Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας και συντάξεων


Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας και συντάξεων.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ερώτησή της σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας και συντάξεων που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος προς την Ευρ. Επιτροπή αναφέρει τα παρακάτω:
«Με τα μνημόνια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, της ΕΚΤ του ΔΝΤ, ο λαός στενάζει από την άγρια φορολογία, τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και την εκρηκτική ανεργία, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αδυνατεί να πληρώσει φόρους και δάνεια, ενώ η κατοικία και τα πενιχρά εισοδήματά του κινδυνεύουν με κατασχέσεις.
Από τους στόχους της Γ’ αξιολόγησης  που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι και η εκκαθάριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επισπεύδονται χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών,  ενώ οι δανειολήπτες θα συνεχίσουν να χρωστούν. Λήγει η προσωρινή ρύθμιση  που κάλυπτε ελάχιστους δανειολήπτες λόγω των προϋποθέσεων της και τώρα  μεθοδεύεται η κατάργηση ή η χειροτέρευση των όρων της. Χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια και η ιδιοκτησία των λαϊκών κατοικιών παραδίνονται στα κοράκια των funds. Οι δε  εξωδικαστικοί συμβιβασμοί γίνονται υπό τον εκβιασμό πλειστηριασμών. 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες οφειλετών και εγγυητών στεγαστικών, επαγγελματικών καταναλωτικών, αγροτικών δανείων και να πληγούν μικρές «μη βιώσιμες» επιχειρήσεις, συγκεντρώνοντας την επιχειρηματική πίτα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με βάση δηλώσεις στελεχών της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, όπως και της κυβέρνησης, διακηρυγμένος  στόχος των πλειστηριασμών είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών για να χρηματοδοτήσουν τα μονοπώλια, στο όνομα της ανάπτυξης. Οι διάφοροι ελιγμοί κυβέρνησης και τραπεζών που βρίσκονται υπό συζήτηση, όπως το όριο αξίας πάνω από το οποίο θα πλειστηριάζονται οι κατοικίες,  δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα τραπεζικών κατασκευαστικών κ.ά ομίλων προκειμένου «να μην επηρεαστεί η αγορά», οι επενδύσεις και τα κέρδη τους από τους μαζικούς πλειστηριασμούς». 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με βάση τα παραπάνω κατέθεσε το παρακάτω ερώτημα:
«Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο αίτημα για νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας - σύνταξης από κράτος, τράπεζες και funds;».


07/11/2017                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...