Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου στους Προμάχους του 2019



Με συναισθήματα πατριωτικής συγκίνησης και μέσα σε κλίμα ομοψυχίας και εθνικής υπερηφάνειας, γιόρτασαν οι Πρόμαχοι τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της επανάστασης των Ελλήνων κατά της Τουρκοκρατίας την 25η Μαρτίου 1821.
Εψάλη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, εκφωνήθηκε ο λόγος της ημέρας από εκπαιδευτικό του Γυμνασίου, τελέστηκε μνημόσυνο στο Ηρώον των πεσόντων του χωριού και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς , ενώ οι μαθητές των σχολείων τραγούδησαν τον Εθνικό ύμνο της πατρίδας μας.
Η παρέλαση που ακολούθησε, ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών και οι εκατοντάδες κάτοικοι που την παρακολούθησαν, καταχειροκρότησαν τη νεολαία του τόπου μας κατασυγκινημένοι.
Εκείνο όμως που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη όλων, είναι η αυθόρμητη μάζωξη όλων των κατοίκων του ιστορικού οικισμού, παιδιών, μαθητών, γονέων, παππούδων, γιαγιάδων, εκπαιδευτικών, επισήμων φορέων, Ιερέα και ψαλτάδων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του Ναού του Αγίου Δημητρίου και τραγούδησαν με Στεντόρεια φωνή βγαλμένη από τα τρίσβαθα της ψυχής τους το «Μακεδονία Ξακουστή» κάνοντας ακόμη και τα σίδερα να ραγίσουν.
Ήταν το τρανό μήνυμα των Ακριτών της πατρίδας μας της Μακεδονίας, ότι όσες βρώμικες συναλλαγές κι αν γίνουν από κάποιους αργυρώνητους Εφιάλτες, ο αιματοβαμμένος τόπος μας θα παραμείνει Αδούλωτος, Ελεύθερος, Περήφανος και πως οι απόγονοι των Ηρώων πολεμιστών, δεν θα υποκύψουν σε καμιά Σειρήνα.
«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.


































































































































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...