Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Με επισημότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας


Με επισημότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: Το «ΟΧΙ» του ’40 διαχρονικό σύμβολο των αγώνων των Ελλήνων για ελευθερία και αυτοδιάθεση

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου, εορτάστηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό τον οποίο υποδέχθηκαν στην Έδεσσα η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, εκπροσωπώντας την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, εκπαιδευτικό κα. Μαρία Μπούζουρα η οποία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του έπους του ’40, αλλά και στο σύγχρονο νόημα του «ΟΧΙ» για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφανιών από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών στο ηρώο της πόλης. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή των πεσόντων και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος από το στρατιωτικό άγημα, τους παραβρισκόμενους και την φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση παρέλασης υπό τους ήχους της δημοτικής φιλαρμονικής σε μία εξαιρετική εμφάνιση, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των ειδικών σχολείων, προσκόπων-οδηγών, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά αναφέρει: «Στο έπος του ’40 βλέπουμε όλες τις αρετές των Ελλήνων που δεν καταθέτουν τα όπλα, αλλά αγωνίζονται με αυτοθυσία για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της αυτονομίας, της εθνικής αξιοπρέπειας. Το «ΟΧΙ» που βροντοφώναξαν οι Έλληνες με την είσοδο της χώρας στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ήταν ο προπομπός της νίκης που ήρθε μερικά χρόνια αργότερα. Τιμή στους ήρωες του σαράντα που αγωνίστηκαν για την πατρίδα τους και μας χάρισαν το αγαθό της Ειρήνης. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, που εορτάζεται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, να μας προστατεύει και να μας δίνει δύναμη και ελπίδα για το μέλλον». 


Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης και τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ. Φίλιππος Γκιούρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Πέτρος Γαλανός, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Ταπαζίδης, δημοτικοί σύμβουλοι Έδεσσας, ο Υποδιοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας κ. Δημήτριος Καραμούζης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Θεολόγης Τσακίρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπαχαράκης και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, εφεδροπολεμικών οργανώσεων και της εθνικής αντίστασης, πρόσκοποι και παλαιοί πρόσκοποι, κ.ά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...