Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας για την 19η Μαΐου.Δήμος Αλμωπίας

Αριδαία, 19/05/2023
Δελτίο Τύπου

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα θλίψης, ημέρα εθνικής μνήμης που δεν πρέπει να ξεχνάμε, ημέρα σεβασμού στους πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους, ημέρα απόδοσης φόρου τιμής προς τον Ποντιακό Ελληνισμό όπου μέχρι και σήμερα μετράει τις πληγές του.

Οι Έλληνες του Πόντου υπήρξαν ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων, καθώς κράτησαν ακμαία την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό στον Πόντο και τη Μικρά Ασία.

Αποτελεί, λοιπόν, χρέος όλων μας, να διαφυλάξουμε την πολιτιστική κληρονομιά που έφεραν οι ξεριζωμένοι Πόντιοι στον τόπο μας, την οποία σεβόμαστε και οφείλουμε να παραδώσουμε ακέραια στις επόμενες γενιές, ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ ο αγώνας, το θάρρος και η αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών.

Η γνώση της ιστορίας μας άλλωστε, θέτει γερά θεμέλια για ένα δυναμικό μέλλον.

Δήμαρχος Αλμωπίας

Μπάτσης Χρήστος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...