Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :Αναγκαιότητα αναβάθμισης του θεσμικού ρόλου της Εθνοφυλακής


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :
 ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 
ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ


Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή σε συνεργασία με τον Βουλευτή Δράμας  Κυριαζίδη Δημήτριο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την αναγκαιότητα αναβάθμισης του θεσμικού ρόλου και του εκσυγχρονισμού του πλαισίου λειτουργίας του Σώματος της Εθνοφυλακής μέσω της αύξησης των αρμοδιοτήτων του. 

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

« « «  Ως γνωστόν για την ενίσχυση και υποβοήθηση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία το ειδικό σώμα της Εθνοφυλακής, η οποία, ως ορίζεται στο νόμο, αποτελεί οργανική Ένοπλη Δύναμη του Στρατού Ξηράς. Ο θεσμικός ρόλος της Εθνοφυλακής και η καίρια συμβολή της στον τομέα της εθνικής άμυνας είναι αναγνωρισμένοι από όλους, οφείλοντας κατά τούτο να εξάρουμε για μία ακόμη φορά το έργο των Εθνοφυλάκων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χάριν της πατρίδος και χωρίς ανταλλάγματα, πέραν του πενιχρού εισοδήματος που λαμβάνουν μεμονωμένα στελέχη της ως εκ του ανατεθέντος σε αυτούς έργου της φύλαξης ορισμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Δεδομένων δε των προκλήσεων που δέχεται καθημερινά η Χώρα από εξωτερικές απειλές αλλά και ένεκα του γεγονότος ότι έχουν ήδη παρέλθει αρκετά έτη από τον Ν. 1295/1982 δια του οποίου και συνεστάθη το σώμα, η αναβάθμιση του θεσμικού της ρόλου και προεχόντως ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Εθνοφυλακής μέσω της επαυξήσεως των αρμοδιοτήτων της εν καιρώ ειρήνης, παρίσταται αναγκαίος. 

Εν όψει των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου σας να αναβαθμίσει τον θεσμικό ρόλο και τις αρμοδιότητες της Εθνοφυλακής; Και αν ναι, με ποιο τρόπο και σε ποια κατεύθυνση ;
2. Σε σχέση με τις καθυστερήσεις καταβολής των ιδιαιτέρως πενιχρών αμοιβών όσων Εθνοφυλάκων παρέχουν έργο φύλαξης στρατιωτικών εγκαταστάσεων, για ποιο λόγο υφίστανται αυτές και πότε εν τέλει θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ;                                                                       

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...