Ο καλύτερος μεζές για ούζο. Τι θα λέγατε όμως αν το ουζάκι το βάζαμε μέσα στα καλαμαράκια;
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μετρια καλαμαρακια φρεσκα η κατεψυγμενα
Χυμο απο 1 λεμονι
1 φλυτζανακι μικρο του καφε ουζο
Αλατι
Αλευρι
Λαδι για το τηγανισμα ελαιολαδο σπορελαιο,μισο μισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παιρνουμε τα καλαμαρια, τα καθαριζουμε,τα πλενουμε και τα κοβουμε σε ροδελες. Τα κεφαλια και τα πλοκαμια τα κραταμε ατοφια. Τα βαζουμε σε μια λεκανιτσα και ριχνουμε μεσα το αναλογο αλατι, τον χυμο απο το λεμονι το ουζο, τα ανακατευουμε και τα αφηνουμε να μαριναριστουν για 1 ωρα στο ψυγειο. Αφου ετοιμαστουν πεταμε τα υγρα που υπαρχουν στην λεκανιτσα,και ριχνουμε μπολικο αλευρι και τα αλευρωνουμε με τετοιο τροπο ωστε να στεγνωσουν τα καλαμαρακια απο τα υγρα τους.
Βαζουμε μπολικο λαδι σε βαθυ τηγανι η'κατσαρολα να καψει καλα το λαδι,τιναζουμε το περιττο αλευρι απο τα καλαμαρια και τα ριχνουμε λιγα λιγα στο καυτο λαδι ωστε να τηγανιστουν σωστα. Βαλτε καποιο προστατευτικο απο πανω να αποφυγετε τυχον ατυχηματα με το πεταγμα λαδιου. Μολις παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα ειναι ετοιμα,με μια τρυπιτη κουταλα τα αφαιρουμε τα βαζουμε σε πιατελα και τα σερβιρουμε ζεστα με λεμονακι.
ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.