Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Αβραμίκας μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και την εκπρόσωπο του Φιλοζωικού Συλλόγου κ. Νόπη Ακοΐνογλου, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τα αδέσποτα ζώα.
Οι μαθητές μαζί με τους Διευθυντές και τους δασκάλους τους, υποδέχτηκαν με χαρά το κλιμάκιο του Δήμου και παρουσίασαν τις εργασίες που έφτιαξαν γι’ αυτό το θέμα.
Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, ώστε να μην αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων:
- Να μεριμνούνε για την στείρωση τους εφόσον δεν επιθυμούμε τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων και την ηλεκτρονική σήμανση του ζώου μας
- Να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και να εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους
- Να μην εγκαταλείπει το ζώου του
- Να γίνεται ο περίπατος των σκύλων πάντα με συνοδό, να κρατάει το σκύλο του με λουράκι και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν κατά την διάρκεια του περιπάτου
- Να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου του
- Να μεριμνά για την τήρηση των κανόνων ευζωίας, την κτηνιατρική εξέταση, την πραγματοποίηση του ετήσιου αντιλυσσικού εμβολιασμού και την έκδοση βιβλιάριου υγείας του ζώου του
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας θελήσει να υιοθετήσει κάποιο αδέσποτο ζώο από τις εγκαταστάσεις του Δήμου ή τον Φιλοζωικό Σύλλογο, αναλαμβάνει ο Δήμος τα έξοδα για τα πρώτα του εμβόλια, το τσιπάρισμα και αν χρειαστεί τη στείρωση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...