Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας.


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εργασίες που έχουν ως στόχο την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας.

Κατόπιν εισήγησης του Τοπικού Συμβουλίου Αριδαίας, σχετικής άδειας του Δασαρχείου και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθαρίζεται η κοίτη του ποταμιού στην ανατολική πλευρά της πόλης, η οποία έχει να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια –ίσως πάνω από 15 χρόνια.

Η κοπή δέντρων περιορίζεται μόνο σε αυτά που βρίσκονται εντός της κοίτης και τα οποία εμποδίζουν τη φυσική ροή του νερού, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για την πόλη. Στόχος λοιπόν αυτής της παρέμβασης είναι η αντιπλημμυρική της θωράκιση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, αμέσως μόλις επέστρεψε από το Συνέδριο στο οποίο συμμετείχε στην Ιταλία, επισκέφθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Στέφανο Αβραμίκα τον χώρο των εργασιών, όπως θα πράξει και αύριο Παρασκευή, με σκοπό να εποπτεύσει την πορεία της παρέμβασης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Γίνεται μία ουσιαστική και σημαντική παρέμβαση, η οποία θωρακίζει αντιπλημμυρικά την πόλη της Αριδαίας. Οφείλουμε να διατηρούμε την κοίτη του ποταμού καθαρή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Καλό είναι οι ευαισθησίες να έχουν πολύπλευρες κατευθύνσεις. Είμαι πραγματικά ευαίσθητος για το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα προβαίναμε σε μια τέτοια ενέργεια αν δεν υπήρχε αναγκαιότητα που σχετίζεται με την προστασία της πόλης μας και την πολιτική προστασία και αν δεν είχαμε τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...