Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Δεν σας παίρνει πια κύριε Αποστόλου να εμπαίζετε τους ροδακινοπαραγωγούς»!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:
«Δεν σας παίρνει πια κύριε Αποστόλου να εμπαίζετε τους ροδακινοπαραγωγούς»!

 Αιχμηρή είναι η απάντηση του Γιώργου Καρασμάνη, στην τελευταία δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ο κ. Αποστόλου συνεχίζει την κοροϊδία σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του περσινού Ιουλίου.

Ο πρώην Υπουργός, με δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι ¨τα ψέματα έχουν πια τελειώσει¨ και ότι, εν μέσω των χειρότερων συγκυριών για τον κλάδο της ροδακινοπαραγωγής, και εν όψει της νέας περιόδου συγκομιδής, ο κύριος Αποστόλου, το μόνο που οφείλει να πράξει, είναι να εφαρμόσει όσα ο ίδιος ο Καρασμάνης του έχει υποδείξει: Να εφαρμόσει άμεσα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που τα καλύπτει όλα, και να πει ξεκάθαρα στους πληγέντες πότε θα αποζημιωθούν!

Επισυνάπτεται η δήλωση Καρασμάνη

«Τα ψέματα τέλειωσαν, τα παραμύθια σας ¨δεν περνάνε πια¨, αποζημιώστε τους τώρα για τις περσινές βροχές και το εμπάργκο»!

Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο αυτό το ¨σήριαλ¨ του εμπαιγμού που ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου συνεχίζει απτόητος κοντά δέκα μήνες τώρα, σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών που καταστράφηκαν από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου.

Αφού μέχρι τον Οκτώβρη τους παραμύθιαζε με το περιβόητο… ¨θετικό πόρισμα¨ της Επιτροπής του, το οποίο «θα» εφάρμοζε και τους διαβεβαίωνε ότι «θα» τους αποζημιώσει…. Αφού τον Γενάρη σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε το αμίμητο ότι οι βροχές του Ιουλίου έπληξαν τα ροδάκινα πάνω στην ανθοφορία και την καρπόδεση – ενώ ήταν περίοδος συγκομιδής (κοτζάμ Υπουργός… χαμένος στη μετάφραση)!... Στη συνέχεια τι έκανε;

Στη συνέχεια πέταξε το ¨μπαλάκι¨ στους (αναρμόδιους με το αντικείμενο) Συνεταιρισμούς, για να κάνουν… εκτιμήσεις και να μαζεύουν δηλώσεις! Δηλαδή, σε παγκόσμια πρωτοτυπία, κατήργησε τον ασφαλιστικό φορέα ΕΛΓΑ – τον οποίο πληρώνουν οι αγρότες – και ανέθεσε το ασφαλιστικό έργο του Οργανισμού στους Συνεταιρισμούς!

Δυστυχώς, ο κύριος Αποστόλου, έχει πει τόσα πολλά, συνειδητά ανεφάρμοστα, έχει δώσει τόσες υποσχέσεις, εν γνώσει του ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, έχει πλέον αυτοπαγιδευθεί  χωρίς δυνατότητα διεξόδου και, σήμερα, μπροστά στην ογκούμενη οργή των ροδακινοπαραγωγών, έρχεται με μια δήλωση για να μας πει τί; Ότι «οι πληρωμές θα γίνουν άμεσα, αλλά μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαϊου».

Ποιος ή ποιοι θα κάνουν τους διασταυρωτικούς ελέγχους, αφού ο ΕΛΓΑ έχει εξαιρεθεί από τις εκτιμήσεις για τις συγκεκριμένες ζημιές, δεν μας το λέει ο κύριος Υπουργός.

Ακολουθεί όμως και δεύτερη πρόταση στην ίδια δήλωση που λέει ότι: «…για την απώλεια του εισοδήματος της συγκεκριμένης περιόδου, εφόσον υπάρξει σχετική τεκμηρίωση, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα κάλυψής της»!

Εμφανέστατα, η δεύτερη πρόταση αναιρεί την πρώτη – δηλαδή την ¨διαβεβαίωση¨  ότι οι πληρωμές θα γίνουν άμεσα – αφού δεν εξηγεί για ποια ¨τεκμηρίωση¨ μιλάει! Όπως ο κύριος Αποστόλου, δεν μας λέει από πού θα πάρει τα λεφτά για τις αποζημιώσεις, δεδομένου ότι κατά τον ΕΛΓΑ, όλη η διαδικασία αυτή είναι παράτυπη.

Εδώ έχουμε αμείλικτα ερωτήματα που απαιτούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις. Τις οποίες δεν έχει. Και το μόνο που θέλει να πετύχει, εγκλωβισμένος στην αυτοπαγίδευσή του, μέσα  στα ¨κουλουβάχατα¨ που τα έχει κάνει, είναι να κερδίσει για άλλη μια φορά χρόνο.

Αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρει!
Τα ψέματα τέλειωσαν! Τα παραμύθια δεν αποκοιμίζουν πια!

Οι καταστροφές από τις περσινές καλοκαιρινές βροχές, ήταν ένα θέμα που μόνος του το έκανε μαντάρα. Ένα ζήτημα που θα έπρεπε να έχει λυθεί μέσα στα πρώτα 24ωρα, με την εφαρμογή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που ορίζει ρητά ότι, από Μάη μέχρι Νοέμβρη οι βροχοπτώσεις καλύπτονται ασφαλιστικά!

Έχει μια τελευταία ευκαιρία: Να εφαρμόσει αυτά που του έχω προτείνει και – βέβαια – το σημαντικότερο εξ αυτών: Έστω και εδώ που έχει ¨καταφέρει¨ να οδηγήσει τα πράγματα, να εφαρμόσει άμεσα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που τα καλύπτει ΟΛΑ!

Επιτέλους, να λάβει υπόψη του και τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που περνάνε οι ροδακινοπαραγωγοί… Ότι το 2017 ήταν η χειρότερη χρονιά τους – με δεδομένο και το μπάχαλο που επίσης ο ίδιος έχει καταφέρει να κάνει και με τα στοιχεία του φακέλου για τις ζημιές από το ρώσικο εμπάργκο που απερρίφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Σε ένα μήνα, μπαίνουμε στη νέα συγκομιδή. Οι άνθρωποι αυτοί, προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να επιβιώσουν και ο κύριος Αποστόλου συνεχίζει την εξοργιστική πρακτική της παραπλάνησης και της ωμής κοροϊδίας!

Έ, ας καταλάβει ότι ¨δεν τον παίρνει πια¨. Δεν έχει άλλη πίστωση χρόνου! Και ότι το μόνο που μπορεί να τον βγάλει από τα αδιέξοδά του, είναι να πει ξεκάθαρα σ’ αυτούς τους ανθρώπους πότε και πώς θα αποζημιωθούν! Για τις βροχές και για το εμπάργκο.  

ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ:2382024220, 2381026080
ΦΑΞ:2382082761

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...