Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «Υπερασπιζόμαστε το ¨φαρμακείο της γειτονιάς¨ σε πόλεις και χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Υπερασπιζόμαστε το ¨φαρμακείο της γειτονιάς¨ σε πόλεις και χωριά 
σε ολόκληρη την Ελλάδα»


Την ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά του παραδοσιακού φαρμακείου, υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης με τον χαιρετισμό του στην έναρξη του Συνεδρίου των φαρμακοποιών που πραγματοποιείται στο Λουτράκι Αριδαίας και τοποθετήθηκε πάνω στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Ο πρώην Υπουργός, τόνισε ότι ο φαρμακοποιός, επί δεκαετίες τώρα έχει ¨χτίσει¨ μια ιδιαίτερα στενή και ανθρώπινη σχέση με τον πάσχοντα καθώς στο φαρμακείο είναι η πρώτη επίσκεψη για κάθε πρόβλημα, στο φαρμακείο επιστρέφουμε μετά τη διάγνωση ή το νοσοκομείο, εκεί προστρέχουμε για την πρώτη και πολλές φορές σωτήρια συμβουλή, για μια άμεση περιποίηση σε κάποιο τραύμα, για την ένεση, για το εμβόλιο… Είναι παραγωγικός και αναντικατάστατος.
Πρόσθεσε δε ότι, χάρη στα κουπόνια διάθεσης των φαρμάκων και στο γεγονός ότι συναλλάσσεται αποκλειστικά με το Δημόσιο και με τα Ταμεία, είναι ίσως ο αποτελεσματικότερος ¨εισπράκτωρ¨ δημοσίων εσόδων, συμμετέχοντας πολύ ενεργά στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Συνεπώς μπορεί να προσφέρει πολλά και στην εθνική οικονομία και στην εξοικονόμηση πόρων με τη συμμετοχή στο σύστημα διακίνησης και διαχείρισης φαρμάκων.
«Αυτό το φαρμακείο θέλουμε αυτό υπερασπιζόμαστε, είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρασμάνης. Το ¨φαρμακείο της γειτονιάς¨ στη πόλη και στο χωριό, σε όλη την Ελλάδα. Και όχι τις πολυστεγάσεις που βλέπουμε να ξεφυτρώνουν τελευταία, και αποτελούν απρόσωπες επιχειρήσεις συνδεδεμένες ακόμη και με ξένα οικονομικά συμφέροντα».
Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια, οι φαρμακοποιοί δεν αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία ως κοινωνικοί λειτουργοί. Αντιθέτως, φαίνεται να έχουν στοχοποιηθεί, με την υπέρμετρη φορολόγηση, ή με τις – πρωτοφανείς – ασφαλιστικές εισφορές πάνω στις εισφορές της… προηγούμενη χρονιάς!

          Ακόμη, όπως είπε, οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξόφληση οφειλομένων, αλλά και η κατακόρυφη πτώση του κέρδους, απειλούν με δραματικές επιπτώσεις όχι μόνον στον επαγγελματία φαρμακοποιό, όχι μόνον στους εργαζόμενους αλλά και στην προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, όπου φαρμακεία κινδυνεύουν να κλείσουν και νέα παιδιά, νέοι επιστήμονες να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και οι τοπικές κοινωνίες να στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
          Κλείνοντας ο πρώην Υπουργός, διαβεβαίωσε ότι όπως έχει πράξει μέχρι τώρα, θα είναι πάντα ενεργά στο πλευρό του κλάδου και στην προσπάθεια για επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.


02/09/2017

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...