Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης στην ετήσια ΓΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων που διεξήχθη στον Βόλο


Ο Γιάννης Σηφάκης παρευρέθηκε και χαιρέτησε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων ( ΕΣΜΥΕ) που διεξήχθη την 05/05/18 στον Βόλο
Ο βουλευτής ( και με την ιδιότητα του ως επίτιμου Προέδρου του ΕΣΜΥΕ) στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στους φιλόδοξους Εθνικούς στόχους για τις ΑΠΕ ως το 2030, στον στόχο επενδύσεων 2,6 GW ΑΠΕ ως το 2020, στον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό που είναι σε διαδικασία διαβούλευσης ο οποίος κινείται στην κατεύθυνση αποφασιστικής στροφής προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον Νόμο για το νέο καθεστώς ΑΠΕ με συμμετοχή τους στην αγορά με στόχο την ανάπτυξη τους εξασφαλίζοντας παράλληλα την βιωσιμότητα του ΕΛΑΠΕ και το χαμηλότερο δυνατό κόστος της Ενέργειας στον τελικό καταναλωτή, στις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία για τις Ενεργειακές Κοινότητες, τις δυνατότητες που παρέχουν οι ρυθμίσεις για το virtual net metering, τα θέματα που υπάρχουν με τον κορεσμό των ηλεκτρικών δικτύων, ανέλυσε νομοθετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση εξορθολογισμού και απλοποίησης των διαδικασιών, τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την ανάγκη επιτάχυνσης της εξέτασης των αιτημάτων από την ΡΑΕ , τις αναγκαίες τροποποιήσεις στο Ειδικό χωροταξικό των ΑΠΕ καθώς και στην σύσταση επιτροπής στα πλαίσια του ΥΠΕΝ για την τροποποίησης της Υ.Α. του 2011 με ΦΕΚ 518 που καθήλωσε την ανάπτυξη των μικρών έργων.
Η κυβέρνηση αυτή έσωσε τον Λογαριασμό ΑΠΕ στον ΛΑΓΗΕ που ενώ τον παρέλαβε απολύτως ελλειμματικό και τους παραγωγούς να πληρώνονται με 10μηνες καθυστερήσεις κατάφερε και τον έσωσε, τώρα είναι πλεονασματικός και η πληρωμή εξορθολογίστηκε στις 100 μέρες. Οι προμηθευτές ( κυρίως η ΔΕΗ)  πλήρωσε σημαντικά ποσά ως τέλος προμηθευτών που βοήθησε αποφασιστικά τον ΕΛΑΠΕ. Τώρα που ο λογαριασμός είναι πλεονασματικός τα ποσά αυτά μειώνονται. 
Ανέλυσε το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να αναπτυχθούν οι ΑΠΕ επισημαίνοντας την βελτίωση του μετά την σταθεροποίηση της οικονομίας, την έξοδο από την πολυετή ύφεση και την επιστροφή της οικονομίας σε θετικό πρόσημο. Η αναμενόμενη έξοδος από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής από τις 20 Αυγούστου και η επιστροφή στις αγορές θα βοηθήσει την αναπτυξιακή προσπάθεια. Ανέφερε ακόμη τις θετικές επιδόσεις σε άμεσες ξένες επενδύσεις στην χώρα μας το 2017.
Επισήμανε το γεγονός ότι ο κλάδος των Μικρών Υδροηλεκτρικών, που αποτελείται κατά συντριπτική πλειοψηφία από μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας που επενδύουν τοπικά, μπορεί να συμβάλει στην δίκαιη ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η υστέρηση της χώρας μας στην αξιοποίηση του μικρού υδροδυναμικού ( η χώρα μας έχει εκμεταλλευτεί το 10% του μικροϋδροδυναμικού όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη των 28 είναι 65%) δείχνει τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης τους. Μπορούν να γίνουν ακόμη αρκετά έργα φυσικά με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο χωροθετούνται. 
Ακόμη αναφέρθηκε στην ομόφωνη έκθεση της υποεπιτροπής υδατικών πόρων της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που αναγνωρίζει την σπουδαιότητα των ΜΥΗΕ στην παραγωγή φιλοπεριβαλλοντικής φτηνής ενέργειας και αναλύει τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για την διευκόλυνση της περαιτέρω ανάπτυξης τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...