Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

«ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ» . Πρεμιέρα από την Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ»

ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Τι γίνανε ρε οι φακές; Τις πούλησες;
ZHKOΣ: Δεν τις πούλησα, φύγανε μοναχές τους! Διότι σκάσανε οι φακές, βγήκαν τα μαμούνια, πήρε κάθε μαμούνι στην πλάτη από μια φακή και δρόμο τον ανήφορο!

Μία παράσταση με αναρίθμητες εκρήξεις γέλιου, που μεταφέρει χαρά και ευφρόσυνη διάθεση μέσα από την υψηλής ποιότητας χιούμορ της, καλείστε να παρακολουθήσετε από την Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου. Η Θεατρική μεταφορά της ταινίας «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ», που έγραψε και σκηνοθέτησε για τη μεγάλη οθόνη ο Ντίνος Κατσουρίδης, παίρνει σάρκα και οστά στην σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας από την Κυριακή 29 Οκτώβρη ως και την Κυριακή 5 Νοέμβρη 2017 με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και του Δήμου Έδεσσας.

Νοσταλγικές ευωδιές, γραφικές αυλές, ψυχές γεμάτες όνειρα, προσδοκίες και αγωνίες και στο επίκεντρο το παραδοσιακό μπακάλικο-κέντρο εμπορικής και κοινωνικής κίνησης- χώρος γύρω απ τον οποίο στήνεται η πλοκή, η δράση και η εξέλιξη του έργου. Ενός έργου που γοητεύει ακόμα και σήμερα 54 χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική του προβολή και που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική κωμωδία. Μια κωμωδία, που γεννήθηκε χωρίς κανόνες και που ακόμα λειτουργεί, χάρη στο αχαρακτήριστο και σχεδόν αναρχικό της χιούμορ. Ένα κοκτέιλ που περιλαμβάνει δόσεις σουρεαλισμού,  ηθογραφίας, καταγραφής της πραγματικότητας και τη γελοιοποίησή της. Η αυθεντικότητα της, η φρεσκάδα της, ο φρενήρης ρυθμός της, οι χαρακτήρες της και οι μοναδικές της ατάκες, συντελούν στη διαχρονική αξία του έργου. Ισοπεδωτικό, καταιγιστικό, απολαυστικό, είναι λίγες μόνο από τις λέξεις που μπορούν να αποδώσουν το σενάριο: Ο Ζήκος, ένας επαρχιώτης που δουλεύει μπακαλόγατος στου κυρ-Παντελή, έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον του αλλά οι τρόποι που χρησιμοποιεί για να τα πραγματοποιήσει αποκαλύπτουν το μέγεθος της αφέλειας του. Είναι ερωτευμένος με την Φιφίκα, η οποία προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της, τη Λίτσα και ζητάει από την προξενήτρα κυρά Δέσποινα να πείσει τον πατέρα της να του δώσει το χέρι της. Ο Ζήκος κοροϊδεύει για την επιλογή του τον Παντελή αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες σε συνεννόηση με τον πατέρα της και ερήμην της ίδιας. Στα γενέθλια της Λίτσας θα αποκαλυφθεί το «συνοικέσιο του αίσχους» και η ζωή όλων θα έρθει τα πάνω – κάτω καθώς τόσο αυτή όσο και η φιλενάδα της διατηρούν σχέσεις, η μεν Λίτσα με τον νεαρό ηλεκτρολόγο Αργύρη, η δε Φιφίκα με τον φίλο του Κιτσάρα. Όμως μετά την απόπειρα των νέων να κλεφτούν, οι γονείς τους θα υποχωρήσουν και θα δώσουν την ευχή τους για το γάμο τους, αφήνοντας τον Ζήκο και τον κυρ -Παντελή... μπουκάλες!


Ένα εξαιρετικό επιτελείο ανθρώπινου δυναμικού, άκρως δημιουργικό και κεφάτο, εργάστηκε υπό τις σκηνοθετικές υποδείξεις της Δέσποινας Οτουντζίδου, κρατώντας τη φινέτσα, τους ρυθμούς και τις συμπεριφορές των χαρακτήρων του έργου στο ακέραιο. Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Αγανάνη Ελένη (Φιφίκα), Αζέπη Ελένη (Λίτσα), Γκόγλης Βασίλης (Πελάτης), Δαδιώτη Βάλια (Πελάτισσα), Δουρβάνης Δημήτρης (Ζήκος), Καράλη Ελένη (Σωτηρία), Κιοσές Παντελής (Μήτσος), Νανόπουλος Παναγιώτης (Μανόλης), Τοπαλίδης Νίκος (Κιτσάρας), Τσακίρη Ελένη (Δέσποινα), Φανιόπουλος Λάκης (Παντελής) και Χατζής Χρήστος (Αργύρης)

Φίλες και φίλοι του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, αξίζει να στηρίξετε με την παρουσία σας την προσπάθεια όλων όσων συντέλεσαν σε αυτήν την παραγωγή. Υπενθυμίζουμε πως τα έσοδα από την παράσταση της πρεμιέρας (29 Οκτωβρίου) θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι».
Ώρα έναρξης καθημερινά στις 9.15 το βράδυ-Παράκληση η προσέλευση να γίνει τουλάχιστον 15΄λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...