Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ για τα ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ στην ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΪΑ ΚΡΟΝΟΣ στη ΣΚΥΔΡΑ

 


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ

Για τα νέα κρούσματα στην κονσερβοποιία "Κρόνος" στη Σκύδρα

 

Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους στην κονσερβοποιία «Κρόνος» στην περιοχή της Σκύδρας (114 επιβεβαιωμένα μέχρι αυτή τη στιγμή) αποδεικνύει ξεκάθαρα για άλλη μια φορά πως, η υγεία και κατεπέκταση η ίδια η ζωή των εργαζομένων, δεν μετράει τίποτα μπροστά στα κέρδη των βιομηχάνων.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από την έξαρση των κρουσμάτων στο αντίστοιχο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά. Και σε εκείνη την περίπτωση αλλά και τώρα ζητάμε από την κυβέρνηση, τους δημάρχους και την εργοδοσία να απαντήσουν αν τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο,  αν γίνονται έλεγχοι και τεστ στους εργαζόμενους στα υπόλοιπα εργοστάσια του Νομού, αν η επιθεώρηση εργασίας κάνει τους απαραίτητους ελέγχους για όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια του Νομού.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν έχουν να περιμένουν καμιά απάντηση που να τους καλύπτει. Υπεύθυνη για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι η πολιτική εκείνη που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τη ζωή των εργαζομένων και που  η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα την στηρίζουν με «χέρια και πόδια». Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη για το ότι τα πρωτόκολλα για τους χώρους δουλειάς έγιναν «λάστιχο» αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους. Τις συνέπειες αυτής  της πραγματικότητας αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πέλλας.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική πρέπει  να διεκδικήσουμε οργανωμένα ουσιαστικά μέτρα προστασίας.  Τώρα να γίνουν τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης. Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

 

Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...