Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Τενεκέδες φουρνιστοί με μεράκι, πασπαλισμένοι με Αγάπη


Συνταγή: Τενεκέδες  φουρνιστοί με μεράκι, πασπαλισμένοι με Αγάπη

Υλικά:
Ένας μεταχειρισμένος τενεκές, από τυρί ή ελιές, από το παντοπωλείο.
Πινέλα ζωγραφικής διαφόρων διαστάσεων.
Μπογιές με τα βασικά χρώματα, σε λαδομπογιά ή πλαστικό, κατά την προτίμηση του καθενός.
Διαλυτικό υγρό, ή νερό, ανάλογα με την υφή της μπογιάς.
Χαρτόνι για να στρώσετε κάτω και γάντια μιας χρήσης.
Χώμα για να γεμίσετε τον τενεκέ  και λουλούδια της αρεσκείας  σας,  που θα φυτέψετε μόλις τελειώσετε.
Παρέα πέντε έξι ατόμων(συγγενείς ή φίλοι) εκ των οποίων οι μισοί να είναι μικρά παιδιά.
Μουσική, χυμοί και αναψυκτικά καθώς και σπιτικό κέικ.

Απαραίτητα υλικά (αλλιώς η συνταγή δεν θα πετύχει):
Φαντασία
Μεράκι.
Όμορφες σκέψεις.
Γλυκά συναισθήματα.
Όνειρα.
Ευχές.
Αγάπη.

Εκτέλεση:
Πρώτο βήμα, απενεργοποιείστε  τα κινητά σας τηλέφωνα.
Πλένετε  με  άφθονο νερό και σαπουνάδα, εσωτερικά-εξωτερικά τους τενεκέδες και σκουπίζετε καλά να ξεραθούν. Στη συνέχεια, περνάτε το εξωτερικό του τενεκέ με ένα χρώμα της προτίμησής σας(όλη την επιφάνεια), για να έχετε το βασικό φόντο.
Αφήστε κάποιες ώρες να ξεραθεί και στο μεσοδιάστημα, συζητείστε με την ομάδα-παρέα σας για ο,τιδήποτε σας ενδιαφέρει. Διηγηθείτε  παραμυθάκια στους μικρούς, προσφέρετέ τους  χυμό και γλυκάκια, και μη ξεχάσετε να τραγουδάτε τα αγαπημένα σας τραγούδια.
Αφού στεγνώσει το βασικό φόντο του τενεκέ σας, ξεκινήστε να ζωγραφίζετε όλες τις πλευρές του,  χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας, την έμπνευση και τον καλλιτεχνικό σας οίστρο.
Τέλος, μόλις η δημιουργία σας είναι έτοιμη, γεμίστε το χώμα και τοποθετείστε μέσα, τα αγαπημένα σας λουλούδια, ρίχνοντας νεράκι και λίγο λίπασμα.
Μην λησμονήσετε να μιλάτε συνεχώς στα φρεσκοφυτεμένα σας φυτά, με γλυκιά φωνή, γιατί σαν ζωντανοί οργανισμοί που είναι, αντιλαμβάνονται όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα, θετικά και αρνητικά.

Τελικό στάδιο:
Τοποθετείστε τον παραμυθένιο τενεκέ σας, τον φτιαγμένο με την αγάπη, το μεράκι και το ταλέντο σας, έξω, στον δρόμο της γειτονιάς σας, στο πλατύσκαλο, στο παράθυρο, στην υδρορροή ή οπουδήποτε σας κάνει κέφι.
Έξω  από τα στενά όρια της αυλής σας, για να δώσετε χρώμα και προσωπικότητα στην γειτονιά σας, δείγμα ότι νοιάζεστε για τον περίγυρό σας και τους ανθρώπους  με τους οποίους μοιράζεστε αυτό το ευλογημένο κομμάτι της πατρίδας μας. 

Χρήσιμες συμβουλές:
Τους τενεκέδες και τα υλικά, οι οποίοι έχουν μηδαμινό κόστος, τους προμηθεύεστε μόνοι σας.
Μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα δημιουργήματά σας, τροφοδοτώντας τα με λίγο νεράκι και να προτρέπετε και τον γείτονά σας να συμμετάσχει με το δικό του έργο. 
Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε μια αλυσίδα πολιτισμού  και  άδολης συνεισφοράς και χτίζετε μέρα με τη μέρα, λουλούδι με το λουλούδι, μια ολάνθιστη  ανεμόσκαλα, η οποία  συνδέει τα όνειρά σας με τον φαντασιακό, όλο οσμές και συναισθήματα νεραϊδόκοσμο του παραμυθιού και της ποθητής Ουτοπίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...