρω αν μπορείς να δεις την ομορφιά ακόμη και όταν δεν είναι όμορφη η μέρα. Θέλω να ξέρω αν κάτι σε στηρίζει μέσα σου όταν όλα έξω καταρρέουν.
Θέλω να ξέρω αν μπορείς όταν είσαι μόνος με τον εαυτό σου να απολαμβάνεις αυτές τις μοναχικές στιγμές.
Θέλω να ξέρω αν μπορείς να σταθείς στην άκρη της θάλασσας και να φωνάξεις στο ασήμι της πανσελήνου και στο χρυσάφι το ήλιου

Ναι είμαι άνθρωπος σημαντικός και η ζωή μου ανήκει!

~ποίημα ανώνυμης Ινδιάνας~






Πηγή: enorasis.edu.gr

Η τριγωνική θεωρία της αγάπης


Η αγάπη είναι το αποτέλεσμα της έντονης έλξης μεταξύ δύο ανθρώπων και έχει μελετηθεί στην ψυχολογία από διαφορετικές οπτικές γωνίες και απόψεις.

Ο ψυχολόγος Robert Sternberg έχει αναπτύξει μια άκρως ενδιαφέρουσα θεωρία για τα στοιχεία που συνθέτουν και διαμορφώνουν αυτό το συναίσθημα. 
Την τριγωνική θεωρία της αγάπης.

Η θεωρία αυτή βλέπει την αγάπη ως σύνθεση τριών συστατικών: οικειότητας, πάθους, και απόφασης – υποχρέωσης. Τοποθετώντας την κάθε λέξη στις κορυφές ενός ισοσκελούς τριγώνου. Με τον όρο «οικειότητα» αναφέρεται στο αίσθημα της εμπιστοσύνης, της ζεστασιάς,της κατανόησης και της φροντίδας. Με τον όρο «πάθος» αναφέρεται στη φυσική έλξη, τη σεξουαλική επιθυμία αλλά και στην έμφυτη επιθυμία να ανήκουμε κάπου. Με τον όρο «απόφαση – υποχρέωση» αναφέρεται στην απόφαση του να είσαι με κάποιον σε πρώιμο στάδιο και στην υποχρέωση να μείνεις μαζί του μακροχρόνια.
Οι τύποι ή οι μορφές αγάπης που προκύπτουν από τον συνδυασμό των τριών στοιχείων είναι επτά όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα:
trigoniki agapi

Liking – Intimacy. Προτίμηση ή συμπάθεια: Σε αυτό το είδος σχέσης, υπάρχει μεταξύ των ατόμων ζεστασιά, εμπιστοσύνη και μια αίσθηση ενότητας αλλά χωρίς τα χαρακτηριστικά του πάθους και της αφοσίωσής. Αυτού του είδους η σχέση μπορεί να συγκριθεί και με βαθιά φιλία.
Infatuation – Passion. Ξεμυάλισμα ή ερωτική τρέλα: Η αγάπη με την πρώτη ματιά που περιέχει μόνο πάθος και καταλήγει συχνά σε απογοήτευση αν δεν αναπτυχθεί η οικειότητα και η υποχρέωση της αγάπης. Οι σχέσεις αυτές βασίζονται στην εξιδανίκευση του άλλου και όχι στην γνώση του συντρόφου και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της ζωής.
Empty love – Commitment. Κενή αγάπη: Ένα ή και τα δύο μέλη του ζευγαριού δεσμεύονται να συνεχίσουν την σχέση χωρίς να έχουν πια πάθος και οικειότητα. Συνήθως αυτές οι σχέσεις βρίσκονται στην τελική τους φάση και τα άτομα μένουν μαζί για να τιμήσουν την δέσμευση τους σε συνειδητές αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά, για παράδειγμα ή/και οικονομικούς λόγους.
Romantic love – Passion + Intimacy. Ρομαντική αγάπη: Είναι η τυπική μορφή ενός μεγάλου έρωτα σαν και αυτούς που περιγράφονται στην λογοτεχνία και στον κινηματογράφο. Σχέση με πάθος και οικειότητα που συνήθως εξωτερικοί παράγοντες εμποδίζουν τα δύο μέλη της σχέσης στα σχέδια τους για το μέλλον.
Companionate love – Intimacy + Commitment. Συντροφική ή πλατωνική αγάπη: Αυτή είναι η περίπτωση των σχέσεων που διαρκούν πολύ καιρό (πχ. γάμος) και που ενώθηκαν με την οικειότητα και την δέσμευση όταν έβλεπαν πώς το πάθος σιγά-σιγά ξεθωριάζει.
Fatuous love – Passion + Commitment. Ανόητες αγάπες: Σε αυτό το είδος σχέσης το έντονο πάθος κυβερνάει τα μέλη της σχέσης και αποφασίζουν την δέσμευση χωρίς να υπάρχει οικειότητα άλλα και χωρίς να έχει γνώση ο ένας του άλλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι γάμοι που βασίζονται σε παρορμητικές αποφάσεις της στιγμής. Αυτού του είδους οι σχέσεις οδηγούνται με τον καιρό σε άδεια αγάπη ή σε βίαιη διακοπή.
Consummate lone – Intimacy + Passion + Commitment. Ολοκληρωμένη αγάπη ή αγάπη ζωής: Αυτή είναι η πλήρης αγάπη που ο καθένας ονειρεύεται. Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, να την βιώσουμε πραγματικά και πάνω απ’ όλα να κρατήσουμε ζωντανά τα χαρακτηριστικά της με την πάροδο του χρόνου.
Το πιο σημαντικό από όλες τις θεωρίες για την αγάπη είναι να έχεις την διάθεση να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Γιατί η αγάπη είναι μια φωτιά που ποτέ δεν ξέρεις αν θα ζεστάνει τη καρδιά σου ή αν θα σου κάψει το σπίτι.


Βιβλιογραφία: Sternberg, Ρ. Θ Ι. (1986) Μια τριγωνική θεωρία της αγάπης.





Πηγή: tokleidi.com

Οι ετοιμασίες κορυφώνονται για την 6η Σούρβα των Προμάχων



Οι ετοιμασίες κορυφώνονται για την 6η Σούρβα!!

 Όποιος από εσάς θέλει να στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο την εκδήλωση ώστε να γίνει πιο μεγάλη και δυνατή, μπορεί να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους του συλλόγου η να επισκεφτεί τα γραφεία του συλλόγου, τα όποια θα είναι ανοιχτά κάθε Τέταρτη μετά τις 19:00 για το σκοπό αυτό.


Μπάτσης Χρήστος (6974858026)
Τσαμπούρης Γιώργος (6976986994)

Εδεσσαϊκό Θέατρο: Τα «Κόκκαλα» παίρνουν παράταση


Τα «Κόκκαλα» παίρνουν παράταση

Η ενθουσιώδης υποδοχή της παράστασης της Νεανικής Σκηνής από τους θεατές, τα ένθερμα εγκωμιαστικά τους σχόλια και η έκφραση της επιθυμίας να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους θεατές να απολαύσουν την πραγματικά δημιουργική και εμπνευσμένη δουλειά των  συντελεστών και πάνω από όλα των παιδιών που πρωταγωνιστούν, οδήγησε στον προγραμματισμό μίας επιπλέον παράστασης.
Το θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τους πρωταγωνιστές του έργου «Κόκκαλα» να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους επί σκηνής την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 9 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας.

«Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Θεατρικό Εργαστήρι»

18 Δεκεμβρίου 1892 Imperial Mariinsky Theatre Αγίας Πετρούπολης: Πρεμιέρα του τρίτου και τελευταίου μπαλέτου που έγραψε ο Pyotr Tchaikovsky βασισμένο στη διασκευή που έκανε ο Αλέξανδρος Δουμάς στο παραμύθι του Ernst Theodor Amadeus Hoffmann «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών» το οποίο αναφέρεται σε ένα παιδικό Χριστουγεννιάτικο πάρτι.
18 Δεκεμβρίου 2016 Αίθουσα εκδηλώσεων Π.Ε. Πέλλας : Χοροθέατρο βασισμένο στο ίδιο έργο από το εφηβικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου με την καθοδήγηση της Ηρώς Γεωργίου στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου.
Φορώντας τη γιορτινή του διάθεση, το Θεατρικό Εργαστήρι επιστρατεύει τους ήρωες των Χριστουγέννων με σκοπό να διασκεδάσει αλλά και να μεταφέρει μηνύματα αγάπης και φιλίας, στην εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στις 6 μμ

«Συνάντηση με τον Διοικητή της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού»

Θερμής υποδοχής έτυχε η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου από το Διοικητή της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο κο Γλυμή Δημήτριο την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Ο κος Γλυμής αποδέχτηκε με ευχαρίστηση το αίτημα του Δ.Σ. του συλλόγου για συνάντηση γνωριμίας η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, και κατά την οποία υπήρξε μια φιλική και εποικοδομητική συζήτηση. Αμφότεροι έδωσαν υπόσχεση αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας μεταξύ Στρατού και Εδεσσαϊκού Θεάτρου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή 18 Δεκέμβρη στην αίθουσα της Π.Ε. Πέλλας όπου θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου καθώς τόσο ο κος Γλύμης όσο και το στρατιωτικό-πολιτικό προσωπικό της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού μετά των οικογενειών τους, κλήθηκαν επίσημα να τιμήσουν με την παρουσία τους την εορταστική εκδήλωση.

 «Δυναμικό παρόν του Εδεσσαϊκού Θεάτρου»

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο δηλώνει δυναμικό παρόν στηρίζοντας τις δράσεις άλλων συλλόγων και φορέων. Μέλη του Δ.Σ. εκπροσώπησαν το  Εδεσσαϊκό Θέατρο καθώς παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις του συλλόγου «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» που πραγματοποιήθηκαν στο Παρθεναγωγείο (27/11-τιμητική εκδήλωση για την πολυετή προσφορά του Γιάννη Παπαλαζάρου στην τοπική ιστοριογραφία και 7/12-παρουσίαση των ποιητικών συλλογών «Rubrica» και «EGO» του Ευάγγελου Τρυψιάνη), στην εκδήλωση του συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού (5/12-Αίθουσα Π.Ε. Πέλλας) καθώς και στα εγκαίνια της έκθεσης κοσμήματος και κατασκευών του συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «Απελλής» (10/12-Παρθεναγωγείο).
Το Εδεσσαϊκό Θέατρο στα πλαίσια του κοινωνικού του προφίλ, στήριξε το Παραγωγικό Εργαστήρι Ατόμων με Αναπηρία «Περίτεχνο» με την αγορά χειροποίητων δημιουργιών ενώ παραχώρησε το εντευκτήριο του συλλόγου για τις πρόβες του δρώμενου που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του Κ.Δ.Α.Π. με Α. «Ορίζοντας»  που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3/12- κέντρο καταρρακτών) Παράλληλα παρείχε τεχνική υποστήριξη στην εκδήλωση.
Τεχνική υποστήριξη αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του Εδεσσαϊκού Θεάτρου συνέβαλαν στην επιτυχία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Παιδικού σταθμού «Μικρή Πολιτεία» (8/12- Αίθουσα Π.Ε. Πέλλας) καθώς και της παράστασης «Οι συμπεθέρες» της νεοσύστατης Θεατρικής ομάδας «Πελλαία Μούσα» Γιαννιτσών (9/12- Αίθουσα Π.Ε. Πέλλας).

Τέλος, μέλη του Δ.Σ. ταξίδεψαν στη γειτονική Αριδαία όπου παρακολούθησαν την παράσταση «Απρόσμενος επισκέπτης» στηρίζοντας με την παρουσία τους την προσπάθεια των αγαπητών φίλων και συναδέλφων ερασιτεχνών ηθοποιών του συλλόγου «Ερωτέχνες Αλμωπίας» (9/12-Ξενιτείδιο)




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...