Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας, Προέδρου των Λουτρών και Αντιπροέδρου του Συνδέσμου κ. Δημήτρη Μπίνου.

Κατά τη Συνεδρίαση,εγκρίθηκε ο Ισολογισμός του 2017, τροποποιήθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας με τη σύσταση δύο θέσεων ΠΕ Διοικητικού και ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, αναπροσαρμόστηκαν οι ετήσιες εισφορές των Δήμων - Μελών του Σ.Δ.Ι.Π.Ε. και έγινε αποδοχή της ένταξης 4 νέων Δήμων στον Σύνδεσμο: Ηράκλειας, Δωδώνης, Ναυπακτίας και Πύδνας - Κολινδρού.

Στις εργασίες του Συμβουλίου συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού, που με τις τοποθετήσεις τους ενημέρωσαν τα μέλη για την έκδοση του ειδικού σήματος λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών.

Τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του Ιατρικού και παραιατρικού χώρου σε θέματα που σχετίζονται με τα Ιαματικά, όπως ο καθηγητής ΑΠΘ κ. Κούβελας Δημήτρης, η γεροντολόγος κ. Στέλλα Τσαρτσάρα, ο Πρόεδρος Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος κ. Πέτρος Λυμπερίδης και η πρόεδρος ΕΛΕΑΝΑ κ. Αθανασία Παππά.

Στο τέλος παρουσιάστηκε Πανελλήνια Έρευνα για τα Ιαματικά Λουτρά, που έγινε για λογαριασμό του Συνδέσμου από την PALMOS ANALYSIS με σημαντικά συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα:

Θετική είναι η εικόνα για τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ σε Πανελλαδική Έρευνα Κοινού για τα Ιαματικά Λουτρά σε 4 περιφέρειες στην Ελλάδα, που έγινε το Σεπτέμβριο, για λογαριασμό του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος από την PALMOS ANALYSIS.

Το 44 % απάντησε ότι έχει επισκεφθεί Λουτρά στην Ελλάδα και το 56% απάντησε αρνητικά. Η αιτία επίσκεψης για το 70% που επισκέφτηκαν λουτρά είναι λόγοι αναψυχής, για το 45% θεραπευτικοί λόγοι , για το 3% μόνο η χρήση παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ποιές παροχές ζητούν οι επισκέπτες στα λουτρά φαίνεται από το ποσοστό που απάντησαν: Το 51% ζητά ξενοδοχειακές υποδομές, το 49% ζητά Ιατρική υποστήριξη, το 44% ζητά υπηρεσίες φυσιοθεραπείας, το 39% υπηρεσίες ευεξίας, το 37% ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το 37% υπηρεσίες εστίασης και το 20% αγροτουριστικές δραστηριότητες.

Στην ερώτηση πόσα χρήματα θα προσφέρατε για να καλύψετε τις απαιτήσεις σας στη λουτρόπολη ο μέσος όρος είναι 12,2 €.

Ο μέσος όρος επιθυμητής παραμονής για λουτροθεραπεία είναι 5,8 ημέρες.

Στο ερώτημα πόσα χρήματα θα ξοδεύατε συνολικά για κάθε μέρα παραμονής σε διαμονή, εστίαση, ψυχαγωγία και λουτροθεραπεία ο μέσος όρος είναι τα 45 €.

Στο ερώτημα για την αναγνωρισιμότητα των Ιαματικών Λουτρών, τα Λουτρά Πόζαρ έχουν την πρωτοκαθεδρία στις παρακάτω Περιφέρειες: Κεντρικής Μακεδονίας 75%, Δυτικής Μακεδονίας 65%, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 45% και στην Ήπειρο 45%.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...