Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδηλώσεις στην Έδεσσα για την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day) 2017


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day) 2017, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» ως Διαχειριστική Αρχή των Προγραμμάτων Συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2014-2020» και «Βαλκανική – Μεσόγειος»  διοργανώνει δύο εκδηλώσεις στην Έδεσσα την 30η Σεπτεμβρίου 2017.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αερολέσχη Έδεσσας (ώρες 11.00-14.00) και αφορά σε ένα ωριαίο σεμινάριο ανεμοπορίας και πτήσεις με ανεμόπτερο για μαθητές ηλικίας 11-18 ετών. Για τους μαθητές που επιθυμούν να πετάξουν με ανεμόπτερο απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους.
Η ανεμοπορία είναι άθλημα κατ’ εξοχήν φιλικό στο περιβάλλον, αφού αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει η φύση. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ανεμοπορίας ως μέσο ανάπτυξης εναλλακτικού/ήπιου τουρισμού στην ορεινή διασυνοριακή περιοχή.
Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βαροσιώτικο Αρχοντικό (Οικία Τσάμη, ώρες 19.00-21.00) και αφορά στην προβολή της κινηματογραφικής ταινίας “Amerika Square” του σκηνοθέτη Γιάννη Σακαρίδη. Η ταινία αναδεικνύει – μεταξύ άλλων- τις οδυνηρές επιπτώσεις του προσφυγικού και διεκδικεί το φετινό Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας κατά την 90η απονομή των Oscar.
Αμέσως μετά τη λήξη της προβολής, στην οποία θα είναι παρών και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το ρόλο των Προγραμμάτων Interreg στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
Αμφότερες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό.


Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (https://www.ecday.eu/) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ. Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο περισσότερα από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά. 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση μας ζητήσετε.
Πληροφορίες
Ελευθερία Βότσαρη (Τηλ.: 2310 469644, Email: evotsari@mou.gr)
Χριστίνα - Μαρία Μπατέκα (Τηλ.: 2310 469687, xmpateka@mou.gr)
Σχετικοί υπερσύνδεσμοι στην ιστοσελίδα EC DAY

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...