Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Συλλαλητήρια και πορείες σε Έδεσσα - Γιαννιτσά από το ΠΑΜΕ στην Πέλλα


 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του ΠΑΜΕ  σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ                                
                                ΕΝΑΝΤΙΑ στη ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ                                        

         Σε αγωνιστικά συλλαλητήρια και πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά προχώρησε το ΠΑΜΕ στην Πέλλα. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωση  στους «Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & μαζική εξόρμηση στο κέντρο των Γιαννιτσών.
       Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες στις δύο πόλεις του Νομού με τα πανό του ΠΑΜΕ και με συνθήματα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά - Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Εργατιά-Αγροτιά – Μια φωνή και μια γροθιά», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση - Δεν είναι για παζάρια & για διάλυση»,  «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν – Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι - Τώρα με το ΠΑΜΕ επίθεση & πάλη», ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Γιούρογκρουπ της ΕΕ.
     ►  Στη συγκέντρωση της Έδεσσας μίλησε από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πέλλας το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας Δημήτρης Χατζηματθαίου, που επισήμανε :
     “Οι αιφνιδιαστικοί βομβαρδισμοί, που εξαπέλυσαν με πυραύλους τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ΗΠΑ ενάντια στη Συρία, είναι μια κίνηση που απειλεί να βάλει “φωτιά στη πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής” και της ευρύτερης περιοχής.Οι εξελίξεις μας προειδοποιούν για τον κίνδυνο αναζοπύρωσης & επέκτασης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.Επιβεβαιώνεται, ότι οι αντιθέσεις για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, βαθαίνουν.Επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει έγκλημα που δεν θα επιχειρήσουν να κάνουν, αν αυτό αυξάνει τα κέρδη τους.
    Κυβέρνηση και ΕΕ στο Γιούρογκρουπ επιβεβαίωσαν όλο το αντεργατικό & αντιλαϊκό πλαίσιο των νέων μέτρων - που έρχονται να προστεθούν στα παλιά μέτρα - και  απαιτείται να υλοποιηθεί άμεσα για να κλείσει η 2η αξιολόγηση. Μέτρα που δεν έχουν ορίζοντα μόνο την επόμενη διετία, αλλά και μια μεγάλη περίοδο μετά το 2019.
       Σκλήρά και επώδυνα μέτρα στο Φορολογικό με τη μείωση του αφορολόγητου έως και τις 5.000 ευρώ και την αύξηση των έμμεσων φόρων.
    Στα Εργασιακά με την παραπέρα υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το χτύπημα ακόμα παραπέρα των κλαδικών μισθών και τη νέα μείωση του κατώτερου μισθού.
        Στο Ασφαλιστικό με νέα μείωση συντάξεων και παροχών, με αύξηση των βαρών του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων αφού προωθείται η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, με τη διατήρηση του περιβόητου “κόφτη” και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μετά το 2018.
     Νεα μέτρα, που υπηρετούν - μαζί με τα παλιά - τη διασφάλιση των “ματωμένων” πλεονασμάτων στο διηνεκές, με μόνιμα υποζύγια τους ανθρώπου της δουλειάς και του μόχθου, που θα συνεχίσουν πληρώνουν βαρύ λογαριασμό”.

         ►  Στα Γιαννιτσά μίλησε από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πέλλας το μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γιαννιτσών Αριστέα Χατζηβασιλειάδου, που τόνισε ανάμεσα σε άλλα :

     “Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα της χώρας από τα δήθεν “παζάρια”. Οι όποιες “διαπαραγματεύσεις” γίνονται για να μάθουμε να ζούμε με τα ψίχουλα.
       Αυτός είναι ο δρόμος των αφεντικών για να βγούν από την κρίση, να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία : πιο βαθιά εκμετάλλευση των λαών τους και αιματηρό ξαναμοίρασμα των συνόρων, των δρόμων του εμπορίου, της ενέργειας, των αγορών και των σφαιρών επιρροής, εκμετάλλευση και άλλων λαών.
      Οι καπιταλιστές πατρίδα τους έχουν τα κέρδη τους, πατρίδα τους είναι η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και οι άλλοι φορολογικοί παράδεισοι, που έχουν φυλαγμένα δισεκατομμύρια ευρώ βγαλμένα από το δικό μας κόπο και ιδρώτα.
  Απευθύνουμε σαν ΠΑΜΕ κάλεσμα οργάνωσης και ανόδου των αγώνων με συντονισμό και αλληλεγγύη, με μέτωπο στην κυβέρνηση και την ΕΕ, ενάντια στα νέα μέτρα του Γιούρογκρουπ, αλλά και με προβολή των αιτημάτων των σύγχρονων αναγκών μας.
      Ξεσκεπάζουμε την προπαγάνδα & τις θέσεις της αντιπολίτευσης και των άλλων αστικών κομμάτων, που αφού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που υπαγορεύει το πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής, τώρα επιδιώκουν να εμφανίσουν ότι τα μέτρα είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της κυβέρνησης.

       Η πάλη ενάντια στα μέτρα, παλιά & νέα, με σημαντικό επόμενο σταθμό τον απεργιακό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, απαιτείται να συνδυαστεί με το σύνολο των διεκδικήσεων των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων, με την στήριξη των αγώνων ενάντια στις απολύσεις, στην απλήρωτη & ανασφάλιστη εργασία. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και επιδιώκουμε κάθε μικρός ή μεγάλος αγώνας να “συναντηθεί” σε ένα αγωνιστικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική”.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...