Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ισχυρή και με πολύ θετικά αποτελέσματα ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις



Ισχυρή και με πολύ θετικά αποτελέσματα ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT 2018” στο Βελιγράδι, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “TTR 2018” στο Βουκουρέστι και τη Διεθνή Έκθεση “Holiday & Spa Expo” στη Σόφια.
Με γνώμονα την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας σε σημαντικές αγορές- στόχους των Βαλκανίων, η ΠΚΜ συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία και στις τρεις εκθέσεις ισχυροποιώντας τη θέση της στην περιοχή, καθώς οι τουρίστες από τα Βαλκάνια επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιλέγουν την Κεντρική Μακεδονία για δωδεκάμηνο τουρισμό.
Αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν τα περίπτερα του Ε.Ο.Τ. -στις εκθέσεις του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου- και του Δήμου Σερρών στη Σόφια, όπου συμμετείχε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζοντας τις προτιμήσεις τους για όλα τα είδη, κλασικού και εναλλακτικού τουρισμού, που αναπτύσσονται και στις επτά περιφερειακές ενότητες.
Με την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα, ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “IFT 2018” στο Βελιγράδι, όπου την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και συμμετείχε στα εγκαίνια με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Σερβίας και υπουργό Τουρισμού Ρασίμ Κλιάιτς. Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της σερβικής κυβέρνησης, τους πρέσβεις των δύο χωρών, εμπορικούς ακολούθους, στελέχη του ΕΟΤ, καθώς και με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού και δημοσιογράφους σερβικών και άλλων ξένων ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία των τριών εκθέσεων:
1. Στην “IFT 2018” έλαβαν μέρος εκθέτες από όλο τον κόσμο και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 100.000. Τα τελευταία χρόνια οι τουριστικές ροές από τη Σερβία έχουν αξιοσημείωτη αύξηση. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2017, οι αφίξεις Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 850.000, αύξηση μεγαλύτερη του 15%, ενώ η ισχυρή αυτή δυναμική συνεχίζεται και το 2018. Ο ΕΟΤ  συμμετείχε με περίπτερο 194 τ.μ. όπου φιλοξενήθηκαν 14 συνεκθέτες από την Ελλάδα, Περιφέρειες, Ενώσεις Ξενοδόχων, Τουριστικοί Οργανισμοί και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
2. Μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα και στην “TTR 2018” στο Βουκουρέστι, η οποία απευθύνεται κυρίως στο κοινό, με αξιοσημείωτη την αύξηση κατά 25% των προκρατήσεων πανελλαδικά.
3. Στην έκθεση “Holiday & Spa Expo στη Βουλγαρία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Σερρών- ο οποίος συμμετείχε με ένα θεματικό περίπτερο αναδεικνύοντας τον αθλητικό τουρισμό και συγκεκριμένα το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών- και φιλοξενήθηκαν μεταξύ άλλων, το Σπήλαιο της Αλιστράτης, η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, φορείς και επαγγελματίες της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Έκθεση συμμετείχαν πάνω από 350 εκθέτες από την Βουλγαρία, ενώ υπήρξαν και 22 αποστολές από χώρες του εξωτερικού, ενώ για πρώτη φορά, συμμετείχε η Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό. Επίσης, μεταξύ των εκθετών, δυναμική ήταν και η ελληνική παρουσία φορέων, ξενοδοχειακών αλυσίδων αλλά και πρακτόρων από την Π.Κ.Μ.
Στον χώρο της Περιφέρειας μέσα στα περίπτερο του Ε.Ο.Τ. σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι, αλλά και του Δήμου Σερρών στη Σόφια φιλοξενήθηκαν φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού από την Κεντρική Μακεδονία που είχαν την ευκαιρία να προβληθούν και να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους. Παράλληλα, τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωναν το κοινό και εκπροσώπους ξένων φορέων του τουρισμού για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο της περιοχής μας στην πολύ σημαντική αγορά των Βαλκανίων.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών τα τελευταία χρόνια. Οι οδικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο, ξεπερνώντας πλέον συνολικά τα 6,5 εκατομμύρια, ενώ και το τουριστικό ρεύμα κατά τους μήνες εκτός της θερινής τουριστικής περιόδου αυξήθηκε κατά 30%. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό των τουριστών από χώρες των Βαλκανίων, όπως η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Διαρκής στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας τόσο από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές όσο και από νέες τουριστικές αγορές. Η πολιτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Τουρισμό είναι μια σύγχρονη επιθετική πολιτική που λειτουργεί, αποδίδει και φέρνει καρπούς. Η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, η εξειδικευμένη προσέγγιση ειδικών κοινών που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες μορφές τουρισμού, η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η καθιέρωση του δωδεκάμηνου τουρισμού, η ανάπτυξη συνεργιών και συμπράξεων, η σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό, καθώς και το άνοιγμα σε νέες αγορές – στόχους, είναι όλες οι επιμέρους δράσεις που συναπαρτίζουν την ολοκληρωμένη και ενιαία πολιτική μας στον Τουρισμό. Με αλλά άλλα λόγια διαμορφώνουμε σήμερα, την αναπτυξιακή βάση της επόμενης πενταετίας, για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, «η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί για τις βαλκανικές χώρες έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους γείτονές μας και ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνονται με τον καλύτερο δυνατό και επωφελή τρόπο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των προκρατήσεων για το 2018, η εισροή τουριστών από τη Σερβία έχει αυξηθεί κατά 15% κι εμείς αναμένεται να ωφεληθούμε ιδιαίτερα καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του εισερχόμενου οδικού τουρισμού από τη Σερβία κατευθύνεται σε δικούς της τουριστικούς προορισμούς. Επίσης και για τους Ρουμάνους τουρίστες η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί πόλο έλξης και αναζήτησης νέων προορισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρουμάνικη αγορά έχει ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και δείχνει να αναζητά ποιοτικότερες διακοπές όχι απαραίτητα χαμηλού κόστους, πρόκληση που οφείλει η Π.Κ.Μ να αντιμετωπίσει. Το ίδιο και η Βουλγαρία με την ταχεία ανάπτυξή της αποτελεί αγορά- στόχο για την Κεντρική Μακεδονίας. Σε επίπεδο Περιφέρειας, και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, το έτος 2016 η Βουλγαρία αποτέλεσε την δεύτερη χώρα σε επισκέψεις (1.454.000) ενώ σε διανυκτερεύσεις ακολουθεί την Γερμανία μαζί με την Σερβία και τα Σκόπια. Η επιθυμία των επισκεπτών για δραστηριότητες όλο τον χρόνο βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία υποστηρίζει το δωδεκάμηνο τουρισμό καθώς διαθέτει προϊόντα και προορισμούς που προσφέρονται για θεματικό τουρισμό καθώς και άλλες ειδικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, γεγονός που την καθιστά  τον ιδανικό προορισμό για μοναδικές, αυθεντικές εμπειρίες».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...