Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Η ποιήτρια και το φάντασμα



Στην αρχή της ιστορίας εκείνος δεν πίστευε ότι η ποιήτρια  τον αγαπούσε, καταλάβαινε τα ποιήματα της ως «γυναικείο ρομαντισμό» που έπλαθε καταστάσεις έξω  απο την άλγεβρα των γήινων...
Τον μεταμόρφωνε -από μία διάθεση απλώς- σε ένα ιδανικό.

Μετά από πολλά χρόνια «πεπρωμένου», εκείνη έγραφε πλέον ποιήματα βιωματικά.
Όλα ήταν από μέτρια ως τίποτα και μόνο  τα ποιήματα που είχε γράψει για εκείνον ήταν βαθιά, ήταν υπέροχα. Λάβα που ξετιναζόταν απο τον πυρήνα της ψυχής της.

Και τότε ένιωσε: - - »Μ' αγαπούσε πραγματικά - -«

Και της το είπε: «Μ' αγαπούσες πραγματικά»

Και εκείνη ένιωσε: «- Όχι, δεν σ' αγάπησα ποτέ. Δόθηκα σε άλλους με πάθος. Σε εσένα όμως υπήρχε ένα μόριο που ανταποκρινόταν στο ιδανικό μου. Μη πραγματοποιήσιμο. Ίσως τα απερίγραπτα όμορφα χέρια σου, ο τρόπος που περπατάς. Ίσως τα βαθιά σου μάτια γεμάτα απο.. κάτι.. Δεν σ' αγάπησα ποτέ, αλλά μου χάρισες  ένα κομμάτι εκείνου του ιδανικού που δεν ήρθε και δεν θα έρθει ποτέ. Τα ποιήματα μου δεν ήσουν εσύ, ήταν ένα φάντασμα. Εκείνο το φάντασμα του οποίου το αίμα κυκλοφορεί στο αίμα σου. Μια σταγόνα  μόνο. Γι΄αυτό είσαι τα καλύτερα μου ποιήματα.»

Και του το είπε: «Ναι»

Εφημερόπτερα-Άνα





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...