Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

"Πρόταση ανάπλασης στην ανατολική είσοδο της πόλης της Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας". Ιωάννα Αμπάρη



Το παρόν διάγραμμα απεικονίζει μια πρόταση ανάπλασης για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στην ανατολική είσοδο της πόλης της Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας και συγχρόνως επιδιώκει να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα διαθέσιμων χώρων της πόλης καθώς και να συνδέσει τον αθλητισμό με την οικονομία και τον τουρισμό.

Η ανάγκη συγκέντρωσης,  κοινωνικοποίησης και αναψυχής των κατοίκων έχει λύση με την αξιοποίηση μιας έκτασης όπου θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες κυρίως με την μορφή ποικίλων αθλημάτων  καθώς και με διάφορες ψυχαγωγικές  και πολιτιστικές δραστηριότητες με στόχο να γίνει ο αθλητισμός σημαντικό κομμάτι στην περιοχή της Αλμωπίας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης .

 Αρχικά αξιοποιείται το υφιστάμενο κολυμβητήριο και στη συνέχεια δημιουργούνται χώροι υπαίθριας άθλησης (γήπεδα ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τένις, αναρρίχηση , σκειτμπορντ κλπ) , υπαίθριου και εκπαιδευτικού παιχνιδιού , χώρων στάσεων , χώρου συγκέντρωσης εφήβων ,  χώρων διαθέσιμων για πολιτιστικά δρώμενα καθώς και ένα κτίριο χώρου συνάθροισης κοινού. Υψηλή και χαμηλή βλάστηση καθώς και αρωματικά φυτά ολοκληρώνουν την πρόταση προσφέροντας έναν αξιοποιημένο πνεύμονα πρασίνου στην πόλη της Αριδαίας. Η μελέτη έχει γίνει λαμβάνοντας ως κύριο στοιχείο τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα ώστε η πρόσβαση να πραγματοποιείται από όλους

..Για την οριστική μελέτη και υλοποίηση του έργου απαιτείται συνεργασία από διάφορες επιστημονικές ομάδες όπως Μηχανολόγων, Οικονομολόγων, Γεωπόνων, Ηλεκτρολόγων, Τοπογράφων κ.λ.π. προκείμενου το αποτέλεσμα να είναι το δυνατόν άρτια λειτουργικό , ασφαλή και αποτελεσματικό καθώς να αποδίδει την κεντρική ιδέα του αρχικού οράματος με μια προσπάθεια συνεισφοράς  για τον τόπο της Αλμωπίας.

Ιωάννα Αμπάρη

Αρχιτέκτων Μηχανικός 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...