Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (30/4/2020)



Η Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ 30/4/2020,
ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ της ΟΛΜΕ & ΔΟΕ, ΤΩΝ ΕΛΜΕ & ΤΩΝ ΣΕΠΕ   
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Την Πέμπτη 30/4/2020, η Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγματοποίησε Παράσταση Διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Πέλλας, συμμετέχοντας μαζί με δεκάδες ΕΛΜΕ σε όλη την χώρα,  τους ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ που πραγματοποίησαν αντίστοιχες δράσεις σε πολλές πόλεις.
Στο κάλεσμα του Συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν αντιπροσωπευτικά εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια, τα Γενικά Λύκεια, τα ΕΠΑΛ και τα Εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς  επίσης και συνάδελφοι / συναδέλφισσες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μια μαθήτρια ΕΠΑΛ εγγεγραμμένη ως άνω των 17 ετών.
Στο ψήφισμα που επιδόθηκε στην ΔΔΕ Πέλλας, τονίζεται ιδιαίτερα ότι το αντιεκπαιδευτικό αυτό  νομοσχέδιο βάζει νέους, μεγαλύτερους φραγμούς στη μορφωτική πορεία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, με το στοίβαγμα των παιδιών σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικά ως και 26-27 ανά τάξη, με τις συνεχείς και αυξημένες εξετάσεις σε Γυμνάσιο Λύκειο και την Τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο, την επαναφορά του χαρακτηρισμού της διαγωγής και ιδιαίτερα με τον αποκλεισμό των 17χρονων από το δικαίωμα εγγραφής στα ΕΠΑΛ κ.ά.
Όσον αφορά στο νομοσχέδιο, υπήρχε έντονη αντίδραση από τη μεριά μας τόσο για το χρόνο κατάθεσής του, σε συνθήκες που εμποδίζεται η δημοκρατική λειτουργία και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, όσο και για το περιεχόμενό του.
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας επισκέφτηκαν και είχαν ένα σύντομο διάλογο και με τον Διευθυντή της ΔΠΕ Πέλλας στον οποίο γνωστοποίησαν την αντίθεση των εκπαιδευτικών στην κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και την περίοδο που η κυβέρνηση επιλέγει να το κάνει.
Επίσης, εκφράσαμε και εκφράζουμε την αγωνία όλων των εκπαιδευτικών για την ανάγκη λήψης μέτρων, με  συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων  σε όλες τις βαθμίδες. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να τηρηθούν αυστηρά κριτήρια αφού υπάρχουν ολόκληρες ομάδες εργαζομένων που, ενώ κινδυνεύουν από τον ιό, δεν ανήκουν στο χαρακτηρισμό που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Το Υπουργείο δεν μπορεί να παίζει με την υγεία χιλιάδων συναδέλφων και μαθητών, αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντός τους!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ!
Θα μας βρει μπροστά της!


Για το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας
Η Αντιπρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας
                                            
                     Σεμερτζίδου Δέσποινα            Τραπεζανίδης Γιώργος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...