Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Γιάννης Σηφάκης: Διατηρείται ο ΕΦΚΑ Αριδαίας ως Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης και στο οριστικό οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ


Γιάννης Σηφάκης:  Διατηρείται ο ΕΦΚΑ Αριδαίας ως Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης και στο οριστικό οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ
Καμιά ανησυχία, σε αυτή την φάση, για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα
Θα προκηρυχθούν θέσεις στελέχωσης για το ΠΕΚΑ Έδεσσας 
Ο βουλευτής επικοινώνησε με τον Λάμπρο Σέμπο, Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ ( που εκτελεί χρέη Διοικητή μέχρι την τοποθέτηση νέου Διοικητή) και τον υπεύθυνο των οργανογραμμάτων του ΕΦΚΑ Γεώργιο Μητσόπουλο και συζήτησε μαζί τους για θέματα του ΕΦΚΑ στην Πέλλα.
Συγκεκριμένα ζήτησε ενημέρωση για το τελικό οργανόγραμμα του οργανισμού στην Πέλλα. Το οργανόγραμμα ήδη έχει αποσταλεί στο Σ.Τ.Ε. προς έγκριση και μετά θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα.
Στην Πέλλα προβλέπονται δύο Τοπικές  Διευθύνσεις ( Έδεσσας και Γιαννιτσών) . 
Στην Διεύθυνση Έδεσσας θα υπάρχουν Τμήμα Διοικητικού και Πληροφόρησης πολιτών, τμήμα μητρώων και ασφαλιστικού βίου, τμήμα Συμβούλων Ασφάλισης και Εισφορών, τμήμα Συντάξεων και παροχών και Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Αριδαίας ( αποκεντρωμένο).
Στην Διεύθυνση Γιαννιτσών θα υπάρχουν τα τέσσερα πρώτα αντίστοιχα τμήματα. 
Όσον αφορά τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους του ΕΦΚΑ στην Αριδαία δεν προβλέπεται μείωση ή αναγκαστικές μετακινήσεις σε αυτή την φάση. Ο τελικός αριθμός των οργανικών θέσεων θα αποφασιστεί μετά την έκδοση του Π.Δ. που προβλέπεται τους επόμενους 4 μήνες. Το νέο οργανόγραμμα θα ισχύσει μετά από 8 μήνες από την έκδοση του Π.Δ.
Δεν υπάρχει όμως πρόθεση βεβιασμένης μείωσης προσωπικού  ή μετακινήσεων. Σταδιακά , μέσα στα επόμενα χρόνια, θα εξορθολογιστεί το σύστημα με βάση τα πραγματικά δεδομένα.
Θα προκηρυχθούν θέσεις για την στελέχωση του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Έδεσσας που ιδρύθηκε. Στην προκήρυξη, όποτε γίνει,  μπορούν να συμμετάσχουν και οι ήδη υπηρετούντες υπάλληλοι στις Τοπικές Διευθύνσεις και το αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Αριδαίας.
Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση τόσο την δική του όσο και της τοπικής κοινωνίας για την οριστική διατήρηση Τμήματος ΕΦΚΑ στην Αριδαία με προϊστάμενο και ικανό αριθμό υπαλλήλων καθώς και για την απόφαση να μην μειωθεί ή μετακινηθεί προσωπικό σε αυτή τη φάση. 
Παροτρύνει τους εργαζόμενους στο ΕΦΚΑ στην Αριδαία να δηλώσουν την επιθυμία τους να καλύψουν θέσεις του ΠΕΚΑ Έδεσσας ( όποτε προκηρυχθούν) για να εξασφαλιστεί η διατήρηση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας σε μακροχρόνια βάση. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...