Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αλαλούμ: Ανοίγουν ή όχι τελικά τα σχολεία στο νομό Πέλλας τη Δευτέρα;



Ανατρέπονται όλα, ως αναφορά την απόφαση των δημάρχων του νομού Πέλλας για τριήμερη αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς σύμφωνα με τις απόψεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ένα γενικευμένο αλαλούμ στην όλη παράνοια που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι δήμαρχοι που πήραν την απόφαση, δεν γνώριζαν την συγκεκριμένη ΠΝΠ και το "άκυρο" της δικαιοδοσίας τους;

Ρωτάται η Αντιπεριφέρεια, για το τί δύναται να πράξει και σε ποιές ενέργειες  προτίθεται να προβεί, αν βέβαια έχει κάποια βούληση.

(... Κανονικά θα χτυπήσει τη Δευτέρα το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές του νομού Πέλλας, παρά την κοινή απόφαση των τεσσάρων δήμων της περιοχής για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Πέλλα.

Όπως τόνισε στο Thestival.gr, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού είναι μόνο του υπουργείου Παιδείας και Υγείας, βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι δήμοι, όπως είπε ο κ. Κόπτσης, «έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν για τρεις μέρες τα σχολεία για έκτακτα γεγονότα, αλλά σύμφωνα με την ΠΝΠ δεν εμπίπτουν στην περίπτωση των προβλημάτων υγείας, όπως είναι ο κορωνοϊος». Τις αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας τις λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας.

«Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα στον νομό Πέλλας με βάση την ΠΝΠ. Κλείνουν κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και Υγείας όταν υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα που αναφέρονται στις οδηγίες», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις δήμαρχοι του νομού, είχαν αποφασίσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς στον νομό να αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου....)


Με πληροφορίες από https://www.thestival.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...