Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΑΛΑΙΝΟΘΗΡΩΝ


 
Eξοπλισμένα με μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς είναι πλέον δύο από τα πλοία του Ποιμένα των Θαλασσών -δωρεά αμερικανικής εταιρίας ανακύκλωσης- τα οποία ελπίζει να την βοηθήσουν να «χτενίζει» ανά πάσα στιγμή τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις αλιεύοντας πολύτιμες πληροφορίες για τα φαλαινοθηρικά και τις προθέσεις τους.


Η οργάνωση Sea Shepherd (Ποιμένας των Θαλασσών) είναι γνωστή παγκοσμίως για τις παράτολμες και αμφιλεγόμενες μεθόδους που εφαρμόζει στη μάχη της εναντίον των φαλαινοθήρων.

Πέρυσι βρέθηκε για ακόμη μια φορά στα πρωτοσέλιδα όταν ανάγκασε τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά να επιστρέψουν στα λιμάνια σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο και χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, έχοντας αλιεύσει το εν πέμπτο της ετήσιας ποσόστωσης.

Εφέτος, οι ακτιβιστές ελπίζουν να αναγκάσουν τα ιαπωνικά πλοία να καταθέσουν τα όπλα πριν σκοτώσουν έστω και μία φάλαινα, με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας:

«Μπορούμε να καλύψουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα με αυτά τα αεροσκάφη που απέδειξαν ότι είναι πολύτιμα», λέει ο καπετάνιος Πολ Ουότσον εξηγώντας ότι χάρη σε ένα από αυτά, η οργάνωση εντόπισε το περασμένο Σάββατο την ιαπωνική «ναυαρχίδα» Nisshin Maru κοντά στις δυτικές ακτές της Αυστραλίας. «Το πλήρωμα του Sea Shepherd βρήκε τον ιαπωνικό στόλο φαλαινοθηρικών πριν θανατωθεί έστω και μία φάλαινα.»

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι μόνο πέρυσι, οι ενέργειές της είχαν ως αποτέλεσμα να διασωθούν περίπου 800 φάλαινες. Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας, οι Ιάπωνες θανάτωσαν 173 φάλαινες προτού τελικά επιστρέψουν πρόωρα στη βάση τους.

Φέτος, εκτός από τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, ο Ποιμένας των Θαλασσών υποστηρίζει ότι θα έχει τη βοήθεια περισσότερων από 100 εθελοντών στα νερά της Ανταρκτικής, στο πλαίσιο της αποστολής «Ιερός άνεμος» .         

Η φαλαινοθηρία για εμπορικούς σκοπούς απαγορεύεται εδώ και σχεδόν 25 χρόνια από διεθνή συνθήκη, όμως η Ιαπωνία συνεχίζει τις δραστηριότητές της -επίσημα στο όνομα της επιστήμης- χωρίς να διαψεύδει ότι το κρέας των φαλαινών καταλήγει στο τραπέζι των Ιαπώνων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...