Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

"Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις" - Βάσω Ρουμελή

Πίνακας: Βάσω Ρουμελή

Αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις

Να μαι λοιπόν εδώ στην προκυμαία της σιωπής να κοιτώ τα πλοία που φεύγουν, τους κόπους, τις θυσίες, τα όνειρα.  Λαβωμένος, ταπεινωμένος και γυμνός. Κανένα δάκρυ, καμία αντίδραση, καμία αντίσταση. Η οργή και ο κοχλασμός μεταμορφώθηκαν σε μία ηττημένη απάθεια. Οι μελοδραματισμοί δεν θα με σώσουν άλλωστε τώρα…
…Πουπουλομεγαλωμένη γενιά η δικιά μας, με μεταξωτά βρακιά και καλογυμνασμένους  πισινούς που έπεσε απότομα στην σατραπεία – επιτροπεία των επιδέξιων σωτήρων… Διέταξαν  στα «τέσσερα» την λεβεντιά μας και την κυρτώσαμε με ευλάβεια μουσουλμανική…
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Όλα ήταν τέλεια, λεφτά υπήρχαν, παχιές αγελάδες και μπόλικο γάλα για άρμεγμα. Όλα καλά, όλοι ευχαριστημένοι….Μα έπεσαν ακρίδες ξαφνικά στον ουρανό (κάποιοι λένε ότι μας ψέκασαν) και κόχλασε σαν καμίνι η Ελλάδα από πληροφορίες και φωνές. Κάποιοι μιλούσαν για καταστροφή, κάποιοι για φωτιές, κάποιοι για οικονομικά λάθη και κάποιοι φούσκωναν το λογαριασμό.
Δύσκολη η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας. Ποιο δύσκολη όμως η διερεύνηση αυτής. Η ταχύτητα των ειδήσεων, οι ανακρίβειες, ο εκφοβισμός, η υπνηλία, η δειλία μας, με καθήλωσαν στον καναπέ του ακριβού σαλονιού που αγόρασα πριν την κρίση. Ανερμήνευτη η αλήθεια και τα όνειρα σε φορολόγηση. Περικοπή μισθών, μαζικές απολύσεις, ανεργία και λουκέτα... Λουκέτα στην ψυχή και στις αντιδράσεις. 
Πρώτη φορά έγινα όπως όλοι θεατής της ζωής μου με μία μόνιμη μελαγχολία μέσα από τον υπνωτισμό της υποδούλωσης μου. Δεν προλαβαίνω να διαχειριστώ τις πληροφορίες, την θλίψη, την αλληλεγγύη, τις επιθέσεις, την τρομοκρατία που μου σερβίρουν. Η ζωή σε δύο διαστάσεις. Η μία της καταστροφής και του θανάτου και η άλλη του survivor και των celebrities …. Kι αυτό φυσικά όχι τυχαία. Έτσι μας μυούν στην απάθεια, μας υποδουλώνουν χωρίς αντιστάσεις.  Έχω γίνει κυνικός, άβουλος και μανιοκαταθλιπτικός. Δεν με ακούει κανείς, προσπαθούν δήθεν για μένα χωρίς εμένα.  Και ο σούπερμαν με τους ήρωες και τα μαγικά φίλτρα αποδείχθηκε σαχλό καρτούν.
Αφαιρούν ελευθερίες στο όνομα της δημοκρατίας, βαφτίζουν την ξεδιαντροπιά οικουμενισμό και πουλάνε το αίμα του παππού μου στους ελεεινούς εχθρούς… Οργίζομαι τρελά μα τι να κάνω; Μια στο καρφί και μια στο πέταλο….βγάζω μία selfie  και την στέλνω στους διαδικτυακούς φίλους μου… Αχ βρε παππού τι άτυχη γενιά που ήσασταν. Τι κρίμα δεν είχατε κινητό στο μέτωπο. Ξέρεις πόσα like θα είχες έτσι ψηλός και λεβέντης που ήσουν;  
Παραλογισμός; Κατάντια; Ματαιοπονία; 
Δυστυχώς η Ιστορία στην πατρίδα μας έχει αποδείξει ότι η συνειδητοποίηση είναι απότοκο της καταστροφής. 
Ήρθε η στερνή ώρα να συνειδητοποιήσουμε αλήθειες και να μην εθελοτυφλούμε. Ούτε να μοιρολογούμε πρέπει. Απλά να δούμε την ζωή μας στον σωστό χωροχρόνο. Να αποδεχτούμε την ήττα,  τις απώλειες μας και να πάρουμε την αξιοπρέπεια στα χέρια μας.  Νέοι στόχοι, νέα οράματα, νέες πορείες, νέοι πολεμιστές.
«…Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος….
αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις».

Βάσω Ρουμελή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...