Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

H ακροστιχίδα του Νηπιαγωγείου!


Πρακτικές και απλές συμβουλές για να περάσετε με χαμόγελο την πόρτα του Νηπιαγωγείου.

Ναι!!! Η μεγάλη μέρα έφτασε…. το ¨καμάρι¨ σας μεγάλωσε και πάει στο Νηπιαγωγείο… Χαρείτε το, ετοιμάστε το αγαπημένο του γλυκό για να θυμάται την πρώτη του μέρα.

Ηρεμία, αυτοπεποίθηση και χαμόγελο. Aν εσείς είστε αποφασισμένη να αποχωριστείτε το παιδί σας, τότε κι εκείνο θα λάβει το μήνυμα. Το άγχος, η αμφιβολία και οι τύψεις δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στο παιδί.

Πείτε στο παιδί σας πόσα ωραία πράγματα θα κάνει στο Νηπιαγωγείο του.. Θα παίξει, θα αποκτήσει φίλους, θα ακούσει αγαπημένα παραμύθια και ιστορίες.

Ισως είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη για την προσαρμογή του παιδιού στο νηπιαγωγείο. Η συνέπεια του λόγου σας να είστε εκεί όταν σχολάσει, όπως του υποσχεθήκατε είναι σημαντική!!! Όταν είστε στην ώρα σας το παιδί θα νιώσει σίγουρο πως όλα θα πάνε καλά.

Ασπαστείτε τις απόψεις της νηπιαγωγού για το κολατσιό του παιδιού και για το μεσημεριανό του. Μικρές μερίδες φαγητού που τρώγεται εύκολα χωρίς να λερώνει. Αποφεύγονται οι τυποποιημένες τροφές, προτιμούνται τα φρούτα.

Γνωρίστε τον χώρο του σχολείου πραγματοποιώντας επισκέψεις μαζί με το παιδί, γνωρίστε τη δασκάλα του, μιλήστε μαζί της είναι ο σύμμαχος που θα σας βοηθήσει στην προσαρμογή του παιδιού.

Ωχ…. κλαίει! Είναι πολύ φυσικό. Το άγχος του αποχωρισμού από τη μητέρα του θα φέρει και κλάμα και θυμό και χτύπημα των ποδιών και φωνές. Μην υποχωρήσετε στις έντονες αντιδράσεις του, αν το κάνετε έστω και μια φόρα, θα το χάσετε το παιχνίδι!!! Το παιδί σας θα μάθει πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να πετυχαίνει αυτό που θέλει.

Για να βάλουμε πρόγραμμα!!! Προετοιμασία για την πρωινή ρουτίνα: βραδινό ύπνο στην ώρα του(9.00 μ.μ. το αργότερο), έγκαιρο ξύπνημα το πρωί για να προλαβαίνει να ντύνεται μόνο του και να παίρνει πρωινό.

Ε… ναι είμαι μεγάλος πια!! Εργαστείτε με τα παιδιά σας ώστε να τα βοηθήσετε να γίνουν όσο το δυνατό πιο ανεξάρτητα. Αυτοεξυπηρέτηση και αυτονομία: κανόνες υγιεινής, τουαλέτα μόνο του, βάζει και βγάζει το μπουφάν του και τα παπούτσια του, πλένει και σκουπίζει τα χέρια του, αναγνωρίζει τα πράγματα του.

Ίσως είναι καιρός να μιλήσετε για την δική σας πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο. Μιλήστε για τα συναισθήματα σας στο παιδί, αναφέρετε την αγωνία και το άγχος που νιώθατε κι εσείς… Εξηγήστε του πως τελικά όλα πήγαν καλά και πως θυμάστε εκείνες τις μέρες με αγάπη!

Oλα θα πάνε καλά! Εμπιστευτείτε τις δυνατότητες του παιδιού σας! Εμπιστευτείτε τη Νηπιαγωγό! Θα είναι πάντα εκεί και για το παιδί σας και για σας!

Κείμενο: Γκιζλή Μαρία, Νηπιαγωγός





ΠΗΓΗ...http://www.xamogelakia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...