Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

O Γιάννης Σηφάκης με την ΔΕΔΑ στο Άσπρο και σε περιοδεία -,αυτοψία για την προμελέτη φυσικού αερίου σε όλη την Πέλλα


Ο Γιάννης Σηφάκης με την Διεύθυνση Έργων της ΔΕΔΑ στο σημείο μελλοντικής εξόδου φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Πέλλας, στον Δήμαρχο Πέλλας και σε περιοδεία - αυτοψία για τις  εναλλακτικές οδεύσεις για το φυσικό αέριο προς  Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Νάουσα 
Ο βουλευτής και με την ιδιότητα του ως υπευθύνου για την Ενέργεια στην ΕΠΕΚΕ Ενέργειας περιόδευσε την Πέμπτη 24/05/2018 με το στέλεχος της Διεύθυνσης Έργων της ΔΕΔΑ Γρηγόρη Μήτση σε Πέλλα και Ημαθία.
Στόχοι της επίσκεψης εργασίας ήταν : 
1. Η αυτοψία στον χώρο του βανοστασίου του ΤΑΠ στο Άσπρο από το οποίο θα κατασκευαστεί ( μετά την αντιμετώπιση από το ΥΠΕΝ των ρυθμιστικών, εμπορικών και τεχνικών θεμάτων που προκύπτουν) η έξοδος φυσικού αερίου στο Άσπρο με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  το 2016. 
2. Ο σχεδιασμός, σε επίπεδο προμελέτης, εναλλακτικών οδεύσεων για το φυσικό αέριο προς Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Νάουσα, οδεύσεων που να εξασφαλίζουν την τεχνικά αρτιότερη μεταφορά του αερίου και την παροχέτευση φυσικού αερίου ( πέραν των οικιακών) σε σημαντικούς εμπορικούς καταναλωτές ( μεταποιητικές επιχειρήσεις, θερμοκήπια, άλλης φύσης επιχειρήσεις κλπ).  
3. Η παραχώρηση οικοπέδων από τον Δήμο Πέλλας, έστω ενός στην αρχή, για την τοποθέτηση του αποσυμπιεστή για να προχωρήσει το συντομότερο η δημοπράτηση της διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά, ανεξάρτητα της μελέτης που θα εκπονηθεί για την πιθανή μελλοντική σύνδεση των Γιαννιτσών με αγωγό. 
Ο ενεργειακός βουλευτής Γιάννης Σηφάκης μαζί με τον Μηχανικό της Διεύθυνσης Έργων της ΔΕΔΑ επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο με τον οποίο έκαναν εκτενή συνεργασία παρουσιάζοντας το οριστικό σχέδιο της όδευσης των αγωγών εντός της πόλης των Γιαννιτσών. 
Επελέγη το πρώτο γήπεδο που θα προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας ( που θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη) για παραχώρηση στην ΔΕΔΑ ώστε να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση του έργου της διανομής του φυσικού αερίου μέσα στα Γιαννιτσά και η έναρξη των εργασιών περί τα μέσα του 2019. 
Αποφασίστηκε ακόμη ο συγχρονισμός της ΔΕΔΑ με τον Δήμο ώστε να μην γίνουν διπλές εκσκαφές στις οδούς που συμπίπτουν τα έργα του φυσικού αερίου και της βιώσιμης αστικής ανάπλασης που θα κατασκευάζονται σχεδόν ταυτόχρονα.
Είναι απαραίτητο ακόμη να εκφραστεί η πρόθεση χρηματοδότησης των μελετών και των έργων για τις επεκτάσεις του δικτύου προς τις 4 πόλεις για να μπορέσουν οι διαδικασίες και των μελετών να προχωρήσουν γρηγορότερα.
Ο βουλευτής, παρακολουθώντας από πολύ κοντά το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο της παροχέτευσης φυσικού αερίου σε όλη την Πέλλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συχνές επισκέψεις- αυτοψίες της ΔΕΔΑ ( πριν δύο μήνες επισκέφτηκε την Πέλλα και η Αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ) και την θετική διάθεση που υπάρχει από όλους τους εμπλεκομένους για να προχωρήσουν οι μελέτες και τα έργα στο συντομότερο χρόνο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...