Όπως τα κινητά έτσι και οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν εισχωρήσει σε όλα σχεδόν τα σπίτια-και τα εστιατόρια-του δυτικού κόσμου.Κατά διαστήματα γίνονται αναφορές στις βλαβερές συνέπειες της χρήσης τους, όμως οι αντίθετες καθησυχαστικές γνώμες "ειδικών" δεν επιτρέπουν στον απλό πολίτη να αντιληφθεί το μέγεθος των επιπτώσεων.
Οι φούρνοι μικροκυμάτων θα έπρεπε να ονομάζονται "φούρνοι ακτινοβολιών", αφού στην ουσία εκπέμπουν μικροκυματική ακτινοβολία 2,450Mhz ή 2.45Ghz στα τρόφιμα.Κάθε φούρνος μικροκυμάτων περιέχει ένα μάγνητρο,ένα σωλήνα δηλαδή,μέσα στον οποίο τα ηλεκτρόνια επηρεάζονατι από μαγνητικά και ηλεκτρικά πεδία έτσι ώστε να παραχθεί η ακτινοβολία μικροκυμάτων που αλληλεπιδρά με τα μόρια των τροφίμων.Η θερμότητα στα τρόφιμα δημιουργείται από τη μοριακή τριβή που προκαλεί η εκπεμπόμενη ακτινοβολία, καθώς αναγκάζει τα μόρια των τροφίμων να περιστραφούν με τη συχνότητα της,δηλαδή εκατομμύρια φορές ανά δευτερόλεπτο.Η τριβή προκαλεί ουσιαστική ζημιά στα μόρια:τα παραμορφώνει.το επιστημονικό όνομα αυτής της παραμόρφωσης είναι δομικός ισομερισμός .
Στο παρελθόν μάλιστα ο φούνος μικροκυμάτων στάθηκε μοιραίος για τη ζωή μίας ασθενούς στην Οκλαχόμα).Συγκεκριμένα στην ασθενή Norma Levitt, κατά τη χειρουργική επέμβαση ισχιών στο νοσοκομείο,χρησιμοποιήθηκε αίμα που θερμάνθηκε σε φούρνο μικροκυμάτων με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει μία απλή μετάγγιση αίματος(προφανώς η ακτινοβολία μικροκυμάτων άλλαξε κάτι στο αίμα.)Το 1991 έγινε η δίκη.
Ο Dr Hans Ulrich Hertel εργάστηκε ως επιστήμονας τροφίμων,για πολλά έτη,σε μια από τις σημαντικότερες ελβετικές επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας,αλλά απολύθηκε επειδή έθεσε ερωτήματα σχετικά με διαδικασίες επεξεργασίας που μετουσίωναν τα τρόφιμα.
Στη μελέτη αναφέρεται πως κάτω από την επίδραση μικροκυμάτων,τα φυσικά αμινοξέα των τροφών μετατρέπονται σε ισομερή τους ή μετασχηματίζονται σε τοξικές μορφές.Επίσης μετά από κατανάλωση γάλακτος και λαχανικών που θερμάνθηκαν με μικροκύματα μειώθηκαν στο αίμα των ατόμων τα επίπεδα αιμογλοβίνης και τα λεμφοκύτταρα,ενώ αυξήθηκαν τα επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων και χοληστερόλης,ειδικά η αναλογία των τιμών HDL(κακή χοληστερόλη) και LDL(καλή χοληστερόλη).Σε παλαιότερο άρθρο του στο περιοδικό Franz Weber, o Dr Hetel δήλωνε ξεκάθαρα πως η κατανάλωση τροφίμων που μαγειρεύτηκαν σε φούρνους μικροκυμάτων επέφερε καρκινώδη αποτελέσματα στο αίμα.
Τη μελέτη Dr Hertel και Blanc φρόντισε να φιμώσει η FEA,η ελβετική ένωση εμπόρων ηλεκτρικών συσκευών για οικιακή και βιομηχανική χρήση.Αγωγή που κατέθεσε οδήγησε σε καταδικαστική απόφαση λόγω "παρεμπόδισης του εμπορίου" το Μάρτιο του 1933 και απαγόρευε την περαιτέρω δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας.Πέντε χρόνια μετά(25 Αυγούστου 1998) η απόφαση αντιστράφηκε στο Στρασβούργο.Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστήριξε πως υπήρξε παραβίαση των δικαιωμάτων Hertel στην απόφαση του 1993 κια πως η απαγόρευση δηλώσεων που του ετέθη,σχετικά με την επικυνδινότητα των φούρνων μικροκυμάτων για την ανθρώπινη υγεία,ήταν αντίθετη προς το δικαίωμα έκφρασης.Επίσης αποφασίστηκε πως η Ελβετία οφείλει να πληρώσει αποζημίωση στον Dr Hertel.
ΠΗΓΗ: http://thesecretrealtruth.blogspot.com
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.