Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Θερινό Πρόγραμμα διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού 2024 - Επίσκεψη στο Δήμο Αλμωπίας.

 Θερινό Πρόγραμμα διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού

Φοιτητές από το πανεπιστήμιο Charles Darwin της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας με επικεφαλής τον καθηγητή τους Γιώργο Φραζή και το διδακτικό προσωπικό, επισκέφθηκαν τα γραφεία του Δήμου την Πέμπτη 11 Ιουλίου και έγιναν δεκτοί από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Προγραμματισμού κ. Όλγα Ολλανδέζου, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Πέτρο Τσαρκνιά και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικού, Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Γιώργο Χατζηδημητριάδη. Ο κ. Φραζής αναφέρθηκε στο ιστορικό του προγράμματος, στις σπουδές των φοιτητών και στη στήριξη προς το πρόγραμμα από τους τοπικούς φορείς και ιδιώτες από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι εκπρόσωποι του Δήμου καλωσόρισαν την αποστολή και ακολούθησε συζήτηση για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του εν λόγω πανεπιστημίου.    

Φοιτητές  βρίσκονται στην Αλμωπία στο πλαίσιο του 18ου Θερινού εντατικού κύκλου ελληνικής γλώσσας και ελληνικού πολιτισμού που οργανώνεται στην περιοχή μας από το 2009, με πρωτοβουλία του συντοπίτη μας Ευστράτιου Πούλου και της συζύγου του Αγγελικής Πούλου. Το φετινό πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Κάλυμνο, συνέχεια στην Αθήνα και τέλος στην εδώ περιοχή μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουλίου.  Το πρόγραμμα τελειώνει στη Θεσσαλονίκη στις 19 Ιουλίου. 

Οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Ντάργουιν μέσα σε τρεις εβδομάδες καλύπτουν ύλη εξαμηνιαίου μαθήματος και τα θέματα σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό.  Τα ερευνητικά θέματα του προγράμματος του 2024 καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα και μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η ελληνική παραδοσιακή μουσική, η βυζαντινή μουσική, καθώς και τα βήματα της ιστορίας όπως ξετυλίγονται στα μουσεία της Καλύμνου, Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Μουσείο Ακροπόλεως, και τα Μουσεία Πέλλας, Βεργίνας, Αιγών, Βυζαντινό Θεσσαλονίκης. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...