Τι χρειαζόμαστε:
- 1½ κιλό χόρτα (άγρια χόρτα, σπανάκι, σέσκουλα)
- 2 πράσα
- 1/2 φλυτζάνι γλυκό τραχανά
- 1 φλυτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 2 κουταλάκια ξύσμα λάιμ
Πως το κάνουμε:
- Καθαρίζετε και πλένετε σχολαστικά τα χόρτα. Τα βάζετε σε μια λεκάνη με αλάτι και τα αφήνετε 15 λεπτά να μαραθούν. Στη συνέχεια, τα στύβετε με τα χέρια σας.
- Ψιλοκόβετε τα πράσα και το δυόσμο.
- Ξύνετε το λάιμ.
- Αναμειγνύετε τον τραχανά με λίγο καυτό νερό και τον αφήνετε να μαλακώσει.
- Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ τα χόρτα με τα πράσα, την κεφαλογραβιέρα και τον τραχανά. Προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ζυμώνετε με τα χέρια καλά το μείγμα.
- Παίρνετε λίγο-λίγο από το μείγμα και το πλάθετε σε κεφτέδες.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού αναμειγνύοντας το γιαούρτι με το δυόσμο και το ξύσμα λάιμ.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Αλευρώνετε έναν-έναν τους χορτοκεφτέδες και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠΗΓΗ...http://www.sintagespareas.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.