Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «Έχετε αποτύχει παντού και επιχειρείτε να οικειοποιηθείτε το δικό μας έργο»!


Σε σφυροκόπημα γενικότερα για την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης και, ειδικότερα, για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό του Υπουργού Αποστόλου προς τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς, εξελίχθηκε η ομιλία του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018.
Ο πρώην Υπουργός, χαρακτήρισε κατ’ αρχήν τον Προϋπολογισμό ως απόλυτη εφαρμογή του 4oυ Μνημονίου που η Κυβέρνηση ψήφισε προ εξαμήνου, επικαλούμενος και τον παγκοσμίως εγκυρότατο ΟΟΣΑ που χαρακτηρίζει την σημερινή Ελλάδα ως πρωταθλήτρια των φόρων ανάμεσα στις τριάντα πέντε χώρες–μέλη του.
Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο να αντικρούσει τα ψεύδη που ο κύριος Αποστόλου είχε εκστομίσει λίγα 24ωρα πριν από το Βήμα της Βουλής και, κυρίως στο φορολογικό όπου:
Ο Υπουργός έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι ο φορολογικός συντελεστής για τους αγρότες 13% του ν. 4172/2013 της Νέας Δημοκρατίας είναι… μεγαλύτερος, από τον φορολογικό συντελεστή από 22% έως 45% της σημερινής Κυβέρνησης και ότι ο φόρος που προκύπτει με αυτόν τον δικό τους συντελεστή είναι μικρότερος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η επιστήμη μαθηματικών και οικονομολογίας σηκώνει ψηλά τα χέρια; Αυτό δεν είναι πια σοφιστεία, δεν είναι ταχυδακτυλουργία, δεν είναι καν αλχημεία. Είναι αυτό που λέει ο λαός, ο λογαριασμός του Καραγκιόζη»!
Θύμισε επίσης στον κύριο Αποστόλου ότι οι αγροτικές ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις το 2014 δεν φορολογήθηκαν ενώ, αντίθετα, φορολογούνται από 22% έως 45% από το 2015 για πρώτη φορά. Καθώς και τη δήλωση  του ίδιου του Καρασμάνη ως Υπουργού, από το Βήμα της Βουλής, ότι η φορολόγηση των επιδοτήσεων αποτελεί (για τον Καρασμάνη) κόκκινη γραμμή ενώ, ανάλογη δήλωση και στάση υπήρξε και από τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Αναφερόμενος στο πάντα επίκαιρο και ¨καυτό¨ θέμα, κατηγόρησε τον κύριο Αποστόλου ότι εδώ και έξι μήνες παραπλανά τους ροδακινοπαραγωγούς που καταστράφηκαν από την τριήμερη θεομηνία των βροχοπτώσεων του Ιουλίου. Τον κάλεσε δε, να πάψει να κρύβεται! Να αφήσει στην άκρη αυτήν την ανήκουστη, ακόμη και για τριτοκοσμική χώρα, επιχείρηση να βάζει εξωθεσμικούς αναρμόδιους φορείς και παράγοντες να κάνουν εκτιμήσεις για τις τεράστιες ζημιές και να μαζεύουν δηλώσεις, και να εφαρμόσει εδώ και τώρα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που τα καλύπτει όλα!
Τον κάλεσε επίσης, να εκπληρώσει την υπόσχεση που έχει δώσει στους ροδακινοπαραγωγούς ότι θα τους δώσει στρεμματική ενίσχυση για τις ζημιές που έχουν υποστεί από το ρωσικό εμπάργκο στις εξαγωγές μας, αλλά ακόμη δεν έχει στείλει ούτε ένα έγγραφο στην Κομισιόν.
Στους ψευδείς ισχυρισμούς Αποστόλου για τον κτηνοτροφικό τομέα, ο Καρασμάνης υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αύξησε τον προϋπολογισμό των ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους από 300 εκατομμύρια του προηγουμένου προγράμματος σε 450 εκατομμύρια. Κάθε χρόνο οι κτηνοτρόφοι εισπράττουν 150 εκατομμύρια παραπάνω ενίσχυση. Και, ακόμη, ότι η Νέα Δημοκρατία επί υπουργίας Καρασμάνη εξασφάλισε επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την εξισωτική αποζημίωση, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1378/2014, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Κοινοτήτων στις 23 Δεκεμβρίου του 2014. Όπως ότι επί των ημερών του για πρώτη φορά μπήκαν στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων, τα αιγοπρόβατα, τα βοοειδή και κτηνοτροφικά ψυχανθή για επάρκεια ζωοτροφών, με στόχο να κτισθεί ένα εγχώριο ζωικό κεφάλαιο και να ενισχυθεί το εθνικό προϊόν της φέτας.
Ο Γιώργος Καρασμάνης δεν άφησε αναπάντητο ούτε τον ισχυρισμό του κυρίου Αποστόλου ότι εκείνος δήθεν εξασφάλισε τα 523 εκατομμύρια για το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και αυτό το πρόγραμμα εμείς το φτιάξαμε, εμείς το καταθέσαμε τον Οκτώβριο του 2014. Σε σύγκριση με όλα τα προγράμματα αλιείας για πρώτη φορά διπλασιάσαμε τα κονδύλια, για την ακρίβεια, κατά 87%, κάτι που ουδέποτε έχει ξαναγίνει στα χρονικά και αυτό χάρη στην άριστη συνεργασία που είχαμε με την τότε Επίτροπο, την κυρία Δαμανάκη».
Για να συμπληρώσει:
«Να πληροφορήσω πόσα από αυτά τα χρήματα έχει απορροφήσει ο κ. Αποστόλου; Ούτε 1 ευρώ! Όπως το ακούτε. Εδώ και τρία χρόνια μισό δισεκατομμύριο και κάτι εκατομμύρια ευρώ μουχλιάζουν αναξιοποίητα - αζήτητα από τον κ. Αποστόλου. Όπως επίσης το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα 6 δισεκατομμύρια. Αυτά τα δύο προγράμματα, όπως ξέρετε, έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα.
Αν, λοιπόν, τα αξιοποιούσαν, αντιλαμβάνεστε πόσο φόρο εισοδήματος θα εισέπρατταν τα δημόσια ταμεία, πόσο ΦΠΑ θα εισέπραττε ο κρατικός κορβανάς. Αν τα κάνατε όλα αυτά, δεν θα καταργούσατε με τον Προϋπολογισμό του 2018 το κίνητρο του μειωμένου φορολογικού συντελεστή ΦΠΑ στα τριάντα δύο νησιά του Αιγαίου. Τορπιλίζετε κυριολεκτικά τη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό».¨
Κατέληξε δε την ομιλία του ο Γιώργος Καρασμάνης:
«Το μόνο παρήγορο μέσα σ’ αυτόν τον φορολογικό Αρμαγεδδώνα είναι η προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών ως τη μοναδική προοπτική για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως και ο οδικός χάρτης της εξόδου από την κρίση που παρουσίασε από τη ΔΕΘ και οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και επιδιώκει –και θα κερδίσει- την αυτοδυναμία και παράλληλα στοχεύει στην ευρύτερη κοινωνική συνεννόηση και συνεργασία, απαραίτητη προϋπόθεση για το καλό του τόπου μας».
20- 12 2017

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...