Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Συνάντηση της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων με τους Αντιδημάρχους Σ. Αβραμίκα και Χ. Γεωργίου


Αντιπροσωπεία της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αλμωπίας και είχε συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Στέφανο Αβραμίκα και Χρήστο Γεωργίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναφορά εκ μέρους της Ομάδας, των προβλημάτων, που παρατηρούνται από την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου εντός του ιστορικού οικισμού.

Η αντιπροσωπεία, εξέθεσε στους δυο αιρετούς την επικινδυνότητα του οδοστρώματος στις γειτονιές, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς, εξαιτίας των πολλαπλών διαβρωμένων σημείων, των λακκούβων και των διαφόρων μπαρών αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων οι οποίες ελλοχεύουν κινδύνους πτώσεων και ατυχημάτων.
Αναφέρθηκε επίσης η ρατσιστική για πολλούς συμπεριφορά όλων, προς αρκετά άτομα με αναπηρίες, τα οποία ζουν και κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια στο χωριό, καθώς και πολλούς γέροντες, αυτονόητες δραστηριότητες  των οποίων, όπως μια βόλτα στο χωριό, είναι πέρα για πέρα απαγορευτικές.
Μάλιστα τα μέλη της ομάδας επιχειρηματολογώντας με στοιχεία, παρουσίασαν στους δυο αντιδημάρχους πλήθος φωτογραφιών από τα κρίσιμα σημεία και τις γειτονιές και ζήτησαν να πληροφορηθούν το πως σχεδιάζει η Δημοτική αρχή να επιλύσει το πρόβλημα.

Ο κύριος Γεωργίου, ως ο έχων την αρμοδιότητα, απάντησε ότι οι όποιες εργασίες που θα γίνουν στον οικισμό, θα γίνουν μετά τον Σεπτέμβριο, όπως είναι στον σχεδιασμό των παρεμβάσεων από πλευράς ΔΕΥΑ , και θα καλυφθούν μόνο οι λακκούβες τμηματικά. Για περαιτέρω παρεμβάσεις και στρώσιμο ολόκληρων επιφανειών στις γειτονιές, δεν προβλέπεται μέσα στο 2017 και θα πρέπει να υπάρξει νέα ένταξη στο πρόγραμμα του 2018 κατόπιν απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου.

Η συζήτηση περιεστράφη και προς την ύδρευση του χωριού, με τον κύριο Γεωργίου να εγγυάται, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες που έχει από επίσημα εργαστήρια αναλύσεων, την ποιότητα του νερού που πίνουν οι κάτοικοι και εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του ως προς την επάρκεια των υδάτινων αποθεμάτων, τα οποία όπως είπε, προέρχονται στην πλειοψηφία από τις ορεινές πηγές, ενώ μόνο για δυο μήνες χρησιμοποιούνται οι γεωτρήσεις του κάμπου και αυτές την καλοκαιρινή περίοδο της μεγάλης ζέστης.
 Στον επίλογο της ενότητας αυτής δε, άφησε να εννοηθεί ότι θα εκπονηθούν μελέτες για την αντικατάσταση των παλαιωμένων δικτύων αμιάντου στα χωριά της δυτικής και βόρειας Αλμωπίας, όπου οι κάτοικοι υποπτεύονται αυτά τα δίκτυα, ως υπεύθυνα για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων καρκίνου.

Στις αιτιάσεις των μελών της Ομάδας, για επισκευή των ειδικών ευρυγώνιων καθρεπτών, που διευκολύνουν την κυκλοφοριακή κίνηση στον οικισμό, και οι οποίοι είναι κατεστραμμένοι, απάντησε ότι ήδη έχουν παραγγελθεί οι τέσσερις από αυτούς και εντός λίγων ημερών, θα τοποθετηθούν. 

Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τους δυο Αντιδημάρχους για τον χρόνο τους, την ευγενική φιλοξενία και  την ενημέρωση και σχεδιάζει να προβεί σε μεγαλεπίβολες δράσεις, κατόπιν συνεννοήσεων με τους εθελοντές κατοίκους, ώστε να πάρει την τύχη του χωριού και των κατοίκων στα χέρια της, ενεργώντας για το κοινό καλό στα πλαίσια προσωπικής εργασίας, όπως γίνονταν τις παλιότερες δεκαετίες.












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...