Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

"Ζωοδόχεια 2018" από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαρεφείου ''ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ''


Ο Μ.Σ. Γαρεφείου ''ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ'' σε συνεργασία με την οικογένεια Μπινου, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά μια 
ιστορική εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός σε ένα υπέροχο περιβάλλον με απίστευτη θέα.
τα ΖΩΟΔΟΧΕΙΑ 2018 είναι γεγονός.

Η γνήσια χριστιανική ορθόδοξη πίστη σε συνδυασμό με την παράδοση και το υπέροχο περιβάλλον που υπάρχει σε ένα ιδανικό υψόμετρο στο βουνό του Γαρεφείου πάνω από την τοποθεσία ''Μεγάλη Πέτρα'', εκεί που ο κάθε ένας μας έρχεται πιο κοντά στον Θεό και ο καθαρός αέρας μαζί με τις εικόνες ξυπνάνε μνήμες και Ιστορικά γεγονότα που έχουν ζήσει πολλοί κάτοικοι του χωριού. Παράλληλα η παρουσία των νεότερων γενναίων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την μεταλαμπάδευση της ιστορικής πραγματικότητας του τόπου μας, της γης της Μακεδονίας.
Ενώ το όραμα και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ιστορική αυτή τοποθεσία όπου υπάρχει και το εκκλησάκι ξυπνάει μνήμες στην οικογένεια Μπίνου αλλά και σε όλους τους κατοίκους του χωριού μας που κάθε χρόνο το αγκαλιάζουν στηρίζοντας το με την παρουσία και την συμμετοχή τους.

Και το 2018 θα περιμένουμε επισκέπτες από όλη την Αλμωπία και όλους τους κατοίκους του χωριού μας για να αναβιώσουμε το παραδοσιακό έθιμο αρχικά με την Εκκλησιαστική Λειτουργία στις 11:00 στο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής έπειτα στις 11:45 το μοίρασμα με το κουρμπάνι.
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την παρουσίαση μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων από τα τμήματα του Μ.Σ. Γαρεφείου 1. Παιδικό Τμήμα 2.Τμήμα Εφηβικό & Προεφηβικό 3. Τμήμα Γυναικών 4. Τμήμα Αρχαρίων.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλον τον κόσμο με παραδοσιακή μουσική ζωντάνια και κέφι μετά την μεγάλη νηστεία του Αγίου Πάσχα όπως αρμόζει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας...


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...