Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

"Sold out" οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«SOLD OUT ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ»

Με κοσμοπλημμύρα έριξε αυλαία η Κεντρική Σκηνή, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων, δεν έπεφτε καρφίτσα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Στην κυριολεξία έγινε «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ», υπόσχεση που τήρησαν όλοι οι συντελεστές της παραγωγής, προσφέροντας άφθονο γέλιο στο θεατρόφιλο κοινό. Περισσότεροι από 2000 θεατές κάθε ηλικίας κατέκλυσαν την αίθουσα επί μία εβδομάδα, διασκέδασαν, γέλασαν με τη ψυχή τους και αποθέωσαν τους ηθοποιούς που ερμήνευσαν τους ρόλους τους, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της σκηνοθέτιδας Δέσποινας Οτουντζίδου. Ένα ακόμα Θεατρικό ταξίδι έφτασε με επιτυχία στον προορισμό του, την αποδοχή και την επιβράβευση. Η αθρόα προσέλευση του Θεατρόφιλου κοινού αποδεικνύει πως το Εδεσσαϊκό Θέατρο έχει ισχυρά και ακλόνητα θεμέλια και ξέρει πώς να ανταποδίδει όλη την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου, μέσα από ποιοτικές δουλειές. Αυτή η παραγωγή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ανέβηκε στην κορυφή όχι μόνο της καλλιτεχνικής αλλά και της εισπρακτικής επιτυχίας, καταρρίπτοντας το ρεκόρ εισιτηρίων που από το 2009 κατείχε το έργο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, που επίσης ανέβηκε από την Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Ηρώς Γεωργίου.

«38 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της πόλης, κινητοποιώντας δυνάμεις απλών καθημερινών ανθρώπων, που βρίσκουν διέξοδο στην καλλιτεχνική δημιουργία, προσφέρει το Εδεσσαϊκό Θέατρο. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε από τους ιδρυτές του συλλόγου, προσπαθήσαμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές του οράματος τους, ώστε να κρατήσουμε το Εδεσσαϊκό Θέατρο στην πρώτη γραμμή των επάλξεων. Με κόπο, αγάπη και μεράκι αλλά κυρίως κατάθεση ψυχής, όλοι όσοι ανήκουμε στην μεγάλη αυτή οικογένεια που λέγεται Εδεσσαϊκό Θέατρο, οφείλουμε να συνεχίσουμε τη δημιουργική πορεία του συλλόγου, χαράσσοντας νέες ρότες και διαδρομές. Και θα το καταφέρουμε γιατί έχουμε συνοδοιπόρους μας εσάς, που δηλώνετε δυναμικό παρόν σε κάθε μας εκδήλωση. Σας ευχαριστούμε θερμά.» Με αυτά τα λόγια η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Οτουντζίδου Δέσποινα, καλώς όριζε το κοινό που με την παρουσία του δήλωνε έμπρακτα την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του στο Εδεσσαϊκό Θέατρο.

Την επίσημη πρεμιέρα του έργου λάμπρυνε με την παρουσία της η αγαπημένη ηθοποιός Νέλλη Παππά, η «Φιφίκα» της ταινίας του Ντίνου Κατσουρίδη «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ». Η κα Παππά φιλοξενήθηκε στην πόλη μας επί τετραημέρου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Έδεσσας, συνοδευόμενη από μέλη του Δ.Σ. , που φρόντισαν ώστε η διαμονή της να της αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Μεταξύ άλλων, περιηγήθηκε στο πάρκο των καταρρακτών θαυμάζοντας το ασύγκριτης ομορφιάς φυσικό κάλλος , την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι, ξεναγήθηκε στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, στο Μύλο των Γεύσεων και στο Δημοτικό Ερπετάριο ενώ επισκέφτηκε και τη Λαογραφική Εταιρεία όπου την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κος Νίκος Καραμανάβης ο οποίος της πρόσφερε αντίγραφα Μακεδονικών νομισμάτων και Βιβλία που εξέδωσε ο σύλλογος ως αναμνηστικά.

Η κα Παππά παρακολούθησε εμφανώς συγκινημένη την παράσταση της Τετάρτης 1η Νοέμβρη, που όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε, ήταν η πρώτη φορά που θα παρακολουθούσε το συγκεκριμένο έργο στο Θέατρο, συνομίλησε και συνεχάρη τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές για την προσπάθεια και ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Οτουντζίδου Δέσποινα για την πρόσκληση και την φιλοξενία, η οποία με τη σειρά της, εκτιμώντας όχι μόνο την καλλιτεχνική διαδρομή και την προσφορά πολιτισμού αλλά και την αποδοχή της πρόσκλησης να τιμήσει με την παρουσία της την επίσημη πρεμιέρα και κατ’ επέκταση και την πόλη μας, προσέφερε στην «Φιφίκα» δώρα και αναμνηστικά από το Εδεσσαϊκό Θέατρο. Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, η Θεατρική ομάδα αποχαιρέτησε την εκλεκτή καλεσμένη με την ευχή να ξανανταμώσουν.
Τις ευχαριστίες του όμως εξέφρασε με γραπτή επιστολή και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι» προς το Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, καθώς τα έσοδα από την παράσταση της πρεμιέρας, προσφέρθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας και την σημαντικότητα του να υπάρχει ευγενής άμιλλα μεταξύ των συλλόγων, καθώς η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία φανερώνει το πνεύμα της ευαισθησίας του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, προς τις ευπαθείς ομάδες.
«Το Εδεσσαϊκό Θέατρο ήταν είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε εκδήλωση που γίνεται στην πόλη και που αφορά όχι μόνο στον πολιτισμό αλλά και την κοινωνική ευαισθησία. Ανταποκρινόμαστε θετικά σε κάθε αίτημα υλικοτεχνικής υποστήριξης για δράσεις συλλόγων, σχολικών μονάδων ή φορέων, αποδεχόμαστε με χαρά κάθε πρόταση συνεργασίας ή συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων με τρίτους με σκοπό όχι μόνο τη ψυχαγωγία αλλά την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας, γι αυτό ευχαριστούμε το θεατρόφιλο κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και ελπίζουμε αυτή μας η πρωτοβουλία να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. », τόνισε η Πρόεδρος κα Οτουντζίδου. Σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα, μετά το τέλος της παράστασης, παρατέθηκε γεύμα στη Θεατρική Ομάδα ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών από τον Σύλλογο Νεφροπαθών, ενώ ο Πρόεδρος κος Βασίλης Μίσκος προσέφερε στο Εδεσσαϊκό Θέατρο μια εικόνα των Αγίων Αναργύρων, προστατών του συλλόγου.
Τις παραστάσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πέλλας Τζάκρη Θεοδώρα, Σηφάκης Γιάννης και Καρασμάνης Γιώργος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανδρίτσος Γιάννης και Ζωγράφου Μαρία, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Τσακίρης Θεολόγος, ο Διοικητής Π.Υ. Έδεσσας Γιώτης Ζώης, Εκπρόσωπος του Διοικητή της ΙΙας/ΜΚ Μεραρχίας Έδεσσας,  ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χατζόγλου Γιάννης, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. Νατάσα Ιατρίδου, η Πρόεδρος ΚΔΑΠμεΑ «Ορίζοντας» Κικίδου Γεωργία, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Έδεσσας Θοδωρής Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Νίκος Καραμανάβης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Άγιος Θόδωρος Γαβράς» Γαβριηλίδης Γιάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα» Ιωάννα Διαμαντή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού Δάτης Γιώργος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας Κωνσταντίνα Πλιούτα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «Απελλής» Σέξτου Μαρία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εδέσσης και Περιχώρων Τριγωνάκη Δανάη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι» Μίσκος Βασίλης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Δήμου Έδεσσας Κασσάρας Μιλτιάδης και ο Διευθυντής της Φιλαρμονικής Δήμου Έδεσσας Σαμαράς Λάκης. Εκπρόσωποι των ΜΜΕ, μέλη του ΚΑΠΗ και του «Βοήθεια στο σπίτι» δήλωσαν δυναμικό παρόν καθώς και μέλη του Πολιτιστικού Θεατρικού Συλλόγου «Ερωτέχνες» Αλμωπίας, της Θεατρικής Ομάδας «Σανίδι» Ημαθίας, της Θεατρικής Ομάδας Στρατζαλιωτών Γιαννιτσών «Η Στράντζα» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σκοπού «Ορφέας» Δήμου Στρυμώνα Σερρών.
Ιδιαίτερα συγκινητική η παρουσία των Ιδρυτικών μελών του συλλόγου Δέλιου Στέλλας και Πολυχρονιάδη Ραφαήλ αλλά και της Γιώτας Τσιρόγκα, χήρας του προσφάτως εκλιπόντος πρώτου Προέδρου και Ιδρυτικού μέλους του Εδεσσαϊκού Θεάτρου Γιώργου Τσιρόγκα, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένες οι παραστάσεις και που ως ελάχιστο φόρο τιμής εκτιμώντας την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά του στο σύλλογο, το Εδεσσαϊκό Θέατρο θεσπίζει την Τιμητική Διάκριση «Γιωργος Τσιρόγκας», αρχής γενόμενης από φέτος, προσφέροντας την στο αεικίνητο, εκλεκτό και πολύτιμο μέλος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, Βαγγέλη Πετσίβα, αναγνωρίζοντας το ήθος και την προσφορά του στον σύλλογο επί σειρά ετών.
Εκτιμώντας την προσφορά του Εδεσσαϊκού Θεάτρου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και αναγνωρίζοντας τη δημιουργική του πορεία, επιχειρηματίες, ιδιώτες, αλλά και επίσημοι φορείς, τάχθηκαν στο πλευρό του συλλόγου, συμβάλλοντας στην οργάνωση, προώθηση και προβολή αυτής της παραγωγής και ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δ.Σ. για υλική, οικονομική και κυρίως ηθική υποστήριξη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη κα Αηδονά Αθηνά, στον Δήμαρχο Έδεσσας κο Δημήτρη Γιάννου, στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κο Χατζόγλου Γιάννη, στην Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΔΗ.Κ,Ε.Δ.Ε. κα Ιατρίδου Νατάσα και κο Τακατζόγλου Κώστα αντίστοιχα.
Ευχαριστεί επίσης τις Επιχειρήσεις-Χορηγούς :
Παραδοσιακό Ξενοδοχείο «Βαρόσι», Ψητοπωλεία «Γευσηδρόμιο» και «Ήρθα κι Έδεσσα», Ουγγρίνης Κατασκευαστική, Ζαχαροπλαστεία «Le gateau» και «Ένδοξος Στρατός», Φυτώρια Πασχάλη, Κτήμα Ιωάννου-Γαλανού, Μπουγάτσα Σκαλιδάκης, Κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων Il vestito, Τυπογραφεία Questa και Στόχος, Οπωροπωλείο Κέκες Χρήστος, Καταστήματα τροφίμων Γαλανού Πέτρου, Πασχαλίδη Νίκου και Σταμπουλή Γιώργου, Γενικό εμπόριο Αφων Πόζαρλη και Γιάννης Παρίσης, Κατάστημα οπτικών Αφων Ζήμνα, Παλαιοπωλείο Δράμαλης, Καφενείο ΟΜΌΝΟΙΑ, Χρωματοπωλείο ERGO Market, Καφέ-bar K2, Αλλαντοποιϊα Ζλάτης
καθώς και τους κ.κ. Αράπογλου Αναστασία, Βαγουρδή Μαρία, Γάγλη Ελισάβετ, Γαλανόπουλο Χρήστο, Γαβριηλίδη Γιάννη, Γιώγα Δημήτρη, Δαλκαλίτση Λάζαρο, Δάμο Κώστα, Δέλιου Κατερίνα, Δημητριάδη Χρήστο, Ευθυμιάδη Δημήτρη, Ιωάννου Μαρία, Ιωβ Τζένη, Καλαϊτζή Γιάννη, Κιοσκερίδου Πόπη, Κριαρίδη Πέτρο, Κυριακού Βαγγέλη, Κωνσταντινίδη Μάκη, Μάινο Ευάγγελο, Μητσινάκη Γρηγόρη, Νεδέλκου Εύα, Νουσηκύρου Σοφία, Πετσίβα Βαγγέλη, Σεραφείμ Τάσο, Σερπετζή Γιώργο, Σουβατζόγλου Μιχάλη, Τσαβέα Κώστα, Τσίκο Γιάννη, Τσορμπατζόγλου Λάζαρο, Χουϊαρίδου Ντίνα και τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Έδεσσας, για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τις θερμότερες ευχαριστίες της εξέφρασε και η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου, ρίχνοντας την αυλαία αυτής της παραγωγής την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στο Θεατρόφιλο κοινό, στους επίσημους καλεσμένους, στις Αρχές του τόπου, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν σε αυτή την παραγωγή-επιχειρηματίες και ιδιώτες- στο Διοικητικό Συμβούλιο που της εμπιστεύτηκε αυτή την παραγωγή και φυσικά στους εκλεκτούς συνεργάτες-συνοδοιπόρους της σε αυτή τη θεατρική διαδρομή, ηθοποιούς και τεχνικούς.

Υπενθυμίζουμε τους συντελεστές της παραγωγής
Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Ενδυματολογία-Μουσική επιμέλεια: Δέσποινα Οτουντζίδου
Κομμώσεις-Μακιγιάζ: Μαίρη Πέτκου
Χειρισμός κονσόλας ήχων-φώτων: Τάκης Μπέλμπας
Διεύθυνση σκηνής : Πέτλη Ελένη
Τους ρόλους ερμήνευσαν οι :
Αγανάνη Ελένη: Φιφίκα (Α΄εμφάνιση)
Αζέπη Ελένη: Λίτσα
Γκόγλης Βασίλης : Πελάτης
Δαδιώτη Βάλια: Πελάτισσα
Δουρβάνης Δημήτρης : Ζήκος (Α΄εμφάνιση)
Καράλη Ελένη : Σωτηρία
Κιοσές Παντελής : Μήτσος
Νανόπουλος Παναγιώτης : Μανόλης
Τοπαλίδης Νίκος : Κιτσάρας (Α΄εμφάνιση)
Τσακίρη Ελένη: Δέσποινα
Φανιόπουλος Λάκης: Παντελής
Χατζής Χρήστος: Αργύρης


Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Αναμένουμε την επόμενη παραγωγή.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...